Stappenplan voor het overdragen van het huurcontract van je zonnepanelen

Plannen om te verhuizen met gehuurde zonnepanelen? Dan bestaat er de optie om het huurcontract over te dragen aan de nieuwe bewoners. Hier het stappenplan. 

Belangrijke, praktische informatie

Als je zonnepanelen huurt en je gaat verhuizen, dan is het een optie om het huurcontract van de zonnepanelen over te dragen aan de nieuwe bewoners. De onzekerheid van deze optie is dat je niet weet of potentiële kopers dat huurcontract wel over willen nemen. Kies je voor deze optie, dan helpen we je hier natuurlijk bij. Hieronder vindt je het stappenplan voor het overdragen van je huurcontract aan nieuwe bewoners. 

Stap 1: Geef je verhuisplannen door 

Het doorgeven van de verhuisplannen is altijd de eerste stap en doet je minimaal 2 maanden voor de overdracht van je huis. Heb je dit nog niet gedaan? Dan doe je dat gemakkelijk en snel via de volgende link: verhuisplannen doorgeven. 

Stap 2Haal je huurcontract erbij

Het kan soms even geleden zijn dat je het huurcontract van je zonnepanelen voor het laatst heeft gezien. Haal het huurcontract erbij of, indien je het niet kunt vinden, vraag het op bij Zelfstroom. 

Stap 3: Vraag aanvullende informatie op bij Zelfstroom 

Met aanvullende informatie bedoelen we brochures van Zelfstroom over het huren van zonnepanelen. Zo kan de potentiële nieuwe bewoner zich goed inlezen en kunnen ze een bewuste keuze maken over het overnemen van het huurcontract. 

Stap 4Geef het door aan uw makelaar

Laat uw makelaar weten dat je van plan bent het huurcontract over te dragen aan potentiële nieuwe bewoners, zodat de makelaar dit mee kan nemen in het aanbod. Hierdoor zijn potentiële kopers tijdig op de hoogte, dat is wel zo duidelijk voor potentiële kopers. 

Stap 5: Licht Zelfstroom in zodra het huis verkocht is

Zijn de nieuwe bewoners akkoord met het overnemen van het huurcontract en is het huis verkocht, dan kunnen wij ervoor zorgen dat de verdere afhandeling goed verloopt. Het huurcontract zal dan overgedragen worden op het moment dat de nieuwe bewoners de sleutel krijgen. Het nieuwe contract moet bij ons ondertekend binnen zijn, voordat de overdracht van de woning plaatsvindt. Let op: is dit niet het geval, dan loopt het huurcontract voor de zonnepanelen door op uw naam. Wij kunnen eventueel telefonisch contact opnemen met nieuwe bewoners om dit in goede banen te leiden. 

Zonnepanelen op uw nieuwe woning 

Ook in uw nieuwe huis wilt u natuurlijk weer gebruikmaken van zonne-energie van Zelfstroom. Doe opnieuw de dakcheck en vraag een offerte aan voor het zonnestroomsysteem op uw nieuwe huis. We helpen u er graag bij! 

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?