Wat is de betekenis van joule en gigajoule?

Wat betekenen de termen joule en gigajoule?

Energie kan uitgedrukt worden in joules (J). In Nederland drukken we elektriciteit uit in kilowattuur en de energie die uit aardgas komt in gigajoule (GJ). Kilojoule wordt vaak gebruikt om bij eten aan te geven hoeveel energie je uit het eten haalt. Eén gigajoule is 1.000.000.000 (een miljard) joule of 1.000.000 kilojoule. Gigajoule wordt vaak gebruikt als het gaat over het energieverbruik van aardgas. 1 gigajoule is de energie die gewonnen kan worden uit ongeveer 30 kubieke meter aardgas of 278 kWh.

Wat kun je met gigajoule berekenen?

Weet je wat het verbruik in gigajoule van een gebouw is, dan kun je aan de hand daarvan berekenen hoeveel kubieke meter aardgas er nodig is om dat gebouw in energie te voorzien. Met dat gegeven kun je dan weer berekenen wat het kost om dat gebouw in energie te voorzien.

Nog geen zonnepanelen op jouw dak?

Wil je weten of jouw dak überhaupt geschikt is voor zonnepanelen? Doe dan de snel de dakcheck. Want of je nu besluit om zonnepanelen te huren of te kopen, je bent altijd kostenbesparend én milieuvriendelijk bezig. Maar hoeveel kun je nu precies besparen met zonnepanelen op je dak?

Kom je er zelf niet uit? Dan kunnen de adviseurs van Zelfstroom je altijd vrijblijvend advies geven op basis van jouw situatie. Dat doen ze graag en geheel vrijblijvend voor je. Plan een gratis adviesgesprek, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken hoeveel jij kan besparen.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.