Wat is en doet een Maximum Power Point Tracker (MPPT)?

Wat is en doet een Maximum Power Point Tracker (MPPT)?

Een Maximum Power Point Tracker (MPPT) zorgt ervoor dat een zonnepaneel optimaal werkt. Dat werkt ongeveer zo.

Een omvormer heeft is een slim apparaat en bepaalt zelf hoeveel stroom hij als het ware uit een zonnepaneel trekt. Als hij altijd het maximale uit een zonnepaneel trekt, kan het zijn dat het paneel niet optimaal werkt, omdat de spanning niet hoog genoeg is. Hierdoor zal het zonnepaneel niet de stroom leveren die de omvormer verlangt. Is de stroom die de omvormer uit het paneel trekt minimaal, dan werkt het zonnepaneel onder zijn vermogen, wat ook niet optimaal is. De Maximum Power Point Tracker zorgt ervoor dat de omvormer precies de juiste hoeveelheid stroom vraagt, zodat het zonnepaneel optimaal werkt.

De maximum Power Point Tracker is dus eigenlijk gewoon een heel slim apparaatje dat ingebouwd zit in je omvormer, dat ervoor zorgt dat jouw zonnepanelen optimaal werken.

Wil je meer weten over hoe een zonnestroomsysteem werkt, dat kan hier: Wat is een zonnestroomsysteem en hoe werkt het?

Nog geen zonnepanelen op jouw dak?

Wil je weten of jouw dak überhaupt geschikt is voor zonnepanelen? Doe dan de snel de dakcheck. Want of je nu besluit om zonnepanelen te huren of te kopen, je bent altijd kostenbesparend én milieuvriendelijk bezig. Maar hoeveel kun je nu precies besparen met zonnepanelen op je dak?

Kom je er zelf niet uit? Dan kunnen de adviseurs van Zelfstroom  je altijd vrijblijvend advies geven op basis van jouw situatie. Dat doen ze graag en geheel vrijblijvend voor je. Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken hoeveel jij kan besparen.