Laadpaal voor thuis

Gemakkelijk thuis jouw elektrische auto opladen? Met een laadpaal voor thuis regel je het! Dankzij de laadpaal hoef je minder vaak langs de weg te laden en zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Ook hoef je niet steeds op zoek naar een oplaadpunt bij jou in de buurt. Jij laadt je elektrische auto voortaan makkelijk thuis op!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een laadpaal bij je thuis? Neem dan contact op en wij adviseren je graag over de juiste laadpaal voor jouw situatie.

De voordelen van je eigen laadpaal

Meer gemak, minder kosten!

Thuis jouw auto opladen is een stuk goedkoper dan bij een laadstation in de straat of langs de snelweg. Maar dat is niet het enige voordeel:

  1. Je kunt je auto opladen wanneer je wilt;
  2. Je vertrekt altijd van huis met een volle accu;
  3. Je zet de energie uit jouw zonnepanelen slim in;
  4. Je laadt jouw elektrische auto op de voordeligste manier op.
Volt Time laadpaal - voor huis

Ontdek de Volt Time laadpaal

Slim, snel en kostenbesparend laden

De Volt Time laadpaal is een laadpaal met een fraai ontwerp en veel slimme functies die het opladen van jouw elektrische auto extra makkelijk maken. Met zijn laadvermogen tot 22 kW is jouw elektrische auto in gemiddeld 6 uur helemaal opgeladen. De Volt Time App geeft je inzicht in de prestaties van de laadpaal en hier schakel je moeiteloos tussen de verschillende laadopties. Zo stem je het laden af op jouw persoonlijke behoeften en de beschikbare zonne-energie op verschillende momenten van de dag. Ook niet onbelangrijk: je kunt kiezen tussen de kleuren wit of grijs en kiest zelf of je de laadpaal aan de wand of op een paal laat monteren.

Volt Time Source laadpaal

Slim laden met zonnepanelen en dynamische energie

Van laadpaal naar slimme laadpaal!

Nog meer voordeel uit je laadpaal halen? Combineer jouw laadpaal dan met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract. Met zonnepanelen wek je zelf stroom op, met deze gratis energie kun je vervolgens jouw auto opladen. Een dynamisch energiecontract geeft je toegang tot de  stroomprijzen per uur. Zo laad je jouw auto op zodra de energieprijzen het voordeligst zijn. Dat is pas écht slim laden!

Laadpaal thuis - Sfeer

Een eigen laadpaal kopen?

Makkelijk en snel geregeld!

Interesse in een eigen laadpaal? In samenwerking met EV Company bieden we verschillende laadpalen aan. Neem telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken of laat je e-mailadres achter, zodat we je alle informatie kunnen sturen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Binnen no-time laad jij jouw elektrische auto op met een eigen laadpaal.

Zelfstroom x EV - Logo's

Meer vragen over laadpalen?

Gemiddeld kost een laadpaal inclusief installatie en btw tussen de € 2.500 en €3.500. Vraag een offerte op voor een exacte berekening van de kosten.
De installatie van de laadpaal duurt gemiddeld 2 tot 4 uur. Tijdens de installatie monteert de installateur de laadpaal en sluit hij de laadpaal aan in je meterkast. De installateur boort een gat in je muur om de elektriciteitskabel van binnen naar buiten te brengen.
Alle auto’s met een Mennekes Type 2 aansluiting kunnen worden opgeladen met de Volt Time laadpaal. Deze aansluiting zit op bijna alle nieuwe volledig elektrische auto’s en hybride’s. Benieuwd of de laadpaal geschikt is voor jouw elektrische auto? Volg de link en kijk bij de sectie ‘charging‘ naar de eigenschap met de naam ‘charge port’, daar vind je het type aansluiting van jouw elektrische auto.
Hoe snel een auto is opgeladen hangt af van een aantal factoren. Zo is de beschikbare hoeveelheid stroom in meterkast van invloed op de laadtijd, maar ook de grootte van de autoaccu. Een nieuwere woning heeft vaak een 3x25A aansluiting. Op deze meterkast wordt vaak een laadpaal met een vermogen van 11 kW gemonteerd. Stel dat jouw laadpaal een vermogen kan leveren van 11 kW, dan wordt de accu van de auto in 1 uur tijd met een hoeveelheid van 11 kWh opgeladen. Dat betekent dat een elektrische auto met een batterijcapaciteit van 60 kWh in ongeveer 5,5 uur vol is. Jouw auto kan dus makkelijk ’s nachts van 0 naar 100% worden opgeladen.
We raden vaak aan om een 1 fase meterkast om te bouwen naar een 3 fase meterkast zodra je een elektrische auto gaat rijden. Dit kun je zien als een investering in jouw huis. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit niet te doen, houdt er dan rekening mee dat de laadsnelheid van jouw laadpaal niet optimaal is.
Nee, op dit moment is het nog niet mogelijk om een laadpaal bij Zelfstroom te huren. Wel kun je via onze partner EV Company een laadpaal kopen. Ook als je geen zonnepanelen hebt.