Zwarte zonnepanelen

Zwarte zonnepanelen

Alle info over full black zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in vele verschillende soorten, kleuren en maten. Uit esthetisch oogpunt wordt vaak voor volledig zwarte zonnepanelen gekozen. Zeker op donkere daken steken zwarte zonnepanelen nauwelijks af. Zwarte zonnepanelen bevatten niet alleen zwarte cellen, maar ook een zwarte achtergrond en een zwart frame. Op deze pagina vind je alle informatie over zwarte zonnepanelen!

 

Welk type zonnepaneel kiezen?

De keuze voor een bepaald type zonnepaneel is vooral persoonlijk. Ga je voor de beste verhouding tussen opbrengst en geïnvesteerd vermogen, kies dan voor polykristallijne zonnepanelen. Vind je een goede opbrengst, maar ook uiterlijk belangrijk, ga dan voor de monokristallijne, zwarte zonnepanelen. Over het algemeen worden polykristallijne zonnepanelen gecombineerd met een witte achtergrond en een aluminium frame, en monokristallijne, zwarte zonnepanelen juist met een zwarte achtergrond en een zwart frame. Tegenwoordig zijn er echter ook polykristallijne zonnepanelen beschikbaar met een zwart frame en zwarte achtergrond. De blauwe tint van de zonnecellen valt hierdoor bijna niet op. Dankzij de lagere prijs krijgt dit type zonnepaneel steeds vaker de voorkeur. Benieuwd naar welke type zonnepanelen Zelfstroom aanbiedt? Bekijk hier al onze merken en materialen. Wil je weten welk type zonnepaneel het beste bij jouw situatie past? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Direct een offerte aanvragen

Verschil blauwe en zwarte zonnepanelen

Grofweg zijn er drie typen zonnepanelen te onderscheiden: zwarte zonnepanelen (monokristallijne zonnepanelen), blauwe zonnepanelen (polykristallijne zonnepanelen) en dunne film panelen. Zowel monokristallijne als dunne film panelen zijn volledig zwart, dus inclusief zwarte lijst en zwarte achtergrond. De verschillen tussen deze drie typen zonnepanelen zijn:

  • De kleur: zwarte of blauwe zonnecellen. De kleur van de zonnecellen hangt af het productieproces: een monokristallijn is zwart en polykristallijn blauw. De achtergrond en het frame van het zonnepaneel is zwart of zilverkleurig/wit.
  • De opbrengst: in standaard test condities zijn zwart monokristallijn zonnepanelen iets efficiënter dan blauwe polykristallijn zonnepanelen. Dit houdt in dat de zwarte zonnepanelen in principe in staat zijn om meer opbrengst per vierkante meter te halen.
  • De prijs: door het complexere productieproces zijn de zwarte monokristallijn zonnepanelen doorgaans iets duurder dan de blauwe polykristallijn. Maar door het  hogere rendement is het prijsverschil nihil. Dunne film zonnepanelen zijn eigenlijk een verhaal apart. Deze panelen zijn zeer licht in vergelijking met mono- en polykristallijne panelen en zijn ook goedkoper per Wattpiek, maar hebben per vierkante meter een veel lager rendement.

Vragen over zwarte zonnepanelen?

Neem contact met ons op!

Van ons mag je verwachten dat we alles weten over zonnepanelen. Dat is namelijk ons vak. Heb je nog vragen over zwarte zonnepanelen, wat ze in jouw situatie gaan opwekken of voor welk type zonnepaneel je nou eigenlijk moet kiezen? Stel ze direct aan een van onze energiespecialisten via 085-2010160 of via dit contactformulier. Wij helpen je graag!

Blauw of zwart?

Zo vergelijk je zonnepanelen

Ga je zonnepanelen vergelijken, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Belangrijk is vooral dat je niet zomaar de kosten voor een bepaald zonnepaneel 1-op-1 vergelijkt met die van een ander zonnepaneel. Kijk in plaats daarvan altijd naar de prijs per Wattpiek. Een zonnepaneel van 315 Wp dat €250 kost, is uiteindelijk goedkoper dan een zonnepaneel van 285 Wp dat €230 kost. Het eerste zonnepaneel kost namelijk €0,79 per Wp, terwijl het tweede €0,81 per Wp kost. Wil je weten of er op jouw dak zwarte zonnepanelen passen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij rekenen met veel plezier voor je uit wat er mogelijk is.

Zwarte zonnepanelen zonder zorgen

Dit is wat je krijgt:

  • Compleet zonnestroomsysteem op maat
  • Vakkundige, volledige montage
  • Aanvullende groene stroom en gas tegen kostprijs
  • 10 jaar volledige product- en opbrengstgarantie
Vraag gratis offerte aan

Je voordeel berekenen?

Vraag een offerte aan
95% van de klanten beveelt ons aan 8.9 10.0 1.0
uit 432 klantbeoordelingen