Wat kosten zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen?

De belangrijkste factor in het bepalen van de kosten voor zonnepanelen is het aantal zonnepanelen dat je aanschaft. Hiervoor is jouw energieverbruik en het aantal zonnepanelen dat op je dak past van belang. Ook het vermogen van de zonnepanelen heeft impact op de aanschafprijs. Zo is een zonnepaneel met een lager vermogen goedkoper dan een zonnepanelen met een hoog vermogen. Maar ook de opwek is dan lager.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Naast het feit dat zonne-energie goed is voor het milieu, is het natuurlijk ook belangrijk dat de aanschaf van zonnepanelen rendabel is. Hoeveel zonnepanelen er op een dak passen is van verschillende factoren afhankelijk. Met onze dakcheck kun je direct zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoe jouw dak ligt ten opzichte van de zon. Op basis daarvan kijken onze adviseurs hoeveel panelen er op passen en wat de kosten zijn.

Check of jouw dak geschikt is

Wat kost zonnepanelen huren?

Als je zonnepanelen huurt, betaal je daarvoor een maandelijkse huurprijs. Maar doordat je bespaart op je energierekening, kost het huren van zonnepanelen je vaak niks, maar levert het uiteindelijk juist geld op. Hieronder leggen we aan je uit hoe dat precies werkt.

Bekijk wat huren kost
Wat kosten zonnepanelen

Waarom moet je investeren in zonnepanelen?

De twee belangrijkste redenen waarom je moet investeren in zonnepanelen: ze zijn winstgevend én milieuvriendelijk. Waar bij sommige investeringen in verduurzaming van je woning vaak gekozen moet worden tussen winstgevendheid of milieuvriendelijkheid, sla je bij zonnepanelen die twee vliegen in één klap.

Waarom je nu moet investeren

Wat kost het kopen van zonnepanelen?

De prijs voor het kopen van zonnepanelen loopt sterk uiteen. De precieze kosten worden bepaald door een aantal verschillende factoren. Zo speelt natuurlijk het aantal zonnepanelen een rol, maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen en de voorwaarden die ermee gepaard gaan zijn belangrijk. Bij Zelfstroom maken we alleen gebruik van de hoogste kwaliteit zonnepanelen.

Bekijk wat het kopen kost
Wat kosten zonnepanelen