Zakelijke zonnepanelen voor jouw bedrijf

  1. Direct verdienen met flink rendement
  2. Verbetering van het energielabel
  3. Vakkundige installatie
Vraag vrijblijvend een offerte aan

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

logo-holland-solar
Lid van Holland Solar
Bcorp
Certified B Corporation
Zonnekeur-logo
Zonnekeur gecertificeerd

Zonnepanelen zakelijk

De zon gebruiken als duurzame energiebron voor jouw bedrijf? Dat is slim! En steeds meer bedrijven doen het. Met zakelijke zonnepanelen word je zelfvoorzienend en ben je minder afhankelijk van de energieleverancier. Daarnaast breng je ook de CO-2-uitstoot van jouw onderneming terug en versterk je het groene imago van je bedrijf. Ontdek de mogelijkheden van zonnepanelen zakelijk.

Zonnepanelen zakelijk leasen

Zonder investering, toch verduurzamen

Direct besparen zonder grote investering? Bij Zelfstroom lease je jouw zakelijke zonnepanelen tegen een vast maandbedrag. In ruil daarvoor ontvang jij groene stroom. Kies je ervoor om zonnepanelen zakelijk te leasen, dan bespaar je direct op de energiekosten en wacht je niet op een terugverdientijd. Je bespaart vanaf dag één. Ook niet onbelangrijk: alles wordt gedurende de leaseperiode voor jou geregeld. Hierdoor hoef je geen tijd en geld te investeren in onderhoud, eventuele reparaties en de verzekeringen. Je bent de gehele looptijd verzekerd van een uitstekende opbrengst en maakt je niet druk om het systeem. Benieuwd hoe het werkt?

Zonnepanelen zakelijk - monteurs

'Zonnepanelen van de zaak'

Meer dan alleen zonnepanelen

Bij Zelfstroom krijg je veel meer dan alleen zonnepanelen. Zo geniet je van online monitoring van je opbrengst, weet je dankzij onze eigen gecertificeerde monteurs zeker dat het systeem goed wordt geïnstalleerd en hoef je nergens naar om te kijken dankzij de vele services en garanties. Het enige wat je zelf doet is stroom maken. De rest verzorgen wij.

'Zonnepanelen van de zaak'

Eigen gecertificeerde monteurs

Het belangrijkste onderdeel van het traject is natuurlijk de installatie. Bij Zelfstroom werken we met eigen, gecertificeerde monteurs die een vakkundige installatie garanderen, volgens het Zonnekeur keurmerk. Zij verstaan hun vak en leggen je graag alles uit.

Tussentijds overnemen

Als ondernemer ben je graag flexibel, dat snappen we. Daarom is het bij Zelfstroom altijd mogelijk om gedurende de looptijd van de lease-overeenkomt het zonnestroomsysteem van ons over te nemen.

Garantie & verzekering

Een zonnestroomsysteem moet altijd werken. Ook als er schade is van buitenaf, door weersomstandigheden, diefstal en/of vandalisme. Wij garanderen gedurende de looptijd een perfect werkend systeem.

Doe mee met de rest van zakelijk Nederland

Deze ondernemers wekken zelf stroom op

Doe mee met de rest van zakelijk Nederland
Jan-Willem van Hoorn - Bowling- & Partycentrum Maaspoort
Maakt zelf stroom sinds april 2020

“Je hebt als bowlingondernemer nu eenmaal te maken met een hoog energieverbruik. Met onze zakelijke zonnepanelen kunnen we verduurzamen, besparen ѐn geven we er ook nog eens een positief signaal mee af naar onze gasten en gemeente.”

Lees meer
Doe mee met de rest van zakelijk Nederland
Anne Hulshof - Landbouwbedrijf Hulshof
Maakt zelf stroom sinds september 2020

“Met onze 88 zakelijke zonnepanelen wekken we jaarlijks zo’n 25.000 kWh op, dat maakt ons zo goed als zelfvoorzienend.”

Lees meer

Hoeveel kun jij verdienen met zakelijke zonnepanelen?

Wij kijken graag met je mee!

Veel bedrijven stappen over op duurzame energie. Een zakelijk dak met zonnepanelen levert al snel een mooi rendement op en verduurzaamt je onderneming. Maar zijn zakelijke zonnepanelen ook voor jou interessant? Met de gemiddelde energieprijs van € 0,42 per kWh lopen de kosten voor energie al snel op. Zeker wanneer je veel energie gebruikt voor je bedrijfsprocessen. Kies je voor zonnepanelen, dan wek je jouw eigen energie op en betaal je gemiddeld € 0,20 per kWh. Zakelijke zonnepanelen dragen dus bij aan de verlaging van je energiekosten, maar verbeteren ook het energielabel en het groene imago van je onderneming. In het voorbeeld hiernaast gaan we uit van een energieverbruik van 30.000 kWh per jaar. Hoeveel jouw bedrijf kan verdienen met zakelijke zonnepanelen? Dat hangt af van de individuele omstandigheden. Wij geven je graag een advies op maat.

€ 12.600
Oude energiekosten

Bespaar €6.600 per jaar

Zonder investering

€ 6.000
Nieuwe energiekosten met Zelfstroom

Liever zonnepanelen zakelijk aanschaffen?

Ook dat kan bij Zelfstroom!

Heb je voldoende kapitaal om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen? Ook dat kan bij Zelfstroom. Met een eenmalige investering word je direct eigenaar van het systeem. Het grootste voordeel hiervan? Je behaalt een hoog rendement en de opbrengsten zijn helemaal voor jou. Je betaalt namelijk geen maandelijkse kosten voor service en onderhoud. Houd er wel rekening mee dat je als eigenaar zelf verantwoordelijk bent voor de kosten voor onderhoud, eventuele reparaties en de bijbehorende verzekeringen.

Zakelijk zonnepanelen - op bowlingbaan

Waarom kies je voor zonnepanelen zakelijk bij Zelfstroom?

Wij helpen je in iedere fase

Bij Zelfstroom houden we het graag persoonlijk. Jij communiceert met jouw eigen adviseur en hebt een vast aanspreekpunt. Wil je ook een advies op maat, heb je nog een vraag of wil je weten wat er mogelijk is voor jouw pand? Neem contact met ons op en je ontvangt binnen 24 uur een antwoord of aanbod op maat. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Adviseur Pieter - zonnepanelen zakelijk
Pieter Iyangbe

“Ik denk graag met je mee, niet alleen over de zonnepanelen, maar over het hele proces.”

Zakelijke zonnepanelen | FAQ

De prijs van zakelijke zonnepanelen hangt voornamelijk af van het type zonnepanelen dat er wordt gekozen. De wereld van zakelijke zonnepanelen kent veel mogelijkheden. Daarom kijkt een van onze duurzaamheidsadviseurs altijd mee om te bepalen welk systeem het beste bij je bedrijf past. Hierbij houden wij rekening met verschillende factoren als: schaduw op het dak, het type dak, de potentiële aanpassingen in je meterkast en het type paneel dat je voorkeur heeft. Wij maken vooraf altijd een duidelijke berekening voor je.
Zeker, maar alleen als je jouw zakelijke zonnepanelen koopt kom je in aanmerking voor een subsidie. De belangrijkste zakelijke subsidie voor zonnepanelen is de SDE++ subsidie. Heb je een grootverbruik aansluiting (groter dan 3x80A) dan kom je in aanmerking voor deze subsidie.
De terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen verschilt natuurlijk per bedrijf en situatie. Een vuistregel is dat je zakelijke zonnepanelen in ongeveer 5 tot 7 jaar terugverdiend. Dat is relatief een korte periode, zeker met het gegeven dat zonnepanelen 20 tot 25 jaar meegaan.
Onze zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Goed en aandachtig onderhoud kan de levensduur verlengen.
Wat is nou precies salderen? Met zonnepanelen komt het voor dat je meer energie opwekt dan dat je verbruikt. Salderen betekent dat de energie die je opwekt wordt weggestreept tegen de energie die je verbruikt. En als je in een jaar meer opwekt dan je verbruikt, krijg je over deze energie een terugleververgoeding.
De zonnepanelen van Zelfstroom zijn vrijwel onderhoudsvrij. Schoonmaken is niet of nauwelijks nog omdat de regen zijn werk doet. Maar hoe weet je dan of alle zonnepanelen optimaal functioneren? De Zelfstroom App biedt uitkomst. Storingen of een verminderde opbrengst zijn zo in de App op te merken. Op deze manier heb je de zekerheid dat je zonnepanelen altijd goed presteren.
Installaties van Zelfstroom voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen. Wij werken daarnaast uitsluitend met professionele installateurs waarmee wij de beste kwaliteit kunnen garanderen. Tot slot voldoen onze installaties aan alle Scope 12 eisen.