Optie 3: Verhuis de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning

Het is in theorie mogelijk om je gehuurde zonnestroomsysteem mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Toch raden wij onze klanten deze optie in de meeste gevallen af.

Waarom wij deze optie afraden

Deze optie brengt altijd extra kosten met zich mee. Daarnaast is een zonnestroomsysteem van Zelfstroom altijd maatwerk. Bij het ontwerp en de installatie van je zonnestroomsysteem houden we rekening met veel verschillende factoren om ervoor te zorgen dat je systeem op jouw specifieke dak het meeste rendement oplevert. Omdat deze factoren anders zullen zijn bij je nieuwe woning, adviseren wij het zonnestroomsysteem bij voorkeur op de huidige woning te laten liggen. De factoren die een belangrijke rol spelen en vaak per woning sterk uiteenlopen zijn:

  • Jouw energieverbruik in de huidige woning
  • De grootte van je dak
  • Het type dak (plat of schuin en de evt. hellingshoek) en de oriëntatie van je dak
  • De wind- en zonregio waarin je woont
  • Eventuele schaduwvorming die bij jouw woning meespeelt
  • Type stroomaansluiting
  • Kabeltraject en meterkastaansluiting

De ervaring leert ons dat het in de praktijk zelden voorkomt dat een systeem een-op-een mee kan verhuizen naar de nieuwe woning. Hierdoor moeten er vaak extra kosten gemaakt worden waardoor het (financieel) interessanter is om het zonnestroomsysteem mee te verkopen met de woning of om het huurcontract over te dragen aan de nieuwe bewoners.

Wil je het gehuurde zonnestroomsysteem toch mee verhuizen, dan vind je hieronder meer informatie over hoe het werkt.

Stappenplan

Er komen nogal wat stappen kijken die je moet ondernemen voor het mee verhuizen van het zonnestroomsysteem naar je nieuwe woning. Een overzichtelijk stappenplan van hoe het in zijn werk gaat vind je hier.

Heb je verhuisplannen?

Geef je verhuisplannen direct aan ons door, het liefst al wanneer je huis nog niet te koop staat. Zo kunnen wij je optimaal begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Om tijdsnood en extra kosten te voorkomen, willen we het minimaal 2 maanden voor de overdracht van de woning weten. Wanneer jouw huis al te koop staat, ben je dus vaak al te laat. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op extra kosten.

Overige opties

Het meeverhuizen van je zonnepanelen naar een nieuwe woning kan erg omslachtig en bovendien prijzig zijn. Het is dus voor de hand liggender om te kiezen voor optie 1: De zonnepanelen met je huis meeverkopen. Hierbij voeg je de zonnepanelen toe aan de waarde van je huis, waardoor het je uiteindelijk niets kost. Naast optie 1 en 3 is er ook nog een optie 2: Het huurcontract overdragen.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?