Installatie van zonnepanelen

Eindelijk! Na het installeren van je zonnepanelen, ga je zelf stroom opwekken. Zelfstroom werkt met de beste monteurs, zodat je verzekerd bent van kwaliteit.  Je nieuwe zonnestroomsysteem in één dag op je dak. Daar gaan we voor!

Bespreek de installatiedatum!

Tijdens de technische schouwing prikken we direct de installatiedatum. Onze monteurs bespreken ook graag de plek van de omvormer en de manier waarop de bekabeling gaat lopen.

Checklist voorbereiden installatie

Ons installatieteam zorgt ervoor dat de panelen lijnrecht liggen, de kabels netjes zijn weggewerkt en de omvormer op een veilige plek hangt. Wat kun jij doen om de installatie zo goed mogelijk te laten verlopen?

 • Reservedakpan klaarleggen
  Natuurlijk gaan onze monteurs zorgvuldig te werk, maar het kan gebeuren dat er een dakpan breekt of beschadigd raakt.
 • Ballast voor plaatsing plat dak
  Heeft u een plat dak? Dan kan het zijn dat je ballast ontvangt. Onze monteurs hebben dit nodig tijdens het installeren van de zonnepanelen. Je ontvangt ballast één tot drie dagen voor de installatiedatum. We plaatsen deze zending op de stoep. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn.
 • Nieuwe omvormer omvormer de ruimte
  Tijdens de schouwing heeft de monteur met je afgesproken waar de omvormer komt te hangen. Hou deze plek vrij en goed bereikbaar voor de monteurs.
 • Meterkast opruimen

De monteur zal ook in de meterkast moeten werken. Zorg dat deze goed bereikbaar is en dat de monteur er veilig en snel kan werken.

 • Plaatsmaken voor ladder of steiger
  Aan de kant van het huis waar we je nieuwe zonnestroomsysteem plaatsen, is er voldoende ruimte nodig voor het plaatsen van een ladder of steiger. Zo kunnen onze monteurs op een veilige manier het dak op.
 • Stofzuiger klaarzetten
  De monteurs laten alles graag netjes achter bij je thuis. Als het even kan, maken ze ook graag gebruik van je stofzuiger.
 • Ruimte voor afval
  We maken graag zo min mogelijk afval. Wil je toch ruimte vrijhouden in je container, zodat de monteurs afval netjes kunnen opruimen?
 • Inloggegevens Wifi
  Online de prestaties van je zonnepanelen bekijken, dat is echt leuk! Om de online monitoring in te stellen maken we gebruik van je wifi-netwerk en het modem. Zorg dat de inloggegevens klaarliggen. Fijn voor de monteur én prettig voor je zelf!

Wat gebeurt er op de dag van de installatie?

Binnen één dag zonnepanelen op je dak, zo doen we dat.

 • We laten je huis graag zo schoon en mooi mogelijk achter. Daarom bespreken onze monteurs graag vooraf over het wegwerken van apparatuur en kabels. Eerder gemaakte afspraken over bekabeling staan in het schouwrapport dat met u is doorgenomen.
 • Terwijl de elektricien de bekabeling in orde maakt, gaan onze monteurs alvast het dak op.
 • Kabels klaar? Dak klaar? Tijd voor het plaatsen van de zonnepanelen! In het legplan staat precies hoeveel en waar de zonnepanelen komen te liggen. Na het aansluiten van de omvormer kan de monteur de zonnepanelen koppelen. De monteurs gaan pas bij je thuis weg, als alles netjes is opgeruimd en je helemaal tevreden bent.
 • Je gaat nu zelf energie opwekken! Op de omvormer kun je zien hoeveel energie je opwekt.

Wat gebeurt er na de installatie?

Zelf stroom opwekken is het leukste dat er is!

 • Binnen 4 werkdagen na het installeren van het zonnestroomsysteem krijg je apart per e-mail de inloggegevens voor de online opbrengstmonitoring. Nu kun je altijd en overal zien wat de opbrengst van je zonnepanelen is.
 • Onderhoud van je zonnestroomsysteem is niet nodig. Alleen de omvormer moet je na 15 jaar vervangen. Controleer wel elke maand de omvormer en de panelen om eventuele storingen of overmatig vuil te voorkomen.
 • De opbrengst van de zonnepanelen is gebaseerd op de huidige situatie van je woning. Nieuwe bebouwing of bomen kunnen zorgen voor schaduw. De opbrengst van het zonnestroomsysteem kan zal in dat geval minder zijn dan verwacht.

Wanneer ga je betalen?

Bij koop geldt: pas als alles netjes geïnstalleerd is en u stroom opwekt, ontvangt u een factuur voor de betaling. Huurder? Lees hier meer over betalen bij een huursysteem.