Waarom je nu het beste kunt kiezen voor zonnepanelen

Waarom je nu het beste kunt kiezen voor zonnepanelen

De twee belangrijkste redenen waarom je moet kiezen voor zonnepanelen: ze zijn winstgevend én milieuvriendelijk. Waar bij sommige duurzame oplossingen voor het verduurzamen van je woning vaak gekozen moet worden tussen winstgevendheid of milieuvriendelijkheid, sla je bij zonnepanelen die twee vliegen in één klap.

Zonnepanelen zijn winstgevend

Niet onbelangrijk voor een duurzame oplossing: zonnepanelen leveren direct geld op. Het huren van zonnepanelen is een goede manier om te besparen op jouw energierekening. En in vrijwel alle gevallen is de besparing hoger dan het bedrag dat je betaalt aan huur. Je betaalt een maandelijks huurbedrag voor het zonnestroomsysteem op jouw dak. Maar voor de stroom die de zonnepanelen maandelijks opwekken betaal je niets, waardoor je bespaart op je maandelijkse energiekosten.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk

Misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor zonnepanelen: zonnepanelen zijn erg milieuvriendelijk. Alleen bij de productie en het transport van zonnepanelen kan het zijn dat er schadelijke stoffen worden uitgestoten, maar als de zonnepanelen eenmaal op je dak liggen en stroom opwekken met behulp van de zon, stoten ze geen enkele schadelijke stof meer uit. En dat 30 jaar lang. Verdeelt over die 30 jaar besparen 10 zonnepanelen op je dak omgerekend zo’n 27.000 kg aan CO2-uitstoot. En er is genoeg zon voor iedereen!

Waarom je NU moet kiezen voor zonnepanelen

In principe is de verwachting dat zonnepanelen in de toekomst nog efficiënter en goedkoper worden. Maar, zelfs als je die verwachting meeneemt, is het volgens onderzoek van het ING Economisch Bureau toch voordeliger om nu te kiezen voor zonnepanelen. Dat komt doordat je de besparingen die je nu gaat doen, niet kunt inhalen met meer winst in de toekomst.

Simpel uitgelegd: als je nu zelf stroom op gaat wekken bespaart de komende 30 jaar €500 per jaar, dan heb je over 30 jaar van nu €15.000 bespaart. Als je 10 jaar wacht en de zonnepanelen 20% efficiënter zijn (dat is een onwaarschijnlijk hoge verbetering in efficiëntie), dan ga je €600 per jaar besparen. Dan heb je over 30 jaar van nu slechts €12.000 bespaard. Ondanks de verbeterde efficiëntie heb je dan toch €3.000 minder bespaard dan wanneer je NU kiest voor zonnepanelen.

Zonnepanelen kun je ook huren

Voor het aanschaffen van zonnepanelen is dus een investering nodig. Een investering die zichzelf binnen een aantal jaar terugverdient, waarna je winst gaat maken door de besparing op je energierekening. Het kan echter zo zijn, dat de investering te groot is om ineens te doen. Daarom bieden we bij Zelfstroom de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Wij doen dan die investering voor je en blijven eigenaar van het zonnestroomsysteem. Jij maakt gebruik van de zonne-energie en betaalt een maandelijkse huur aan ons. Het mooiste van alles: je bespaart bijna altijd meer dan dat je betaalt aan huur. Win-win!

Of je nu zonnepanelen wil huren of kopen, het is sowieso verstandig om als eerst te checken of je dak geschikt is. Dat doe je gemakkelijk, vrijblijvend en snel met onze dakcheck.

Doe de dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.