Zo monteert Zelfstroom zonnepanelen op platte daken

Zo monteert Zelfstroom zonnepanelen op platte daken

Er zijn verschillende montagesystemen voor zonnepanelen. Het belangrijkste verschil is het soort dak waarvoor ze worden gebruikt. Zonnepanelen op een plat dak worden anders bevestigd dan op een schuin dak met dakpannen.

Montagesystemen voor een plat dak

Bij een montagesysteem voor een plat dak zijn een aantal aspecten van belang. Zo moet het systeem ervoor zorgen dat de zonnepanelen in een bepaalde hellingshoek komen te liggen. De ideale hellingshoek is afhankelijk van de richting waarin de zonnepanelen komen te liggen. Een montagesysteem voor een plat dak moet dus kunnen variëren in die hellingshoek om een optimale energieopwekking te kunnen garanderen. Daarnaast is het belangrijk dat het systeem aerodynamisch en stevig is, aangezien de zonnepanelen niet plat op dak komen te liggen. Tijdens de levensduur van de zonnepanelen (zo’n dertig jaar) krijgt het systeem ongetwijfeld te maken met stormachtig weer. Ook daar moet het systeem tegen bestand zijn.

Omdat een plat dak geen dakpanlatten heeft, kan het systeem daar natuurlijk niet op bevestigd worden. Om ervoor te zorgen dat het systeem toch stevig op het dak bevestigd wordt, wordt er vaak op tactische plaatsen ballast geplaatst.

Voor het bevestigen van zonnepanelen op platte daken maken we bij Zelfstroom gebruik van twee A-merken montagesystemen, namelijk SOLARSTELL Connect en FlatFix Fusion.

Kiezen uit verschillende aanbieders van montagesystemen

Het is natuurlijk erg moeilijk om de juiste aanbieder van montagesystemen te kiezen. Je hebt waarschijnlijk nog nooit eerder een dergelijk systeem hoeven kiezen, dus is het simpelweg te moeilijk om te weten waar je precies op moet letten. Onze adviseurs helpen je daarbij. Door onze lange ervaring met veel gemonteerde zonnestroomsystemen hebben we inmiddels de drie beste leveranciers van montagesystemen uit weten te kiezen.

Voor platte daken maken wij gebruik van het SOLARSTELL Connect of het FlatFix Fusion montagesysteem en voor hellende daken gebruiken we het montagesysteem van ClickFit. Dit zijn drie montagesystemen van A-kwaliteit met gegarandeerd een lange levensduur.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.