Alles over zonne-energie

Alles over zonne-energie

Maak zelf stroom met zonnepanelen

Je buren doen het, je schoonouders, je vrienden en je collega’s. Je ziet dagelijks hoe ze er energie van krijgen, geld verdienen en naarmate de tijd verstrijkt steeds meer hun CO2-afdruk verkleinen. Bovendien zijn ze niet afhankelijk van fluctuerende energieprijzen en hebben ze nergens omkijken naar. Hoe dat kan? Zij wekken zelf stroom op met zonnepanelen.

Zelf stroom opwekken

Zo werkt het

Een zonnepaneel zet zonnestralen om in stroom. Maar alleen zonnepanelen op jouw dak leggen is niet voldoende. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op, terwijl de apparaten in ons dagelijks leven werken op wisselstroom. Om de stroom in de juiste vorm bij jouw apparaten te krijgen, heb je een omvormer nodig. En heb je schaduw op je dak? Dan zorgen optimizers ervoor dat je zonnepanelen optimaal blijven presteren.

Een compleet zonnestroomsysteem

Haal het maximale uit je dak

Een compleet zonnestroomsysteem
Een compleet zonnestroomsysteem
Een compleet zonnestroomsysteem
Een compleet zonnestroomsysteem
25 jaar

Vermogensgarantie

Zonnepanelen

  • Phono Solar 360 Wp
  • 25 jaar vermogensgarantie
  • Phono Solar 375 Wp
  • 25 jaar vermogensgarantie

Omvormer

  • Solar Edge
  • Parallel geschakeld
  • Growatt
  • Serieel geschakeld

Optimizers

  • Solar Edge
  • Haalt het maximale uit je zonnepanelen

Salderen & terugleveren

Zo werkt het

Soms wek je meer stroom op dan je nodig hebt. Dan gaat de stroom die je niet gebruikt automatisch het elektriciteitsnet op. Dit heet terugleveren. Die teruggeleverde stroom wordt automatisch ingehouden op je energierekening. Dat heet salderen. Als je in totaal meer stroom teruglevert dan je afneemt, dan krijg je een aantrekkelijke terugleververgoeding.

Meer weten over zonne-energie

Er zijn grofweg 4 soorten zonnepanelen te onderscheiden, namelijk: monokristallijne, polykristallijne, dunne film zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen.
Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten het middels het zogeheten fotovoltaïsche effect om in gelijkstroom. Om je apparaten in huis te laten werken, moet deze gelijkstroom worden omgezet. Daarvoor heb je een omvormer nodig. Deze omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom.
Zonnepanelen zijn volkomen veilig, mits ze op de juiste manier geïnstalleerd zijn. Bij Zelfstroom vinden we veiligheid het belangrijkste wat er is. Dat is meteen de reden dat we uitsluitend gebruik maken van de beste materialen én gecertificeerde installateurs die aan alle bouw- en elektrotechnische regels voldoen.
De belangrijkste factor in het bepalen van de kosten voor zonnepanelen is het aantal zonnepanelen dat je aanschaft. Hiervoor is jouw energieverbruik en het aantal zonnepanelen dat op je dak past van belang.

Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.