Dynamisch energiecontract via EnergyZero

Een dynamisch energiecontract biedt je de mogelijkheid om slim in te spelen op de prijsschommelingen van de energiemarkt. Wij zorgen ervoor dat je toegang krijgt tot de stroomprijzen per uur. Zo kun je bewuster omgaan met je energie en je verbruik verplaatsen naar  momenten dat de stroomprijzen voordelig zijn. Op deze manier bespaar je op je energiekosten en neem je stroom af tegen gunstige tarieven. Daarnaast maak je met een dynamisch contract gebruik van 100% groene stroom en CO2 gecompenseerd gas, zo lever je een positieve bijdrage aan het milieu.  

De belangrijkste voordelen van een dynamisch energiecontract:

  • Altijd stroom en gas tegen beursprijzen
  • Bewezen goedkoper dan een vast of variabel energiecontract 
  • Gebruik 100% groene stroom en CO2 gecompenseerd gas  
Gezin met kind - toekomst
Dynamische energieprijzen

Bij een dynamisch energiecontract koop je stroom in per uur. Hierdoor betaal je gemiddeld 56% minder voor stroom in vergelijking met een vast of variabel energiecontract.

Hoe werkt een dynamisch energiecontract?

Ervaar de vrijheid van wisselende energietarieven

Bij een dynamisch energiecontract zijn de prijzen voor stroom en gas direct gekoppeld aan de prijzen op de energiemarkt. Zo krijg je met een dynamisch energiecontract toegang tot stroomprijzen per uur en geldt er een dagprijs voor gas. Zodra de prijzen veranderen, bepaal je zelf of je daar gebruik van maakt of niet.

Hoe meer zon, hoe lager de energietarieven. De energietarieven dalen als de zon volop schijnt en er een overvloed aan stroom beschikbaar is. Met een dynamische energiecontract kun je hier slim op inspelen en jouw energieverbruik inplannen op momenten dat de prijzen voordelig zijn. Daardoor betaal je nooit te veel voor stroom.

Grafiek dynamische energie

Dynamisch energiecontract afsluiten?

Haal voordeel uit de schommelingen op de energiemarkt

Benieuwd naar de vrijheid en flexibiliteit van een dynamisch energiecontract? In samenwerking met EnergyZero bieden we je 100% groene stroom en CO2gecompenseerd gas voor dynamische tarieven. Wil je weten hoe je een dynamisch energiecontract kunt afsluiten? Neem dan direct telefonisch contact op of laat je e-mailadres achter, zodat we je de informatie toe kunnen sturen die je nodig hebt om over te stappen op dynamische energie. 

Zelfstroom-EnergyZero

Meer vragen over een dynamisch energiecontract?

Het grootste voordeel van een dynamisch energiecontract is dat je kunt besparen op je energiekosten door energie af te nemen als de marktprijzen laag zijn. Maak je gebruik van slimme apparaten of een thuisbatterij dan wordt het voordeel alleen maar groter. Door energie te verbruiken of op te slaan als de stroom goedkoop is en energie terug te leveren als de prijzen hoog zijn, kun je jouw energiekosten nog verder omlaag brengen.
Net als bij een vast of variabel contract streep je ook bij een dynamisch energiecontract aan het eind van het jaar de afgenomen en teruggeleverde stroom tegen elkaar weg. Het belangrijkste verschil met een dynamisch contract is dat de waarde van zonnestroom en de kosten van stroom van het net niet gelijk aan elkaar zijn. Je krijgt voor terugleveren namelijk het actuele uurtarief per kWh. Dit bedrag zou je zelf ook betalen als je stroom afnam en dat is ieder uur anders. Dus lever je stroom terug tijdens piekuren, dan krijg je ook een hoog uurtarief. En andersom.
Iedere dag worden de energieprijzen om 15:00 uur bekendgemaakt voor de volgende dag. De dynamische prijzen voor stroom gelden van 00:00 tot 23:59 en voor gas geldt de prijs van 6:00 tot 5:59 de volgende dag. De actuele dynamische prijzen worden weergegeven op de hoofdpagina van de My EnergyZero app, of vind je terug op onze pagina met actuele energieprijzen.
Een dynamisch energiecontract is via EnergyZero eenvoudig aan te vragen en wordt vervolgens van A-Z voor jou geregeld. Zodra je hebt gekozen voor dynamische energie, geeft EnergyZero dit voor je door aan jouw huidige energieleverancier. De aankondiging wordt meestal één à twee dagen voordat jouw contract bij EnergyZero ingaat doorgegeven. Daardoor kan het voorkomen dat jouw huidige leverancier nog tot het laatste moment contact met jou zoekt of een factuur stuurt voor een periode waarin je geen klant meer bent. Je betaalt altijd maar aan één energieleverancier voor je energie, dus mocht je dubbele facturen ontvangen is het raadzaam om met je huidige/vorige leverancier contact op te nemen.
Als je een dynamisch energiecontract afsluit bij EnergyZero, schatten zij vooraf in hoeveel je per maand zal betalen. EnergyZero rekent met vaste maandbedragen, elke maand betaal je dus hetzelfde. Van tevoren bepaal jij hoeveel energie je gemiddeld per jaar verbruikt. Op basis hiervan berekent EnergyZero het maandbedrag. Het maandbedrag bestaat uit de volgende kosten: variabele leveringskosten, vaste leveringskosten en belastingen van de overheid
Ja, je kunt je maandbedrag eenvoudig zelf wijzigen. Hiervoor doorloop je de volgende stappen in de app van EnergyZero: Log in op My EnergyZero > Ga naar de “Mijn maandbedrag” > Wijzig je maandbedrag door het verbruik aan te passen > Bereken wat het nieuwe maandbedrag gaat worden > Via de knop “Definitief bevestigen” bevestig je jouw nieuwe termijnbedrag. Alleen als je het termijnbedrag definitief bevestigd zie je het nieuwe maandbedrag terug op je volgende factuur.
De dynamische contracten van EnergyZero zijn maandelijks opzegbaar. Bij het opzeggen van het contract hoeft geen boete betaald te worden. Je zit dus nooit lang aan een contract vast als je dat niet wilt.