Stappenplan meeverkopen van gehuurde zonnepanelen bij verhuizing

Plannen om te verhuizen met gehuurde zonnepanelen? Koop de zonnepanelen over en verkoop ze mee met je woning. Dat biedt voordelen voor zowel jou als de koper. 

Als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen, dan is het de beste optie om deze zonnepanelen over te nemen en met je woning mee te verkopen. Dit biedt voordelen voor jou als verkoper én voor de kopers van je woning. Hier vindt je de zes stappen die je volgt om dit vloeiend te laten verlopen. 

Stap 1: Geef uw je verhuisplannen door 

Het doorgeven van de verhuisplannen is altijd de eerste stap en doet je minimaal 2 maanden voor de overdracht van je huis. Heb u je dit nog niet gedaan? Dan doet je dat gemakkelijk en snel via de volgende link: verhuisplannen doorgeven. 

Stap 2: Vraag de marktconforme overnameprijs op

Vraag de marktconforme overnameprijs van het zonnestroomsysteem bij ons op. Je kunt dit op elk moment doen. Doe dit bij een verhuizing vóórdat je jouw huis te koop zet, zodat je de overnameprijs in de verkoopprijs van je huis mee kunt nemen. 

Stap 3: Koop het zonnestroomsysteem van Zelfstroom

Je betaalt de overnameprijs aan Zelfstroom. Wij zetten je huurovereenkomst om in een koopovereenkomst. Je wordt daarmee eigenaar van het zonnestroomsysteem.

Stap 4Informeer jouw opstalverzekeraar

Mocht je het zonnestroomsysteem van ons overkopen, dan adviseren wje om  jouw opstalverzekeraar of woonverzekeraar hierover te informeren. Ook als je maar voor korte tijd eigenaar verwacht te zijn. Sommige verzekeraars hanteren namelijk speciale (prijs)voorwaarden voor wie zonnepanelen heeft gekocht. 

Stap 5: Zet je huis te koop

Vóór de verkoop van je woning tel je de overnameprijs van het zonnestroomsysteem op bij de vraagprijs van je woning. Zo kunt je de aankoopkosten direct terugverdienen! 

Zonnepanelen op jouw nieuwe woning 

Ook in je nieuwe huis wil je natuurlijk weer gebruikmaken van zonne-energie van Zelfstroom. Doe opnieuw de dakcheck en vraag een offerte aan voor het zonnestroomsysteem op jouw nieuwe huis. We helpen je er graag bij! 

Lees meer over

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?