Deze merken omvormers gebruikt Zelfstroom

Deze merken omvormers gebruikt Zelfstroom

Een goede omvormer is eigenlijk net zo belangrijk als goede zonnepanelen. Daarom gebruiken we bij Zelfstroom graag de twee beste merken omvormers die er zijn, namelijk: Growatt voor de in serie geschakelde zonnepanelen en SolarEdge voor de parallel geschakelde zonnepanelen.

Ieder huis heeft een ander zonnestroomsysteem nodig om de maximale hoeveelheid zonne-energie op te wekken met minimale kosten. Ieder zonnestroomsysteem heeft weer een andere omvormer nodig om optimaal te kunnen werken. Wat er ook het beste bij jouw persoonlijke woonsituatie past, we zorgen ervoor dat de omvormer er het maximale uithaalt.

In serie geschakelde zonnepanelen: Growatt

Is er slechts één deel van je dak geschikt voor zonnepanelen en gelden voor dit dakdeel dezelfde condities qua schaduwvorming, dan is het logisch om de zonnepanelen in serie geschakeld te leggen. Dit is de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Voor een in serie geschakeld systeem gebruiken we de omvormers van Growatt. Dit is een leverancier van omvormers die de nadruk heeft liggen op de kwaliteit en innovatie. Ze bieden een brede range van omvormers aan, waardoor er altijd een passende oplossing te vinden is voor ieder serie geschakeld zonnestroomsysteem. Het feit dat ze ook actief is in hele grote zonne-energieprojecten laat zien dat het merk weet waar het mee bezig is.

Meer informatie over de omvormers van Growatt.

Parallel geschakelde zonnepanelen: SolarEdge

Heb je op meerdere plekken van je dak geschikte plekken om zonnepanelen te plaatsen, of is er in bepaalde maten schaduwvorming op je dak, dan is het aan te raden om de zonnepanelen parallel te schakelen. Dit zorgt ervoor dat eventuele minder goed werkende panelen geen negatieve invloed hebben op het totale resultaat. Voor parallel geschakelde zonnepanelen is het verstandig om optimizers te gebruiken. Bij Zelfstroom maken we gebruik van de omvormers in combinatie met de PowerOptimizers van het merk SolarEdge. Een bedrijf dat wereldwijd al meer dan 600.000 omvormers en 16 miljoen PowerOptimizers geleverd heeft.

Meer informatie over de omvormers van SolarEdge

Kiezen voor het juiste merk

We helpen je graag bij het maken van een keuze voor het juiste merk. Onze adviseurs stellen per huis vast welk zonnestroomsysteem het meest geschikt is voor de woonsituatie. Op basis daarvan wordt er een advies gegeven over het juiste merk omvormer zodat jij een zonnestroomsysteem op maat krijgt.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Start met een dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig