Wat kan ik met de Zelfstroom app?

Wat kan ik met de Zelfstroom app?

De Zelfstroom app is uniek in zijn soort. Met de gratis app zie je in één oogopslag hoeveel je zonnepanelen opbrengen. Per dag, per maand en per jaar. Vergelijk de ene periode met de andere, maak er een wedstrijd van met je buurman en deel je persoonlijke records. En heb je een slimme meter? Dan zie je ook gelijk hoeveel stroom en gas je afneemt van je energieleverancier, wat je verbruikt en wat je teruglevert. Jouw energieverbruik heeft voor jou geen geheimen meer.

Eenvoudige registratie van de slimme meter

De Zelfstroom app heeft de meeste waarde als je de slimme meter laat uitlezen. Dit doe je eenvoudig met de scanfunctie in de app. Geen gedoe met invoeren van lastige codes, gewoon een foto maken in je meterkast en het is geregeld. De app vraagt dan aan de netbeheerder of de slimme meter uitgelezen mag worden. Als deze akkoord geeft voor het uitlezen, dan krijgt de Zelfstroom app toegang tot de data van de slimme meter en stuurt elke 24 uur de data naar de app. Hierdoor loopt de app als het ware een dag achter, waardoor de app altijd tot en met een dag geleden up-to-date is.

Wat kan ik met de Zelfstroom app?

De belangrijkste functies van de app

Inzicht in jouw verbruik

Met een slimme energiemeter en de Zelfstroom-app weet je precies wat je opwekt, wat je energieleverancier aan jou levert en wat je verbruikt. In de Zelfstroom app staat je energieverbruik in één duidelijk overzicht.

De beste prestaties

De Zelfstroom app laat je zien wat de beste dag, week of jaar is van jouw zonnestroomsysteem. Deze records vind je als je bij het huisje naar beneden scrollt. Ook kun je in de grafieken over de jaren heen zien wat de opbrengsten zijn. Je kan zelfs de opbrengst vergelijken met vorig jaar of de vorige maand of dag.

Wat kan ik met de Zelfstroom app?

Zo installeer je de Zelfstroom app

 1. Download de Zelfstroom app in de app- of playstore
  Door op onderstaande buttons te klikken ga je direct naar de App store (voor iOs van Apple) of Google play store (voor Android), maar je kunt de app natuurlijk ook via de store op jouw telefoon of tablet downloaden.
 2. Inloggen
  Ongeveer 5 werkdagen voor de installatie ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
 3. Scan jouw slimme meter
  Met de app kun je eenvoudig met de camera van jouw telefoon je slimme meter scannen. Zo krijg je later een overzicht van al jouw energiegegevens.
 4. 24/7 online monitoring
  De Zelfstroom app combineert de gegevens van de slimme meter met de actuele stroomopbrengst van jouw zonnepanelen. Zo heb je een uniek inzicht in wat je thuis aan stroom en gas verbruikt.

File:Google Play Store badge EN.svg - Wikipedia   Download on the App Store