Wat is en doet een draaischijfmeter?

Wat is en doet een draaischijfmeter?

Een draaischijfmeter, ook wel een ferrarismeter genoemd, is een analoge energiemeter, die is voorzien van een aluminium schijf die draait naarmate stroom wordt verbruikt. Wek je zelf stroom op met zonnepanelen, dan is een draaischijfmeter vaak ook geschikt voor het terugleveren van stroom aan het elektriciteitsnet. De draaischijf draait dan simpelweg achteruit, waardoor je automatisch saldeert en dus minder betaalt aan je energieleverancier. Nu bekend is geworden dat de salderingsregeling langzaam zal worden afgeschaft, is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Met een draaischijfmeter kun je bovendien geen gebruikmaken van handige tools, zoals de Zelfstroom app, waardoor je dus minder inzicht hebt in je energieverbruik.

Draaischijfmeter vs. slimme meter

Met het oog op de toekomst (in verband met het wegvallen van de salderingsregeling) en op het gebied van inzicht in je energieverbruik is de slimme meter de beste keuze. De slimme meter houdt namelijk meer bij dan alleen je stroomverbruik. Hij houdt ook bij wat je verbruikt aan gas en wat je aan elektriciteit teruglevert aan het openbare net. Al deze gegevens worden via de slimme meter automatisch naar je energieleverancier én de Zelfstroom app gestuurd. Dat is handig, want daardoor heb jij volledig inzicht in je verbruik. De app rekent dat dan ook weer om naar euro’s, waardoor je precies inzichtelijk hebt wat je bespaart en wat je nog meer kunt besparen. Bij Zelfstroom vinden we de slimme meter dus de beste keuze.

Zonnepanelen van Zelfstroom

Als je zonnepanelen koopt bij Zelfstroom, dan melden wij je aan bij een gezamenlijke website van netbeheerders. Jouw netbeheerder kijkt vervolgens of jouw huidige meter geschikt is om stroom mee terug te leveren aan de energieleverancier. Is dat niet het geval, dan zal de netbeheerder contact met je opnemen om de (draaischijf)meter te vervangen voor een slimme meter.

Nog geen zonnepanelen op jouw dak?

Wil je weten of jouw dak überhaupt geschikt is voor zonnepanelen? Doe dan de snel de dakcheck. Want of je nu besluit om zonnepanelen te huren of te kopen, je bent altijd kostenbesparend én milieuvriendelijk bezig. Maar hoeveel kun je nu precies besparen met zonnepanelen op je dak?

Kom je er zelf niet uit? Dan kunnen de adviseurs van Zelfstroom  je altijd vrijblijvend advies geven op basis van jouw situatie. Dat doen ze graag en geheel vrijblijvend voor je. Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken hoeveel jij kan besparen.