Dit kost het huren van zonnepanelen

Dit kost het huren van zonnepanelen

Als je zonnepanelen huurt, betaal je daarvoor een maandelijkse huurprijs. Maar doordat je bespaart op je energierekening, kost het huren van zonnepanelen je niks, maar levert het uiteindelijk juist geld op. Hieronder leggen we aan je uit hoe dat precies werkt.

Welke prijs betaal je voor het huren van de zonnepanelen?

De prijs die je betaalt voor het huren van zonnepanelen is natuurlijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je op je dak hebt liggen. Op een gemiddeld dak passen zo’n 12 zonnepanelen, dus gaan we hier in het voorbeeld vanuit. De kosten voor deze 12 zonnepanelen zijn (onder normale omstandigheden) € 60 per maand. Dat zijn meteen alle kosten die je de gehele huurperiode hebt, want als er iets kapot gaat tijdens de huurperiode, dan zorgen wij ervoor dat het kosteloos gerepareerd wordt. Bovendien staat die maandelijkse prijs voor de gehele huurperiode vast.

Wat levert het huren van zonnepanelen op?

Die kosten van € 60 per maand staan dus vast, maar daar staat tegenover dat je bespaart op je energierekening. 12 zonnepanelen leveren jou zo’n 3.591 kWh aan stroom, waarvoor je dus niks hoeft te betalen. Met de huidige energieprijs levert dat een besparing van circa € 839 per jaar op. Maar dan zijn we er nog niet. Je kunt bij ons namelijk ook aanvullende, groene stroom en gas afnemen tegen kostprijs. Deze prijs ligt lager dan de prijs die je bij je huidige energieleverancier betaalt, waardoor de jaarlijkse besparing op je energierekening oploopt tot zo’n € 1.032. Haal je daar de maandelijkse huurprijs voor de zonnepanelen vanaf, dan bespaar je op jaarbasis zo’n € 384.

De conclusie is dus: zonnepanelen huren kost niks, maar levert juist geld op.

Zonnepanelen huren

Voor de huur van zonnepanelen betaal je dus een vaste prijs per maand. Maar door de stroom die de zonnepanelen opwekken en de aanvullende energie tegen kostprijs bespaar je dusdanig veel op je energierekening, dat je maandelijkse kosten juist omlaag gaan. Wat het precies kost en hoeveel je precies bespaart is per huis(houden) natuurlijk verschillend. Ben je benieuwd wat de kosten en opbrengsten voor jouw specifieke situatie zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.