Wat kost zonnepanelen huren bij Zelfstroom?

Wat kost zonnepanelen huren bij Zelfstroom?

Wil je zonnepanelen huren? Dan is het belangrijk om te weten wat de kosten en opbrengsten zijn. Op de vraag: ‘wat kost zonnepanelen huren?’ is helaas niet één antwoord te geven. Er zijn namelijk verschillende zaken die de maandelijkse huurprijs bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het merk van de panelen, de hoeveelheid zonnepanelen en de looptijd van de huurovereenkomst. Al deze factoren samen zijn van invloed op de kosten die jij maandelijks betaalt voor het huren van zonnepanelen.

Wat kost zonnepanelen huren?

Kies je ervoor om zonnepanelen te huren? Dan zijn de enige kosten die je maakt de maandelijkse huurkosten. En dat is lekker overzichtelijk, want deze kosten blijven de gehele looptijd hetzelfde! De maandelijkse prijs die je betaalt voor de zonnepanelen is afhankelijk van het aantal zonnepanelen op je dak. Gaan we uit van een gemiddeld dak met 10 zonnepanelen, dan betaal je hiervoor € 71,- per maand. Dit lage maandbedrag dekt alle kosten en staat de gehele looptijd vast. Dat betekent: geen kosten voor onderhoud of eventuele reparaties en een maandelijkse huurprijs die jarenlang gelijk blijft. Geen onaangename verrassingen en jaarlijkse prijsstijgingen dus.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen huren

De kosten van €71,- per maand voor 10 zonnepanelen staan dus vast. Maar daar tegenover staat een mooie besparing op je maandelijkse stroomkosten. 10 zonnepanelen leveren namelijk 4.133 kWh aan stroom per jaar op. Deze stroom zou je voorheen afnemen van de energieleverancier, maar wek je nu zelf op. Hiervoor hoef je dus niks te betalen. Het verschil van de kosten en opbrengsten met zonnepanelen laten we graag zien aan de hand van een voorbeeldberekening. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van een gezin van 4 personen met een gemiddeld verbruik van 4.133 kWh. Voorheen namen ze de stroom af bij de energieleverancier, maar in de nieuwe situatie wekken ze deze stroom op met 10 zonnepanelen van 435 Wp.

 • Huidige stroomkosten

  • Stroom € 124
  • Totaal € 124
 • Nieuwe maandlasten bij Zelfstroom

  • Huur zonnestroomsysteem € 71
  • Vakkundige installatie € 0
  • Garanties & verzekeringen € 0
  • Totaal € 71
 • Besparing per maand

  • € 53

Wat kost zonnepanelen huren per maand bij Zelfstroom?

Bij Zelfstroom betaal je een vast laag maandbedrag voor de gehuurde zonnepanelen. Dit bedrag blijft de hele looptijd hetzelfde en wordt ook niet jaarlijks verhoogd door inflatie. Zoals gezegd zijn de kosten voor het huren van zonnepanelen afhankelijk van het aantal panelen dat je op jouw dak laat installeren. Op een gemiddeld dak passen zo’n 10 zonnepanelen, maar er zijn natuurlijk ook situaties waarbij er meer of juist minder zonnepanelen op het dak passen. Wat kost zonnepanelen huren dan per maand? In onderstaand overzicht zetten we de kosten en opbrengsten van zonnepanelen bij Zelfstroom op een rij.

Wat kost zonnepanelen huren bij Zelfstroom?

Benieuwd naar de kosten en opbrengsten voor jouw situatie?

Voor de huur van zonnepanelen betaal je dus een vaste prijs per maand. Maar doordat de zonnepanelen stroom opwekken bespaar je flink op je energierekening en levert het huren van zonnepanelen juist geld op. Hoeveel dat precies is en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een mooie besparing? Dat is per situatie verschillend. Benieuwd naar de kosten en opbrengsten voor jouw specifieke situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of doe de dakcheck.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.