Zonnepanelen: wek 100% groene energie op!

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Direct besparen op je energiekosten
 • Ook zonder investering mogelijk
 • Jarenlang zeker van de beste stroomprijs
Ontvang een besparing op maat

Je hebt een woning met eigen dak nodig

Zonnepanelen

Je buren hebben ze, je (schoon)ouders, vrienden en collega’s. Genoeg reden om ook voor zonnepanelen te kiezen, toch? Zeker. Maar misschien nog wel belangrijker: met zonnepanelen wek je zelf groene energie op en bespaar je direct op je energierekening. Daarnaast doe je een duurzame investering in je huis én draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Zo verkleinen we samen de CO2 uitstoot.

Waarom zonnepanelen?

De voordelen op een rijtje

Zonnepanelen zijn enorm populair en dat is niet zonder reden! In Nederland schijnt de zon regelmatig en met zonnepanelen maak je slim gebruik van die gratis energie. Zo bespaar je flink op je energiekosten én verklein je jouw CO2-voetafdruk. Niet voor niets dat je zonnepanelen steeds vaker terugziet. Benieuwd waarom zonnepanelen ook voor jou een goede keuze kunnen zijn?

 1. Besparen op je energiekosten
 2. Jarenlang zeker van de beste stroomprijs
 3. Hogere woningwaarde (ook met huur!)
 4. Beter voor het milieu
 5. Minder afhankelijk van de prijzen van energiebedrijven

Benieuwd wat zonnepanelen voor jou gaan opleveren? Laat onze adviseurs in een adviesgesprek een persoonlijke berekening voor je maken.

Salderen met zonnepanelen

Wat leveren zonnepanelen op?

Een ding is zeker, met zonnepanelen ga je besparen op je stroomkosten. Maar wat levert het precies op? Dat is een goede vraag. Hoeveel je gaat besparen met zonnepanelen is afhankelijk van een aantal punten. Bijvoorbeeld, wat is het vermogen van de zonnepanelen, hoeveel panelen zijn er nodig voor jouw verbruik en wat wordt de ligging? Maar ook de keuze: ga je de zonnepanelen kopen of huren?

In onderstaande afbeelding zie je in een voorbeeldberekening wat zonnepanelen kunnen opleveren als je 10 panelen koopt of huurt.

vergelijking-huur-koop

Ons zonnige zonnestroomsysteem

Wek vandaag nog zelf stroom op!

Zonnepaneel
Zonnepanelen
A-Merk zonnepanelen van Longi Solar!
Omvormer voor zonnepanelen
Omvormer
Kwalitatieve SolarEdge & Growatt omvormers.
Optimizer voor zonnepanelen
Optimizers
Optimizers verbeteren het rendement.
Zelfstroom logo
100% Garantie en service!
25 jaar product- en vermogensgarantie.

Zonnepanelen financieren

Kies je voor huur of koop?

Investeren in zonnepanelen is slim omdat het direct je energiekosten verlaagt, de waarde van je woning verhoogt en het je minder afhankelijk maakt van energiebedrijven. Hoe je de zonnepanelen aanschaft? Dat bepaal je helemaal zelf. Door zonnepanelen te kopen, behaal je het hoogste financiële voordeel. Maar er zijn ook genoeg opties als je het bedrag voor zonnepanelen liever niet in één keer wilt uitgeven.

 • Zonnepanelen huren
  Door zonnepanelen te huren hoef je geen grote investering te doen. Je betaalt maandelijks een vast, laag huurbedrag en in ruil daarvoor installeren wij een compleet zonnestroomsysteem op je dak inclusief verzekeringen en garanties. De grootste voordelen? Je bespaart vanaf dag één op je maandlasten, geniet de hele huurperiode van een perfect werkend systeem en wordt geen eigenaar van het systeem. Zo geniet je van alle voordelen, zonder de zorgen.
 • Zonnepanelen kopen
  Kies je ervoor om zonnepanelen te kopen? Dan investeer je met eigen geld in zonnepanelen en word je direct eigenaar van het zonnestroomsysteem. Het grootste voordeel is dat de volledige besparing voor jou is. Je betaalt geen maandelijkse huurkosten en omdat de zonnepanelen jouw eigendom zijn, kun je gebruik maken van subsidies en belastingvoordelen. Wil je wél eigenaar worden van de zonnepanelen, maar geen grote investering doen? Dan kun je jouw zonnepanelen ook kopen met een lening.
Gezin voor woning met zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Jouw (toekomstige) stroomverbruik is belangrijk om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Kijk dus goed naar jouw huidige stroomverbruik en denk alvast na of het verbruik in de toekomst gaat veranderen. Bijvoorbeeld omdat je een elektrische auto gaat rijden of omdat de kinderen in de toekomst meer stroom gaan verbruiken. Wij stemmen de opwek met zonnepanelen af op jouw stroomverbruik. Zo ga je een groot deel van je stroomverbruik zelf opwekken met zonnepanelen en heb je minder stroom nodig van het net.

zonnepanelen-hoeveel-nodig

Ontdek hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen

Je hebt een woning met eigen dak nodig

Zijn zonnepanelen nog rendabel in 2024?

Het korte antwoord hierop is: Ja! Wanneer je in 2024 zonnepanelen laat installeren, zijn ze de investering zeker waard. Omdat er veel te doen is rondom zonnepanelen, snappen we dat je je afvraagt of zonnepanelen nog steeds een slimme keuze zijn. Laat je jouw zonnepanelen in 2024 installeren? Houd dan rekening met onderstaande tips om maximaal gebruik te maken van de voordelen.

 1. Energiebehoefte
  Stem het aantal zonnepanelen (en de opwek hiervan) af met jouw stroomverbruik. Te veel zonnepanelen installeren kan leiden tot onnodige (teruglever)kosten, terwijl te weinig zonnepanelen ervoor zorgen dat je besparing lager uitvalt.
 2. Klaar voor de toekomst
  Kies voor een zonnestroomsysteem dat klaar is voor de toekomst. Mocht het in de toekomst minder interessant worden om stroom terug te leveren aan het net, dan is het handig als jouw systeem klaar is voor een thuisbatterij en/of energiemanagementsysteem. Met onze systemen ben je klaar voor de toekomst en voorbereid op deze ontwikkelingen.
 3. Goede garanties & services
  Om volledig en langdurig te kunnen genieten van jouw zonnepanelen is het belangrijk dat de installatie door professionals word uitgevoerd. Daarnaast is het handig als er bij eventuele problemen een serviceteam bereikbaar is, die je kan ondersteunen.
Monteur Zelfstroom - Sam

Zonnepanelen en live inzicht

Met de Zelfstroom app

Zonnepanelen en live inzicht

Met de gratis Zelfstroom app zie je in één oogopslag hoeveel je zonnepanelen opbrengen. Dankzij de unieke koppeling met je slimme meter zie je precies wat je afneemt van het net, wat je verbruikt en wat je teruglevert. Vergelijk de ene periode met de andere en deel je persoonlijke records. Daar krijg je energie van!

Zonnepanelen en live inzicht

Zonnepanelen bij Zelfstroom

10 jaar ervaring & deskundigheid

Bij Zelfstroom kies je voor 10 jaar ervaring en deskundigheid. Daarnaast geniet je van  zonnepanelen met een hoog rendement én worden jouw zonnepanelen door gecertificeerde monteurs geïnstalleerd. Zo behaal je de hoogste besparing en geniet je jarenlang van een kwalitatief en duurzaam zonnestroomsysteem.

 • A-merk materialen
  Al onze materialen zijn van de allerhoogste kwaliteit. Kies voor 435 of 425 Wattpiek zonnepanelen van het merk Longi Solar in combinatie met een Growatt of SolarEdge omvormer.
 • Professionele installatie
  Vakkundige installatie door de beste mensen. Onze installaties worden uitgevoerd door gecertificeerde monteurs die installeren volgens de richtlijnen van InstallQ.
 • Standaard uitgebreide service & garanties
  Jij ontvangt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen. Toch een servicevraag? Dan staat er een team van experts voor je klaar om te helpen.
Zonnepanelen app - online monitoren

Meer vragen over zonnepanelen?

De zon levert gratis energie, deze energie wordt door zonnepanelen omgezet in bruikbare stroom voor in huis. Maar met alleen zonnepanelen ben je er nog niet!
Zowel schuine als platte daken zijn geschikt voor zonnepanelen mits deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Bij platte daken is een bitumen dakbedekking bijvoorbeeld vaak geschikt om zonnepanelen op te plaatsen, mits deze niet ouder is dan ongeveer 10 jaar. Ook dient een dak voldoende draagkracht te hebben om het systeem te kunnen dragen. Wanneer je hier twijfels over hebt kan er altijd een Zelfstroom adviseur langskomen om dit te controleren. De optimale ligging van een schuin dak is in de richting van het zuiden. Qua hellingshoek houden wij over het algemeen een hellingshoek aan tussen de 15° en 65°. Daarnaast zijn er wellicht nog enkele overige factoren die meespelen, zoals schaduwvorming of een dakkapel.
Om te weten wat zonnepanelen in jouw situatie kosten, maken we op afstand een scan van jouw dak. Hiermee zien we hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, welke omvormer daar het beste bij past en hoeveel jij kunt gaan besparen.
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor zonnepanelen beschikbaar. Wel bestaan er een aantal financiële regelingen en plaatselijke leningen die het kopen van zonnepanelen voor jou eenvoudiger maken.
Sinds 2023 is het btw-tarief voor de aanschaf van zonnepanelen verlaagd van 21% naar 0%. Voorheen moest je de btw op zonnepanelen achteraf terugvragen. Het terugvragen van btw is nu niet meer nodig, waardoor je direct 21% op je kosten bespaart.
Dankzij de salderingsregeling wordt de stroom die je met zonnepanelen teruglevert aan het stroomnet bij je jaarafrekening verrekent met de stroom die je afneemt van je energiebedrijf. Hierdoor staat er aan het einde van het jaar minder ‘verbruikte energie’ op je rekening en betaal je minder voor energie. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom salderen?