Optie 2: De nieuwe eigenaar van je huis neemt het huurcontract over

Plannen om te verhuizen met gehuurde zonnepanelen? Een optie in de verhuisservice is het overdragen van jouw huurcontract aan de nieuwe bewoners.

Het is mogelijk om jouw huurovereenkomst met Zelfstroom over te dragen aan de nieuwe eigenaar (of eigenaren) van je woning. De nieuwe eigenaren krijgen dan dus niet alleen een mooi nieuw huis, maar ook een zonnestroomsysteem en alle voordelen van zonne-energie. De looptijd en de overige bepalingen van de huurovereenkomst blijven in dat geval ongewijzigd. Er zijn voor beiden partijen geen kosten verbonden aan de overname van de huurovereenkomst.

Belangrijke uitdaging van deze optie

  • Om van deze optie gebruik te kunnen maken, moet de nieuwe eigenaar van je huis akkoord gaan met de huurovereenkomst met Zelfstroom. Wanneer je je huis te koop zet, weet je meestal nog niet zeker of dat het geval gaat zijn. Daarom is het makkelijker en zekerder om je zonnestroomsysteem direct met je woning te verkopen (optie 1 van de verhuisservice).
  • Als je toch voor deze optie kiest, vertel dan je makelaar dat je een gehuurd zonnestroomsysteem hebt. De makelaar kan dat dan direct vermelden in de verkoopadvertentie van je huis. Dat is wel zo duidelijk voor potentiële kopers.

De voordelen van deze optie

  • De nieuwe bewoners kunnen direct gebruik maken van zonne-energie middels hun gehuurde zonnepanelen.

Stappenplan

Een overzichtelijk stappenplan van hoe het overdragen van het contract van jouw gehuurde zonnestroomsysteem werkt vind je hier.

Heb je verhuisplannen?

Geef je verhuisplannen direct aan ons door, het liefst al wanneer je huis nog niet te koop staat. Zo kunnen wij je optimaal begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Om tijdsnood en extra kosten te voorkomen, willen we het minimaal 2 maanden voor de overdracht van de woning weten. Wanneer jouw huis al te koop staat, ben je dus vaak al te laat. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op extra kosten.

Overige opties

Het overdragen van het huurcontract biedt niet alle zekerheid die je wel graag hebt als je je huis gaat verkopen. Meer zekerheid heb je bij optie 1: De zonnepanelen met je huis mee verkopen, waardoor we die optie ook aanbevelen als beste optie. Naast optie 1 en 2 is er ook nog een optie 3: De zonnepanelen mee verhuizen. Dit is echter de minst aantrekkelijke optie, omdat deze extra kosten met zich meebrengt.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?