Optie 1: Verkoop de zonnepanelen met je huis mee (aanbevolen)

Plannen om te verhuizen met gehuurde zonnepanelen? Koop de zonnepanelen over en verkoop ze mee met je woning. Dat biedt voordelen voor zowel jou als de koper. 

Huur je een zonnestroomsysteem bij Zelfstroom en denk je erover om te gaan verhuizen? Geef dit dan direct aan ons door.

Het liefst al zodra je eraan denkt om te gaan verhuizen en uiterlijk 2 maanden voor de overdracht van jouw woning. Zo kunnen wij je optimaal begeleiden bij het maken van de juiste keuze en heb je geen last van extra administratiekosten. In bijna alle gevallen is het de beste optie om je zonnestroomsysteem als onderdeel van je huis mee te verkopen aan de nieuwe eigenaar van je huis. 

De voordelen voor jou 

  • Een woning met zonnepanelen is meer waard dan een woning zonder zonnepanelen. Daarom kun je de waarde van je zonnestroomsysteem optellen bij de vraagprijs voor de verkoop van je huis. Je verdient de overnamekosten dus direct terug. 
  • Een woning met zonnepanelen wordt aantrekkelijker bevonden en dus in de regel sneller verkocht dan een woning zonder zonnepanelen. 
  • Op je nieuwe woning kun je dan uiteraard een nieuw zonnestroomsysteem plaatsen. Daar helpen wij je dan ook graag mee. 

Belangrijk: de voordelen voor de koper van je huis 

  • De koper van je huis kan de kosten van het zonnestroom systeem meenemen in de hypotheek, waardoor dit zeer voordelig is. Ook kun je bij sommige banken een hogere hypotheek krijgen voor een huis met zonnepanelen. Dit kan nagevraagd worden bij de hypotheekadviseur.
  • De energie die de koper opwekt met het zonnestroomsysteem kan hij of zij meteen gratis gebruiken of terugleveren aan het stroomnetwerk. Zo bespaart de nieuwe eigenaar direct op zijn of haar energierekening! 
  • Alle productgaranties worden bij de verkoop ook aan de nieuwe eigenaar overgedragen. 
  • De nieuwe eigenaar van jouw woning wordt met de koop van het huis ook direct eigenaar van het zonnestroomsysteem. Er hoeft dus geen huur meer betaald te worden. 

Stappenplan

Een overzichtelijk stappenplan van hoe het overnemen en mee verkopen van jouw gehuurde zonnestroomsysteem vind je hier.

Heb je verhuisplannen? 

Geef je verhuisplannen direct aan ons door, het liefst al wanneer je huis nog niet te koop staat. Zo kunnen wij je optimaal begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Om tijdsnood en extra kosten te voorkomen, willen we het minimaal 2 maanden voor de overdracht van de woning weten. Wanneer jouw huis al te koop staat, ben je dus vaak al te laat. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op extra kosten. 

Overige opties 

Het met je huis mee verkopen van je zonnepanelen is de aanbevolen optie, omdat het zowel voor jou als de koper van het huis vele voordelen met zich meebrengt. Maar dat betekent niet dat het de enige optie is. Binnen de verhuisservice van Zelfstroom bevinden zich ook nog optie 2: Het huurcontract overdragen en optie 3: De zonnepanelen mee verhuizen.

 

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?