Thuisbatterij

Thuisbatterij

Bespaar direct op je energiekosten met een slimme thuisbatterij

Slim gebruik maken van je eigen stroom en minder terugleveren? Kies dan voor de thuisbatterij. Met een thuisbatterij sla jouw overdag opgewekte energie op, om het in de avond zelf te gebruiken. Zo gebruik je een groter deel van je eigen stroom en ben je tegelijkertijd minder afhankelijk van het energienet.

Hoe werkt de thuisbatterij?

Je eigen zelfstroomsysteem

Met een thuisbatterij sla je stroom die je niet direct verbruikt op voor later. Zo ga je nuttiger om met jouw eigen opgewekte energie en gebruik je de stroom wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avond. Ook ben je dankzij de slimme thuisbatterij minder afhankelijk van de energieleverancier en de prijsschommelingen op de energiemarkt.

Hoe werkt dat precies? Dat is simpel! Zonder thuisbatterij lever je jouw ‘overschot’ aan stroom direct terug aan het stroomnet. Mét thuisaccu lever je de stroom niet terug, maar laad je eerst jouw accu vol. De accu bewaart jouw opgewekte stroom, bijvoorbeeld voor ’s avonds, wanneer je de stroom hard nodig hebt. Zo gebruik je in de avond jouw zelf opgewekte energie en neem je de energie niet meer af van de energieleverancier. Pas als je persoonlijke thuisbatterij leeg is, schakel je weer over op stroom van het net.

Thuisbatterij grafiek over energieverbruik

Waarom een thuisbatterij?

De volgende stap in de energietransitie

Met zonnepanelen wek je overdag stroom op, terwijl je juist in de avond de meeste stroom verbruikt. De stroom die je overdag niet verbruikt, lever je terug aan het stroomnet. Zonde! Want deze stroom had je in de avond zelf kunnen gebruiken. Gelukkig is er een oplossing, de thuisbatterij.

Met een thuisbatterij verhoog je jouw eigen energieconsumptie. Hoe? Door de stroom die je overdag opwekt op te slaan voor later. Ideaal! Want op deze manier houd je zelf jouw energiehuishouden in de hand. Daarnaast ben je minder afhankelijk van de energieleverancier en prijsschommelingen op de energiemarkt. Jij produceert én gebruikt namelijk jouw eigen energie. En dat biedt voordelen!

  1. Vergroot het vebruik van je zelf opgewekte energie
  2. Word minder afhankelijk van de energieleverancier
  3. Profiteer van prijsschommelingen op de energiemarkt
Hoe werkt een thuisbatterij - overzicht huis

1. Vergoot je eigen verbruik

Breid je jouw zonnestroomsysteem uit met een thuisbatterij? Dan vergroot je jouw eigen verbruik. En dat is handig, zeker nu het salderen naar verwachting wordt afgebouwd. Jouw overschot aan stroom lever je overdag niet meer terug aan de energiemaatschappij, maar sla je op in de thuisbatterij. Zo maak je er in de avond of op momenten dat het jou uitkomt weer nuttig gebruik van.

2. Minder afhankelijk

Vergroot je jouw eigen verbruik, dan word je direct minder afhankelijk van de energieleverancier. Jij bent namelijk zelfvoorzienend, ook op momenten dat de zon niet schijnt. Alleen als je thuisbatterij leeg is, schakel je over op stroom van het net. Hierdoor koop je minder stroom in, en merk je niks van de wisselende energieprijzen.

3. Profiteer van prijsschommelingen

Combineer je de thuisaccu met een dynamisch energiecontract? Dan kun je zelfs geld verdienen met de thuisbatterij. Dankzij de slimme aansturing van het Home Energie Management systeem speelt jouw batterij in op prijsschommelingen in de markt. Zo laad de batterij zich vol tegen een laag stroomtarief en verkoop je de stroom die je niet verbruikt voor een hoog tarief terug aan het net. En dat helemaal automatisch!

Wanneer is een thuisaccu interessant?

We vergelijken je opwek en verbruik

Of de thuisbatterij voor jou interessant is, hangt af van je persoonlijke situatie. Zo kijken we naar je opwek in vergelijking met je verbruik en naar de oriëntatie van je dak. Is je opwek en verbruik ongeveer gelijk of verbruik je meer dan je opwekt (onderproductie)? Dan is de thuisbatterij een interessante optie! Ook is het in dat geval slim om de accu te combineren met een dynamisch energiecontract. Zo profiteer je van de prijsschommelingen op de energiemarkt. Naast je opwek- en energieverbruik bekijken we de oriëntatie van je dak:

  • Zonnepanelen op het zuiden
    Liggen jouw zonnepanelen op het zuiden? Dan wek je vooral midden op de dag veel zonne-energie op. Is je verbruik in de middag laag, dan is het slim om de opgewekte stroom op te slaan in een thuisbatterij. Zo kun je jouw eigen stroom ’s avonds weer gebruiken.
  • Zonnepanelen in een oost-west opstelling
    Wanneer je zonnepanelen in een oost-west opstelling liggen, dan wek je zowel ’s ochtends als ’s middags veel stroom op. Dit is een ideale situatie om de opgewekte stroom in een kleine accu op te slaan. Zo verhoog je jouw zelfconsumptie én profiteer je van dynamische energietarieven.
Thuisbatterij voor zonnepanelen
Profiteer met de thuisbatterij

Combineer je de thuisbatterij met een dynamisch energiecontract? Dan profiteer je van de prijsschommelingen op de energiemarkt.

Blijf up-to-date over onze thuisaccu's!

Schrijf je gratis in

Duurzaamheidsadviseur Sven - Zonnepanelen kopen
Duurzaamheidsadviseur Daan

Jouw eigen verbruik verhogen en minder afhankelijk zijn van de energieleverancier? Met een thuisbatterij heb je alles zelf in de hand.

Benieuwd of de thuisbatterij ook voor jouw situatie rendabel is? Schrijf je via onderstaande knop gratis in en we houden je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen over de thuisbatterij.

Duurzaamheidsadviseur Sven - Zonnepanelen kopen
Duurzaamheidsadviseur Daan

Jouw eigen verbruik verhogen en minder afhankelijk zijn van de energieleverancier? Met een thuisbatterij heb je alles zelf in de hand.

Hoeveel ga jij besparen met zonnepanelen?

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.