Zorgeloos zonnepanelen huren

Zorgeloos
zonnepanelen
huren

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Wij betalen de zonnepanelen, jij huurt ze voor een periode van 10 jaar. De huur verdien je terug met de stroom die je zelf opwekt. Zo eenvoudig is het:

Asset 5
Dag 1
bord-nu Formulierachter Formulierachter munt2 munt22 munt32 muntschuin munt staan

Een lagere energierekening vanaf dag 1

De A-merk zonnepanelen worden in één dag vakkundig geïnstalleerd door ervaren monteurs. Je wekt vanaf nu zelf stroom op. Hierdoor heb je direct een lagere energierekening.

Jaar 10
bord
mannetje been
bankje icon

10 jaar zorgeloos zonne-energie

Tijdens de huurperiode zorgen wij dat jouw zonnepanelen altijd stroom opwekken. Voor schade en diefstal zijn de panelen goed verzekerd. En je profiteert van uitgebreide garanties en services. Zo kun je de panelen altijd overnemen, meeverhuizen, of overdragen aan de nieuwe bewoners.

Jaar 30
bordje Asset 79
huis muntje stroke muntje stroke briefje briefje2

20 jaar lang gratis stroom

Na de huurperiode gaat iedereen écht veel besparen. Na 10 jaar betaal je geen huur meer en kun je de zonnepanelen overnemen voor een marktconforme prijs van €50 per paneel. Zo bespaart een gemiddeld gezin zo'n €20.000 in 30 jaar.

Asset 5
Dag 1

Een lagere energierekening vanaf dag 1

De A-merk zonnepanelen worden in één dag vakkundig geïnstalleerd door ervaren monteurs. Je wekt vanaf nu zelf stroom op. Hierdoor heb je direct een lagere energierekening.

boom steiger huisje
arm
bord-nu bosje
Formulierachter 189
Formulierachter man munt2 munt22 munt32 munt42 munt52 munt staan
zonnepaneel
Jaar 10
bord huis bosje bosje2 bankje icon
boom noot1 noot2 noot3
keurmerk
mannetje been

10 jaar zorgeloos zonne-energie

Tijdens de huurperiode zorgen wij dat jouw zonnepanelen altijd stroom opwekken. Voor schade en diefstal zijn de panelen goed verzekerd. En je profiteert van uitgebreide garanties en services. Zo kun je de panelen altijd overnemen, meeverhuizen, of overdragen aan de nieuwe bewoners.

Jaar 30

20 jaar lang gratis stroom

Na de huurperiode gaat iedereen écht veel besparen. Na 10 jaar betaal je geen huur meer en kun je de zonnepanelen overnemen voor een marktconforme prijs van €50 per paneel. Zo bespaart een gemiddeld gezin zo'n €20.000 in 30 jaar.

bordje bosje
Asset 79
muntje stroke muntje stroke muntje stroke briefje briefje2
huis boom2
zonnestraal2

Daarom huur je zonnepanelen:

De goedkoopste stroom is de stroom die je zelf opwekt. Ook als je zonnepanelen huurt.

Door zelf stroom op te wekken, kun je de CO₂-uitstoot aanzienlijk beperken. Daar krijg je energie van.

Een woning met zonnepanelen krijgt een beter energielabel en stijgt gemiddeld €5.000 in waarde.

96% van onze klanten beveelt ons aan

8,9

Gemiddelde
beoordeling

132

Gemiddelde
besparing

96%

Beveelt
Zelfstroom aan

299
Klantenvertellen logo

Beoordelingen

Meer over zonnepanelen huren

Zonder gedoe zorgeloos en zonder investering profiteren van zonne-energie? Ontdek wat je kunt verwachten en bekijk in 3 minuten hoe eenvoudig het is om zelf stroom op te wekken.

Bij Zelfstroom houden we het graag eenvoudig. Daarom hebben we onze voordelen nog even voor jou op een rijtje gezet.

Met een eenvoudige online check kun je controleren of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Met deze online dakcheck krijg je bovendien direct te zien hoeveel panelen er op je dak passen. Je hoeft slechts enkele gegevens in te vullen, onze dakcheck doet de rest.

We horen het echt heel vaak: ik wil graag zonnepanelen, maar ik investeer liever geen spaargeld. Daar hebben wij de oplossing voor. Als je zonnepanelen huurt hoef je – in tegenstelling tot zonnepanelen kopen – niet direct een grote investering te doen, maar profiteer je wél meteen van duurzame stroom. En je hebt geen omkijken naar de aanschaf, installatie, onderhoud en verzekeringen van de zonnepanelen.

Echt alles weten over zonnepanelen? Lees dan hier verder.

Zonnepanelen huren

Bij Zelfstroom kun je zonnepanelen huren. Dat werkt zo:

  • Wij betalen jouw A-merk zonnepanelen en jij huurt ze van ons.
  • Dit huurbedrag verdien je terug met de stroom die je zelf opwekt.

Je hebt naast jouw zonnepanelen altijd nog aanvullende stroom nodig. Als jij dat wilt, dan leveren wij jou 100% groene stroom tegen kostprijs. Om jou te helpen kiezen, beantwoorden we graag de belangrijkste vragen over zonnepanelen huren. Nog een vraag voor ons of wil je iets weten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Zonnepanelen kopen of huren: wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen zonnepanelen huren en zonnepanelen kopen, is de investering. Bij zonnepanelen kopen, betaal je in één keer. Dit is een investering van enkele duizenden euro’s.

Bij zonnepanelen huren, betaal je per maand een huurbedrag voor jouw zonnestroomsysteem. Na de huurperiode kun je de zonnepanelen overnemen. Zo heb je – in tegenstelling tot zonnepanelen kopen – zonder het investeren van spaargeld, direct zonnepanelen op het dak.

Kosten zonnepanelen

Wat zonnepanelen kosten is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan:

  • kosten voor de installatie
  • het vermogen van de zonnepanelen
  • de opbrengst van de zonnepanelen

Benieuwd naar kosten van zonnepanelen huren? Maak dan direct een belafspraak. Binnen tien minuten weet je hoeveel zonnepanelen erop je dak passen en wat de kosten zijn. Na het gesprek krijg je een vrijblijvende offerte.

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. Bij het bepalen van de zonnepanelen opbrengst in jouw situatie zijn deze factoren het belangrijkst: ligging van het dak, hellingshoek van het dak en regio. Uiteraard hangt de opbrengst ook af van onder andere het type zonnepaneel, de leeftijd van het paneel en de weersomstandigheden.

Terugverdientijd zonnepanelen

Je kan zonnepanelen huren of kopen. Bij koop spreken we over de terugverdientijd van zonnepanelen en bij zonnepanelen huren niet.

Bekijk het rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd van zonnepanelen. Ook hebben we de terugverdientijd zonnepanelen 2018 op een rij gezet.

Salderingsregeleling en zonnepanelen

Salderingsregeling en zonnepanelen
Aan het eind van het jaar mag je de energie die zonnepanelen hebben opgewekt, wegstrepen tegen de energie die je hebt heeft verbruikt. Bijvoorbeeld: jouw zonnepanelen leveren in één jaar 1.500 kWh op. In datzelfde jaar verbruik je 3.500 kWh. Je krijgt dan een jaarrekening voor 2.000 kWh (3.500 – 1.500).

Terugleversubsidie zonnepanelen
De terugleversubsidie is de opvolger van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Lees alles over salderen en de salderingsregeling na 2020.

Installatie

Ons doel is om zonnepanelen leuk, makkelijk en betaalbaar te maken voor iedereen. Daarom zorgen we ervoor dat het installeren van zonnepanelen voor jou zonder zorgen verloopt.

Als je dat wil komen we voorafgaand aan de installatie nog altijd even bij je thuis langs en ontvang je een handig checklist voor de dag dat wij jouw zonnepanelen installeren. Zo weet je precies wat er gaat gebeuren. Dankzij onze ervaren installateurs liggen de panelen snel op je dak!

Subsidie

De landelijke subsidie zonnepanelen is er niet meer. Wel zijn er gemeenten met speciale gunstige leningen en subsidies voor zonnepanelen. Ook de btw over je investering kun je terugvragen. Dat levert soms best veel geld op.

BTW

BTW zonnepanelen terugvragen
Ga je zonnepanelen kopen? Dan kun je de btw op aanschaf en installatie van je zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Als je als particulier de zonnepanelen btw2.12 zonnepanelen-huren/btw terug wilt krijgen, moet je je bij de Belastingdienst laten aanmerken als ondernemer. Je bent als het ware een kleine stroomproducent, omdat het voorkomt dat je energie teruglevert aan het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen berekenen

Zonnepanelen berekenen 
Het is belangrijk om te berekenen hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Als je het aantal panelen weet, dan kun je ook de opbrengst berekenen.

Passen er zonnepanelen op mijn dak?
Op bijna elke woning passen zonnepanelen. Maar niet elke woning is optimaal geschikt om zonnepanelen op te plaatsen.

 

Actuele informatie zonnepanelen huren

De salderingsregeling: dit gaat er veranderen na 2020.

Minister Wiebes heeft de Tweede Kamer op 15 juni 2018 per brief geïnformeerd dat de salderingsregeling voor zonnepanelen vervangen wordt door een terugleversubsidie.

Volg hier het laatste nieuws over de salderingsregeling.

Waarom zonnepanelen huren bij Zelfstroom? 

Zelfstroom is de grootste verhuurder van zonnepanelen aan particulieren in Nederland. Inmiddels hebben al duizenden mensen zonnepanelen van Zelfstroom. Lees hier wat klanten van ons vinden.

We zijn opgericht in 2014 en sinds juni 2018 officieel een B Corp, net als bijvoorbeeld Tony Chocolonely. Samen met een enthousiast team maken we vanuit ‘s Hertogenbosch zonne-energie voor iedereen leuk, makkelijk en betaalbaar.

  • De eerste stap is altijd een adviesgesprek met een van onze ervaren adviseurs.
  • Dankzij onze geavanceerde software weten we direct of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.
  • Onze adviseur meet hoeveel zonnepanelen erop jouw dak passen.
  • Ook hoor je of een omvormer met power optimizers nodig is vanwege schaduwval. Na het gesprek weet je welk soort en merk zonnepanelen het best bij je past.
  • Tot slot ontvang je een vrijblijvende offerte met daarin de kosten en opbrengst van jouw zonnepanelen.

Onze adviseurs vertellen je graag zelf waarom een adviesgesprek heel belangrijk is.

Zonnepanelen verzekerd

Bij Zelfstroom geniet je van een uitgebreide service en garanties. De zonnepanelen zijn verzekerd tegen diefstal en (gevolg)schade. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw opgewekte energie.

Verhuisservice

We zorgen goed voor jouw zonnepanelen, ook als je gaat verhuizen. Er zijn een aantal opties waaruit je kan kiezen. Zo kun je de panelen overkopen of voor laten meeverhuizen naar je nieuwe woning. Ook kun je de zonnepanelen altijd tussentijds, tegen dagwaarde, overnemen. Zonder boete.

Aanvullende groene stroom en gas

Naast jouw zonnepanelen heb je altijd nog een klein beetje aanvullende stroom nodig. Daarom leveren wij optioneel 100% groene stroom tegen kostprijs.

Zonnepanelen garantie

Je krijgt 10 jaar garantie op jouw zonnepanelen en 10 of 12 jaar op de omvormer.

Meer over services en garantie.

Holland Solar logo
Lid van
Holland Solar
Certified B Corporation logo
Certified
B Corporation
Klanten Vertellen logo
95% beveelt
ons aan

Wat levert het jou op?

Vrijblijvende offerte