Zonnepanelen zonder investering

 • Je energiekosten gaan per direct omlaag
 • Met huren is investeren niet nodig. Houd je spaargeld vrij voor andere zaken
 • A-merk panelen met 100% garantie gedurende de hele huurperiode
Bereken hoeveel jij kunt besparen

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

Zonnepanelen leasen voor je bedrijf

Check hoeveel jouw bedrijf kan verdienen

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Moet je altijd een flinke investering doen voordat je zonnepanelen op je dak kunt hebben? Nee hoor, je kunt zonnepanelen ook gewoon huren voor een vast, laag maandbedrag. Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar bespaar je ook nog eens flink op je energiekosten. En zeiden we al dat je volledig wordt ontzorgd?

 • Geen hoge investering nodig

 • Na de installatie begin je meteen met besparen!

 • Garantie op een altijd werkend zonnestroomsysteem

Kortom, zonnepanelen huren bij Zelfstroom is zorgeloos genieten.

Gezin voor woning met zonnepanelen

Bespaar tot wel € 924,- per jaar

We leggen je uit hoe dat werkt

€ 151
Oude energiekosten

€ 77,- winst per maand!

€ 924,- winst per jaar!

€ 74
Nieuwe energiekosten met Zelfstroom

Zonnepanelen huren en direct besparen? Het klinkt te mooi om waar te zijn: verduurzamen én besparen. En dan ook nog eens zonder een grote investering te hoeven doen. Toch is het zo. Kies je voor zonnepanelen huren bij Zelfstroom, dan kies je ook voor een laag en vast maandbedrag. Dit bedrag is opgebouwd uit de huur en aanvullende energie tegen de kostprijs. Deze energiekosten zijn zóveel lager dan je huidige kosten, dat het bedrag inclusief huur minder is dan wat je nu betaalt. Lekker toch? Bovendien staat je nieuwe maandbedrag voor de hele looptijd vast. Geen onaangename verrassingen dus.

€ 151
Oude energiekosten

€ 77,- winst per maand!

€ 924,- winst per jaar!

€ 74
Nieuwe energiekosten met Zelfstroom

De toekomst ziet er zonnig uit

Flinke winst op lange termijn

Huidige energierekening zonder zonnepanelen

Vast laag huurtarief

Nieuwe energierekening met zonnepanelen

€ 37.200,- winst in 25 jaar

Bij Zelfstroom huur je zonnepanelen voor 10 of 15 jaar. Na deze huurperiode kun je de zonnepanelen overnemen voor een fractie van de kostprijs. Zo ga je nog meer verdienen: je betaalt immers geen huur meer. Onze zonnepanelen gaan tot minstens 25 jaar mee. Op lange termijn verdient een gemiddeld gezin daardoor ruim € 37.200,-.

Wil jij weten hoeveel jij op de lange termijn kunt verdienen?
Plan een gratis adviesgesprek of bel direct met een van onze adviseurs.

Huidige energierekening zonder zonnepanelen

Vast laag huurtarief

Nieuwe energierekening met zonnepanelen

€ 37.200,- winst in 25 jaar

Zonnepanelen zonder zorgen

Alles voor jou geregeld

Bij Zelfstroom krijg je veel meer dan alleen zonnepanelen. Zo krijg je er gratis online monitoring van je opbrengst bij én krijg je veel services, een verzekering en goede garanties. Zo hoef je je bij het huren van zonnepanelen geen zorgen te maken over garantie – gedurende de gehele huurperiode zorgen onze eigen monteurs ervoor dat jouw zonnepanelen in topconditie blijven. Wil je de zonnepanelen overnemen of ga je verhuizen? Ook dat is allemaal geen probleem. Het enige wat je zelf doet is stroom opwekken en besparen. De rest verzorgen wij.

Zonnepanelen zonder zorgen

Verhuisservice

Huur je zonnepanelen bij Zelfstroom en ga je verhuizen? Dan heb je de keus: je kunt de zonnepanelen overdragen aan de nieuwe bewoners of de panelen meeverhuizen. Voor ieder een passende oplossing.

Garantie & Verzekering

Bij Zelfstroom zijn je zonnepanelen de hele huurperiode lang verzekerd tegen schade, krijg je garantie op een werkend systeem en óp 25 jaar lang voldoende vermogen.

Tussentijds overnemen

Wil je nu beginnen met huren, maar na een paar jaar toch het systeem overkopen? Dat kan! Zo kun je nu al starten met zonnepanelen, en investeren wanneer je er klaar voor bent.

Flexibiliteit na de huurperiode

Ook na de huurperiode doen we niet moeilijk: we halen de panelen van je dak, je koopt ze over, of je verlengt de huurperiode. Aan jou de keus.

Gratis Zelfstroomapp

Met de app zie je in één oogopslag hoeveel je zonnepanelen opbrengen, wat je verbruikt en wat je teruglevert. Per dag, per maand en per jaar. Je persoonlijke records maken het extra interessant.

We werken alleen met A-merk materialen

Alleen het beste is goed genoeg

We werken alleen met A-merk materialen
We werken alleen met A-merk materialen
We werken alleen met A-merk materialen
We werken alleen met A-merk materialen
25 jaar

Vermogensgarantie

Zonnepanelen

 • Longi Solar 405 Wp
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • Longi Solar 420 Wp
 • 25 jaar vermogensgarantie

Omvormer

 • SolarEdge
 • Parallel geschakeld
 • Growatt
 • Serieel geschakeld

Optimizers

 • SolarEdge
 • Haalt het maximale uit je zonnepanelen

Doe mee met de rest van Nederland

Al 2 miljoen huishoudens wekken zelf stroom op

Doe mee met de rest van Nederland
Eltjo Veentjer
Maakt zelf stroom sinds januari 2018

“Ik zag de voordelen van zonnepanelen altijd al wel, maar hikte tegen de hoge aanschafprijs aan. Door ze te huren, worden zonnepanelen ineens heel makkelijk en interessant.”

Lees meer
Doe mee met de rest van Nederland
Astrid Lahnemann
Maakt zelf stroom sinds voorjaar 2020

“Geld laten liggen is zonde, met zonnepanelen behaal ik rendement. En daarbij vind ik duurzaamheid natuurlijk belangrijk. Zonnepanelen werken daar op een ideale manier aan bij, het is toch mooi dat de zon voor jou de energie opwekt?”

Lees meer

Veelgestelde vragen

Bij het huren van zonnepanelen is geen investering nodig. Doordat je zelf energie maakt, gaan je maandelijkse kosten flink omlaag en bespaar je meteen. We leggen dit verder uit in een voorbeeldberekening.
Tot 1 januari 2025 kun je met zonnepanelen 100% salderen. En dat merk je in de maandelijkse kosten! Salderen? Dat betekent dat je je overtollige zonne-energie die je opwekt mag afstrepen tegen de stroom die werkelijk gebruikt. Zo vallen de maandelijkse energiekosten nog lager uit!
Als je zonnepanelen huurt, betaal je daarvoor een vast laag maandelijks bedrag. Doordat je zelf energie opwekt, bespaar je op je energierekening en levert het je uiteindelijk geld op.
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw situatie, is afhankelijk van je stroomverbruik en de opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd met welke factoren je rekening moet houden en welk aantal panelen voor jouw situatie geschikt is?
Het huren van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee. Voor het huren heb je namelijk geen investering nodig, ben je verzekerd tegen schade en betaal je een vaste huurprijs voor de gehele huurperiode.
Wanneer je zonnepanelen huurt, betaal je daarvoor een maandelijkse huurprijs. Simpel. Het voordeel van huren is dat de zonnepanelen, omvormer en installatie zijn inbegrepen. En nog mooier.. Zelfstroom biedt 100% garantie op al het apparatuur. Dat is nog eens service!
Jazeker! Wanneer je geen zonnepanelen hebt betaal je maandelijks de (stijgende) energieprijs van je huidige energieleverancier. Zonde! Daarnaast heb je met zonnepanelen ook nog eens recht op de salderingsregeling (verlengd tot 2025!). Waarom niets doen als je met huren direct geld kunt besparen?

Check wat jij kunt verdienen

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.