Zo monteert Zelfstroom zonnepanelen op schuine daken

Zo monteert Zelfstroom zonnepanelen op schuine daken

Montagesystemen voor zonnepanelen zijn op een hoop manieren te onderscheiden. Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende montagesystemen wordt gemaakt door het soort dak waarvoor ze bedoeld zijn. Het is ook logisch dat zonnepanelen op een plat dak anders bevestigd moeten worden dan zonnepanelen op een schuin dak met dakpannen.

Montagesystemen voor een schuin dak met dakpannen

Schuine daken betekenen negen van de tien keer daken met dakpannen. Dit zijn meteen ook de meest voorkomende daken waarop zonnepanelen bevestigd worden. Bij het monteren van zonnepanelen op dit soort daken wordt veelal gebruikgemaakt van ingenieuze dakhaken, die ervoor zorgen dat het montagesysteem aan de dakpanlatten bevestigd worden. Met behulp van deze dakhaken en de montagerails wordt de basis van het systeem opgezet, waarna met behulp van een paneelklem, eindklemmen en montage schroeven de zonnepanelen op het systeem worden vastgeklemd. Ook hier is de aerodynamica en stevigheid van het systeem is belangrijk, aangezien er tijdens de lange levensduur van de zonnepanelen best eens een fikse windvlaag de kop op kan steken.

Voor het bevestigen van zonnepanelen op schuine daken met dakpannen maken we bij Zelfstroom gebruik van het montagesysteem van A-merk ClickFit Evo. Een montagesystemen van A-kwaliteit met gegarandeerd een lange levensduur.

Kiezen uit verschillende aanbieders van montagesystemen

Het is natuurlijk erg moeilijk om de juiste aanbieder van montagesystemen te kiezen. Je hebt waarschijnlijk nog nooit eerder een dergelijk systeem hoeven kiezen, dus is het simpelweg te moeilijk om te weten waar je precies op moet letten. Onze adviseurs helpen je daarbij. Door onze lange ervaring met veel gemonteerde zonnestroomsystemen hebben we inmiddels de drie beste leveranciers van montagesystemen uit weten te kiezen.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.