Bespaar gemiddeld
€ 1.405 per jaar

Bespaar gemiddeld
€ 1.405 per jaar

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Hogere woningwaarde en lagere energiekosten
 • Inclusief goede garanties én gratis installatie binnen 4 – 8 weken
 • Zorgeloos in combinatie met het servicecontract
Check hoeveel jij kunt besparen

Je hebt een woning met eigen dak nodig

Verdienen met zonnepanelen voor je bedrijf?

 • Een gunstiger energielabel
 • Direct besparen op je energiekosten
 • Inclusief garanties en gratis installatie
Check hoeveel jij kunt besparen

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen is al jaren een slimme keuze. Niet alleen verlaag je met zonnepanelen jouw energierekening, je levert ook een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Zonnepanelen aanschaffen is daarom een slimme investering. Benieuwd of het kopen van zonnepanelen iets voor jou is?

Gezin met kind - toekomst

Wat levert zonnepanelen kopen op?

Jarenlang de beste stroomprijs

Het aanschaffen van zonnepanelen zorgt voor een flinke besparing op je energiekosten. Met zonnepanelen wek je een deel van je stroomverbruik zelf op, waardoor je minder (dure) stroom van jouw energiebedrijf nodig hebt. Zo bespaar je met zonnepanelen gemiddeld € 1.405,-  op je jaarlijkse energiekosten. Daarnaast verhoog je met zonnepanelen direct de waarde van je woning en verlaag je jouw CO2-uitstoot. Zonnepanelen kopen levert dus meer op dan alleen een lagere energierekening. 

Hoeveel het kopen van zonnepanelen jou precies oplevert is afhankelijk van het rendement en de kosten van zonnepanelen. Zo is de besparing met zonnepanelen vaak veel hoger dan de rente die je bij een bank krijgt. Door de lage kosten zijn zonnepanelen een slimme investering en verdien je ze in gemiddeld 3,2 jaar terug.

Zonnepanelen kopen - Grafiek met besparing

Ontvang een berekening op maat voor jouw situatie

Je hebt een woning met eigen dak nodig

Zonnepanelen kopen met extra zekerheid?

Kies voor het servicecontract

Zonnepanelen kopen met extra zekerheid? Dat kan! Met het servicecontract geniet jij voor een vast bedrag per maand van service en storingsmonitoring op afstand. We houden de prestaties van jouw zonnestroomsysteem met aandacht in de gaten. Mocht er een storing plaatsvinden, dan gaan wij gelijk over tot actie en verhelpen we het probleem. Dat is pas echt zorgeloos genieten van zonne-energie! 

Zonnepanelen kopen met zekerheid - Service

Zijn er andere manieren om zonnepanelen te kopen?

Wil je niet in één keer het hele bedrag van zonnepanelen betalen, maar wel je energiekosten verlagen? Dan kun je jouw zonnepanelen ook op andere manieren betalen.

 • Zonnepanelen huren 
  Door zonnepanelen te huren hoef je geen grote investering te doen. Je betaalt maandelijks een vast, laag huurbedrag en in ruil daarvoor installeren wij een compleet zonnestroomsysteem op je dak inclusief verzekeringen en garanties. De grootste voordelen? Je bespaart vanaf dag één op je maandlasten, geniet de hele huurperiode van een perfect werkend systeem en wordt geen eigenaar van het systeem. Zo geniet je van alle voordelen, zonder de zorgen.
 • Zonnepanelen lening
  Wil je wél eigenaar worden van de zonnepanelen, maar geen grote investering doen? Dan kun je er ook voor kiezen om zonnepanelen te kopen met een lening. Voor duurzame maatregelen zijn er verschillende leningen beschikbaar. Hiermee kun je jouw zonnepanelen kopen met een gunstige rente. Doordat je besparing hoger is dan de kosten van de lening, ga je er maandelijks op vooruit. 
Gezin voor woning met zonnepanelen

Waaruit bestaat het zonnestroomsysteem?

Alleen de beste materialen

Waaruit bestaat het zonnestroomsysteem?
Waaruit bestaat het zonnestroomsysteem?
Waaruit bestaat het zonnestroomsysteem?
Waaruit bestaat het zonnestroomsysteem?
25 jaar

Vermogensgarantie

Zonnepanelen

 • Longi Solar 425 Wp
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • Longi Solar 435 Wp
 • 25 jaar vermogensgarantie

Omvormer

 • SolarEdge
 • Parallel geschakeld
 • Growatt
 • Serieel geschakeld

Optimizers

 • SolarEdge
 • Haalt het maximale uit je zonnepanelen

Waarom zonnepanelen kopen bij Zelfstroom?

Door zonnepanelen te kopen bij Zelfstroom profiteer je van 10 jaar ervaring en deskundigheid. Daarnaast kies je voor zonnepanelen met een hoog rendement én worden jouw zonnepanelen door professionals geïnstalleerd. Zo behaal je de hoogste besparing en geniet je jarenlang van een kwalitatief en duurzaam zonnestroomsysteem.  

 • A-merk materialen
  Al onze materialen zijn van de allerhoogste kwaliteit. Kies voor 435 of 425 Wattpiek zonnepanelen van het merk Longi Solar in combinatie met een Growatt of SolarEdge omvormer.
 • Professionele installatie
  Vakkundige installatie door de beste mensen. Onze installaties worden uitgevoerd door gecertificeerde monteurs die installeren volgens de strengste richtlijnen van InstallQ. 
 • Standaard uitgebreide service & garanties
  Met minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen, zit je goed! Toch een servicevraag? Dan staat er een klantenserviceteam klaar om al jouw vragen met een glimlach te beantwoorden.
Duurzaamheidsadviseur Daan - Zonnepanelen kopen

Meer vragen over het kopen van zonnepanelen?

Om te weten wat zonnepanelen in jouw situatie kosten, maken we op afstand een scan van jouw dak. Hiermee zien we hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, welke omvormer daar het beste bij past en hoeveel jij kunt gaan besparen.
Dankzij de prijsdaling van zonnepanelen, is de terugverdientijd de afgelopen jaren flink gedaald. Op dit moment verdien je jouw zonnepanelen gemiddeld binnen 3 jaar terug. Benieuwd welke onderdelen van invloed zijn op de terugverdientijd?
Dankzij de salderingsregeling wordt de stroom die je met zonnepanelen teruglevert aan het stroomnet bij je jaarafrekening verrekent met de stroom die je afneemt van je energiebedrijf. Hierdoor staat er aan het einde van het jaar minder ‘verbruikte energie’ op je rekening en betaal je minder voor energie. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom salderen?
Sinds 2023 is het btw-tarief voor de aanschaf van zonnepanelen verlaagd van 21% naar 0%. Voorheen moest je de btw op zonnepanelen achteraf terugvragen. Het terugvragen van btw is nu niet meer nodig, waardoor je direct 21% op je kosten bespaart.
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor zonnepanelen beschikbaar. Wel bestaan er een aantal financiële regelingen en plaatselijke leningen die het kopen van zonnepanelen voor jou eenvoudiger maken.

Controleer of jouw dak geschikt is

Je hebt een woning met eigen dak nodig