Growatt omvormers

Growatt omvormers: kwaliteit, innovatie en zekerheid

Wij kiezen voor Growatt als onze vaste leverancier van omvormers voor in serie geschakelde zonnepanelen, omdat het een A-merk is op het gebied van omvormers. De kwaliteit die ze leveren is hoogwaardig, ze lopen voor op andere merken op het gebied van innovaties en de garantieperiode van 10 jaar biedt de zekerheid die je graag wil hebben bij een dergelijk apparaat in je zonnestroomsysteem. Bovendien zijn het simpelweg dé optimale omvormers voor de in serie geschakelde zonnepanelen.

Growatt; dé omvormers voor zonnepanelen die in serie geschakeld zijn

Growatt is een leverancier van omvormers die de nadruk heeft liggen op de gebieden van kwaliteit en innovatie. Ze bieden een brede range van omvormers aan, waardoor er altijd een passende oplossing te vinden is. Het maximale rendement van de omvormers van Growatt zijn met meer dan 97% marktconform, de designs zijn compact en produceren relatief weinig geluid, waardoor ze in veel ruimtes gemakkelijk opgehangen kunnen worden. Bovendien zijn ze makkelijk te monteren en mocht er een probleem zijn, dan is dit door de centrale omvormer vaak snel verholpen. Het feit dat Growatt ook actief is in hele grote zonne-energieprojecten laat zien dat het merk weet waar het mee bezig is.

De verschillende omvormers van Growatt

Voor het vermogen van een omvormer in een zonnestroomsysteem geldt: hoe meer zonnepanelen, hoe meer opgewekte energie, hoe groter het vermogen van de omvormer. Daarom bieden we drie verschillende soorten omvormers aan van Growatt:

 1 fase omvormer met 1 MPPT tracker

Een zonnestroomsysteem met een klein aantal in serie geschakelde zonnepanelen (van 6 tot 12 panelen) werkt het beste met de 1 MPPT tracker omvormer. Download de datasheet met de productspecificaties

1 fase omvormer met 2 MPPT trackers

Een middelgroot aantal zonnepanelen (van 10 tot 20 panelen) werkt optimaal met deze soort omvormer. Download de datasheet met de productspecificaties

3 fase omvormer
Een redelijk groot aantal zonnepanelen (van 15 tot 25 panelen) komt het best tot zijn recht met deze derde soort omvormer. Download de datasheet met de productspecificaties

Daarnaast is het mogelijk om meerdere omvormers van Growatt te gebruiken in één systeem, als je een dak hebt met meer dan 25 zonnepanelen bijvoorbeeld.

Omvormers voor parallel geschakelde zonnepanelen

Voor daken waar zonnepanelen onderhevig zijn aan uiteenlopende condities – zoals schaduwvorming of de hoek of richting waarin ze liggen – ontkom je er niet aan om de panelen parallel te schakelen. Voor parallel geschakelde systemen zijn de omvormers met eventuele optimizers van het merk SolarEdge optimaal.

De keuze voor een geschikte omvormer

Wij helpen je natuurlijk bij het maken van de juiste keuze. Onze adviseurs gaan voor jou aan de slag en kijken welke omvormer het best past bij jouw woonsituatie. Op basis daarvan geven we je graag persoonlijk advies. Wij maken de keuze dus niet voor je, maar we geven wel een transparante en onderbouwde aanbeveling. Je zult zien dat het vaak jouw woonsituatie is die automatisch voor jou de beste optie laat zien.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.