SolarEdge omvormers

SolarEdge omvormers: hoog rendement, lange levensduur en slim

De SolarEdge omvormers zijn wat ons betreft de beste keuze op het gebied van omvormers voor parallel geschakelde zonnepanelen. Met behulp van de optimizers in het systeem, biedt SolarEdge slimme omvormers die altijd zorgen voor het hoogst haalbare rendement. En met een garantieperiode van 12 jaar op de omvormer en maar liefst 25 jaar op de optimizers heb je de zekerheid van een lange levensduur van je zonnestroomsysteem. Hiermee biedt SolarEdge dé ideale omvormers voor zonnestroomsystemen met parallel geschakelde zonnepanelen.

Een leuk gegeven: mocht je zonnepanelen huren bij Zelfstroom en een huurperiode afsluiten van bijvoorbeeld 15 jaar, dan zorgen wij ervoor dat die gehele periode alles werkt. Gaat je omvormer dus na 14 jaar kapot (ook al is de garantieperiode verlopen) dan krijg je van ons kosteloos een nieuwe.

SolarEdge; dé omvormers voor zonnepanelen die parallel geschakeld zijn

SolarEdge is een leverancier van omvormers dat de nadruk heeft liggen op de gebieden rendement en levensduur. Het merk biedt een brede range omvormers aan met uiteenlopende vermogens, waardoor er altijd een geschikte omvormer te vinden is voor jouw situatie. Bovendien zijn alle SolarEdge omvormers compatibel met Power Optimizers, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor parallel geschakelde systemen.

Het rendement van de omvormers van SolarEdge kan oplopen tot 98,8%, wat een recordhoogte is in de branche. De designs zijn compact en produceren erg weinig geluid, waardoor ze gemakkelijk in veel ruimtes opgehangen kunnen worden. Bovendien zijn ze makkelijk te monteren en kan het ingenieuze systeem bij eventuele mankementen altijd precies zien waar het probleem zit. Het feit dat SolarEdge wereldwijd al meer dan 16 miljoen optimizers en 600.000 omvormers heeft geleverd zegt veel over hun staat van dienst.

De verschillende omvormers van SolarEdge

Voor een omvormer in een zonnestroomsysteem geldt: hoe meer zonnepanelen, hoe meer opgewekte energie, hoe groter het vermogen van de omvormer. Daarom bieden we drie verschillende soorten omvormers aan van SolarEdge. Een 1 fase omvormer, een middelzware 3 fase omvormer en een zware 3 fase omvormer.

Om het simpel uit te leggen: voor een zonnestroomsysteem met relatief klein aantal parallel geschakelde zonnepanelen (van 7 tot 19 panelen) kun je het beste de eerste soort omvormer gebruiken, voor een middelgroot aantal zonnepanelen (van 13 tot 35 panelen) kun je het beste de tweede soort omvormer gebruiken en voor een zeer groot aantal zonnepanelen (van meer dan 40 panelen) kun het beste de derde soort omvormer van SolarEdge gebruiken.

Hieronder vind je de specificaties per omvormer die we van SolarEdge aanbieden:

Wel of geen Power Optimizers

Er bestaan omvormers op de markt die ook zonder optimizers worden aangesloten en hun werk kunnen doen. Maar, voor een optimaal rendement en een slimme regulering wordt raden we aan om een systeem mét optimizers te installeren. Omdat we SolarEdge gebruiken voor de parallel geschakelde systemen, kiezen we er bij SolarEdge voor om slechts de omvormers aan te bieden die samenwerken met PowerOptimizers. Dit heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Het geeft een hoger rendement
  • Het laat de prestaties per zonnepaneel zien
  • Bieden een hogere veiligheid
  • Zonnepanelen hoeven niet aan elkaar geschakeld te zijn

Het grootste (en eigenlijk ook het enige) nadeel van de Power Optimizers zijn:

  • Duurder in de aanschaf

Deze investering heb je er echter door het hogere rendement al sneller uit. Bovendien levert het op de lange termijn juist meer op. Kies je ervoor om zonnepanelen te huren, dan zal de hogere de besparing op de energierekening waarschijnlijk opwegen tegen het hogere huurbedrag.

Hieronder vind je de specificaties van de optimizers van SolarEdge.

SolarEdge Optimizers

SolarEdge Optimizers P300 / P350 / P370 / P405 / P500 Download datasheet

De keuze voor een geschikte omvormer

Wij helpen je natuurlijk bij het maken van de juiste keuze. Onze adviseurs gaan voor jou aan de slag en kijken welke omvormer het best past bij jouw woonsituatie. Op basis daarvan geven we je graag persoonlijk advies. Wij maken de keuze dus niet voor je, maar we geven wel een transparante en onderbouwde aanbeveling. Je zult zien dat het vaak jouw woonsituatie is die automatisch voor jou de beste optie laat zien.

Start met een dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig