De verbinding met de wifi-versterker van TP-link (TL-WA850RE) herstellen doe je zo

Hoe je dit type verbinding herkent

Een wifi-versterker is een apparaat dat je wifi-signaal (de draadloze internetverbinding van je thuisnetwerk) versterkt. De wifi-versterker van TP-link met modelnummer TL-WA850RE ziet er als volgt uit:

Uitleg werking

Bij een correcte werking van een wifi-versterker branden de ledlampjes ‘POWER’, ‘ETHERNET’, ‘RE’ en de signaallampjes aan de rechterzijde van de cirkel.

 • ‘POWER’: Dit ledlampje brandt wanneer de adapter in een stopcontact is geplugd en stroom ontvangt. Brandt dit ledlampje niet terwijl de adapter in het stopcontact is geplaatst? Check of er stroom op het stopcontact staat. Wel stroom, maar nog steeds geen Power-ledlampje? De adapter is defect.
 • ‘ETHERNET’: Dit ledlampje brandt wanneer er een werkende kabel in de adapter wordt gestoken. Brandt dit ledlampje niet terwijl er wel een aangesloten kabel in zit? Check de kabel op kabelbreuken.
 • ‘RE’: Dit ledlampje brandt wanneer de versterker verbonden is met het modem. Knippert deze? Dan zoekt de adapter naar het wifi-signaal om hiermee te kunnen verbinden. Is dit ledlampje uit? Dan is er geen verbinding met het modem.
 • Signaallampjes in de cirkel: Wanneer de signaal ledlampjes in de cirkel niet branden, dan duidt dit op een verbroken verbinding tussen omvormer en modem.

Stappenplan voor herstel

Doorloop de volgende stappen om deze wifi-versterker van TP-link weer te koppelen:

 • Stap 1: Haal de internetkabel die vanuit de omvormer komt uit de TP-link wifi-versterker.
 • Stap 2: Verplaats de TP-link wifi-versterker naar een stopcontact in de buurt van het modem.
 • Stap 3: Zoek het WPS-knopje op je modem en druk dit knopje 6 seconden in. Weet je niet waar het WPS-knopje op jouw modem zit? Je kunt de volgende zoekterm invoeren op www.google.nl om deze te vinden: “Waar zit de WPS-knop op mijn [je type modem hier invoeren] modem?”.
 • Stap 4: Binnen twee minuten na het indrukken van het WPS-knopje op je modem, druk je 1 seconde het WPS-knopje in op de TP-link wifi-versterker (knop middenin de blauwe cirkel). Het blauwe ledje “RE” gaat nu knipperen.
 • Stap 5: Wacht tot de ledlampjes op de versterker en het modem stoppen met knipperen. Op de TP-link versterker zouden de lampjes in de rechterhelft van de cirkel nu moeten te branden.
 • Stap 6: Verplaats de TP-link versterker terug naar de oorspronkelijke plaats bij de omvormer en steek de internetkabel er terug in. De lampjes aan de rechterkant van de cirkel zouden opnieuw moeten gaan branden. De hoeveelheid ledjes die aan de rechterkant van de cirkel gaan branden, geeft de sterkte van het te ontvangen wifi-signaal aan. Des te meer ledlampjes branden, des te sterker het wifi-signaal is op dat punt waar de adapter in een stopcontact is geplugd.
 • Stap 7: Bij een stabiele internetverbinding zijn je opwekgegevens na hooguit een uur weer zichtbaar in de Zelfstroom app (mits je zonnepanelen op dat moment lichtinstraling krijgen).

Kom je er niet uit?

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, is het licht buiten en zie je na een uur nog geen opwekgegevens in de Zelfstroom app? Meld je storing dan aan Zelfstroom. Vermeld duidelijk in je bericht wat je opmerkt en bij welke stap je vastloopt. Wij zullen jouw storing in behandeling nemen en onderzoeken wat de oorzaak kan zijn. Na ons onderzoek nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om het probleem op te lossen.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?