Hoe werkt de verhuisservice?

Ga je verhuizen en huur je zonnepanelen bij Zelfstroom? Geen probleem dankzij onze Verhuisservice

Verhuisservice bij Zelfstroom Huur

Met onze Verhuisservice zijn er 4 opties voor jouw zonnepanelen. Jij kiest wat bij je past.

1. Verkoop de zonnepanelen mét jouw woning

Jouw huis wordt meer waard met zonnepanelen op je dak. Ga je verhuizen? Wij adviseren om je zonnestroomsysteem van ons over te kopen. Vervolgens verzoek je de makelaar om de waarde van jouw zonnestroomsysteem bij de vraagprijs van je woning op te tellen. In dit geval stap je dus  tijdelijk over van huur naar koop. Jij betaalt aan ons het resterende huurbedrag, inclusief btw. Als je gebruik maakt van onze gratis btw teruggaveservice, krijg je  21 procent btw retour (met aftrek van het forfait dat de belastingdienst inhoudt voor iedereen die zelf stroom opwekt).

De nieuwe eigenaar koopt jouw huis inclusief het zonnestroomsysteem. Zij hebben géén financiële verplichtingen aan Zelfstroom en genieten direct van alle voordelen van zonne-energie.

2. De nieuwe bewoners nemen jouw huurcontract over

Voor de juridische overdracht van de woning moet de huurovereenkomst van de nieuwe bewoners met Zelfstroom volledig ingevuld en ondertekend bij Zelfstroom binnen zijn. De looptijd van de overeenkomst blijft ongewijzigd. Aan het overdragen van een contract zijn geen kosten verbonden. Uiteraard helpen wij jou bij de overdracht van dit contract en het contact met de nieuwe bewoners.

3. Zelfstroom verhuist jouw zonnepanelen mee naar je nieuwe woning

Zelfstroom kan jouw zonnepanelen meeverhuizen naar je nieuwe woning. De vergoeding voor de verhuizing is vastgesteld op €50 per paneel (incl. btw). Deze kosten kunnen oplopen als blijkt dat er bij de demontage en  installatie in het nieuwe huis meerkosten zijn. Bijvoorbeeld als we een andere onderconstructie, een tillift of andere beveiligingsmaterialen moeten gebruiken. We streven ernaar om ruim voor installatie aan te geven of en hoeveel meerkosten er zijn.

4. Beëindigen van het contract

Kun je het zonnestroomsysteem niet meeverhuizen? En willen de nieuwe bewoners geen zonnepanelen? Dan kun je het contract afkopen en de panelen tegen een vergoeding laten verwijderen. De hoogte van dit bedrag kun je op ieder moment opvragen bij Zelfstroom.

Zonnepanelen inruilen?

Als je de zonnepanelen tussen de 5 en 10 jaar huurt, dan kun je gebruik maken van onze inruilservice. Je hebt dan de mogelijkheid om jouw zonnestroomsysteem in te ruilen voor een nieuw systeem.

Meer weten over onze services?

Neem contact op met onze klantenservice.