Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten zonnepanelen?

Benieuwd naar wat zonnepanelen kosten? Logisch! Je wilt natuurlijk weten hoeveel geld je moet investeren. En nu komt de verrassing: spaargeld investeren is helemaal niet nodig. Bij Zelfstroom kun je namelijk zonnepanelen huren.  Om dat uit te leggen, vind je hieronder eerst een rekenvoorbeeld voor zonnepanelen kopen. Daarna kun je direct een online dakanalyse doen voor zonnepanelen huren. Zo kun je de 2 opties mooi vergelijken.

Kosten zonnepanelen berekenen

De belangrijkste factor in het bepalen van de kosten voor zonnepanelen, is het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om te voorzien in je eigen energieverbruik. Daarom berekenen we altijd eerst hoeveel zonnepanelen er op je dak passen om de kosten van zonnepanelen te kunnen berekenen. Een andere belangrijke factor is de dakoriëntatie. Een dak op het zuiden levert het meeste stroom op. Maar ook andere zijden kunnen nog steeds ruim voldoende opbrengen.

Rekenvoorbeeld kosten zonnepanelen

Stel, je verbruikt in totaal 3.400 kilowattuur (kWh) per jaar. Dit moet je nu in z’n geheel afnemen van je energieleverancier, voor zo’n €0,20 per kWh. Per jaar betaal je dus ongeveer €680 voor stroom. Met een zonnestroomsysteem van 10 zonnepanelen van 315 Wattpiek (gericht op het zuiden) wek je ongeveer 3.000 kWh per jaar op; dit is 88 procent van je energieverbruik. Bij een koopsysteem zijn de kosten circa €5.040 inclusief btw. Omdat je de btw op zonnepanelen terug kan vragen bij de Belastingdienst, betaal je voor je zonnestroomsysteem netto €4.165, inclusief montage, bekabeling en omvormer. De besparing op jaarbasis komt uit op €600. De terugverdientijd bij gelijkblijvende opbrengst is dan 6,9 jaar.

Liever geen spaargeld investeren?

Niet iedereen heeft zomaar duizenden euro’s om te investeren in zonnepanelen. Zelfstroom wil zonne-energie bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. Daarom kun je bij ons zonnepanelen huren. Dat betekent:

  • Zelf geen geld investeren
  • Wij betalen jouw systeem, jij huurt het van ons
  • Jouw spaargeld blijft op je rekening
  • Je hebt geen zorgen over installatie en kwaliteit
  • Wij zorgen voor een zonnepanelen verzekering
  • Verhuizen? Maak gebruik van onze Verhuisservice
  • Toch zonnepanelen kopen? Je kan jouw panelen overkopen zonder boete

Benieuwd naar wat zonnepanelen kosten als je ze gaat huren? Doe dan eerst de online dakcheck. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

 

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen kun je vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de prijs per Wattpiek of naar de besparing die je over 30 jaar, de totale levensduur van je zonnepanelen, realiseert.

Bij zonnepanelen kijk je natuurlijk naar de zonnepanelen prijs. Het belangrijkste is om niet alleen naar de aanschafprijs van de zonnepanelen te kijken, maar vooral naar de prijs per Wattpiek (Wp) van een zonnepaneel. Een zonnepaneel van 260 Wp is goedkoper dan een zonnepaneel van 315 Wp, omdat het vermogen lager is. Je wekt dus minder stroom op met een dergelijk zonnepaneel.

Opbrengst en terugverdientijd

De kosten van zonnepanelen hebben natuurlijk ook invloed op de terugverdientijd. De terugverdientijd van zonnepanelen hangt af van de aanschafprijs, maar ook de verwachte opbrengst van de zonnepanelen en de stroomprijs.

Laagste kosten zonnepanelen?

Kies voor Zelfstroom!

Van ons mag je verwachten dat we alles weten over zonnepanelen. Dat is namelijk ons vak. We bezoeken de fabrieken zelf, selecteren onze materialen na uitvoerige testen en hebben inmiddels duizenden systemen geïnstalleerd. Tot grote tevredenheid van onze klanten! Vragen over de kosten van zonnepanelen kun je altijd aan ons stellen via dit formulier. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 085-2010160 !

Kosten zonnepanelen versus opbrengst

Zonnepanelen brengen in Nederland gemiddeld 0,85 kWh per Wattpiek (Wp) op. Dat kan per regio verschillen. In de noordelijke kustprovincies van Nederland kunnen zonnepanelen namelijk wel 10 to 15% meer opleveren. De hoeveelheid Wattpiek dat een paneel opbrengt, hangt af van het type, merk en vermogen. Bij Zelfstroom leveren we zonnepanelen die variëren van 170 Wp tot wel 315 Wp per paneel. Welk type paneel voor jouw dak het meest geschikt is, stemmen we graag persoonlijk met je af. We maken een persoonlijk plan en ontwerpen een zonnestroomsysteem op maat als je vrijblijvend en gratis een offerte bij ons aanvraagt. Wist je dat je de kosten voor zonnepanelen bij Zelfstroom past hoeft te betalen nadat we het complete zonnestroomsysteem op je dak hebben geïnstalleerd?

Kosten van zonnepanelen direct inzien?

Eenvoudig berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Vraag gratis een offerte op maat aan, waarbij je nauwkeurig kunt zien wat de kosten van zonnepanelen voor jouw woning zullen zijn. Natuurlijk zie je ook meteen wat de terugverdientijd van je zonnepanelen is!

Vraag een offerte aan

Zonnepanelen tegen de laagste kosten

Bij Zelfstroom werken we uitsluitend met merken en materialen waarbij we 10 jaar garantie geven op het complete zonnestroomsysteem.

Zonnepanelen duur? Huur!

Als de kosten van zonnepanelen toch een investering vragen waar je op dit moment nog niet aan toe bent, dan is er ook een andere zeer aantrekkelijke mogelijkheid: zonnepanelen huren. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen huren. Het is makkelijk, financieel aantrekkelijk en helemaal zorgeloos. Je hoeft vooraf geen investering te doen. Wij leveren een compleet geïnstalleerd zonnestroomsysteem, passend bij jouw dak en situatie. Je betaalt maandelijks een huurbedrag aan Zelfstroom. Dit bedrag is doorgaans lager dan de opbrengst van jouw zonnestroomsysteem! Zo is het dus mogelijk dat je huurt, maar wel direct maandelijks bespaart.

Aan het einde van de huurperiode kun je het complete zonnestroomsysteem overnemen voor een bedrag van €50 per paneel en vervolgens heb je nog 20 jaar lang, zelf opgewekte gratis groene stroom. Daar krijg je toch energie van!?

Gemiddelde kosten zonnepanelen

In onderstaande tabel kun je zien hoeveel zonnepanelen opwekken voor huishoudens van verschillende grootte.

Energieverbruik en kosten*Aantal panelen en opbrengst**Kosten excl. btw***Besparing per jaarTerugverdientijd
1 persoon2.010 kWh
(€ 442)
6
(1.760 kWh)
€ 2.943€ 3877,6 jaar
2 personen3.340 kWh
(€ 735)
9
(2.641 kWh)
€ 3.774€ 5816,5 jaar
3 personen4.120 kWh
(€ 906)
11
(3.227 kWh)
€ 4.579€ 7106,4 jaar
4 personen4.580 kWh
(€ 1.008)
12
(3.814 kWh)
€ 5.224€ 8396,2 jaar
5 personen5.450 kWh
(€ 1.199)
15
(4.401 kWh)
€ 5.909€ 9686,1 jaar
6 personen5.790 kWh
(€ 1.273)
16
(4.695 kWh)
€ 6.595€ 1.0336,4 jaar

 

* Het gemiddelde energieverbruik is berekend door het Nibud. De kosten voor dat energieverbruik zijn berekend op basis van een stroomprijs van € 0,22 per kWh.

** Er is gerekend met zonnepanelen van 315 Wp. De opbrengst is berekend op basis van een woning in Utrecht, waarvan het dak een hellingshoek heeft van 35 graden.

*** De kosten zijn excl. btw, omdat particulieren de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen terug kunnen vragen van de Belastingdienst.

Je voordeel berekenen?

Vraag een offerte aan
95% van de klanten beveelt ons aan 8.9 10.0 1.0
uit 432 klantbeoordelingen