Merken zonnepanelen

Zonnepanelen merken

Kwaliteit en zekerheid

Er zijn talloze merken zonnepanelen op de markt. Eigenlijk veel te veel om op te noemen. Om een overzicht te krijgen in deze zee van aanbieders, is er door Bloomberg New Energy Finance een systeem in het leven geroepen wat de verschillende aanbieders op een aantal gebieden onderscheidt. Dit noemen we het Tier systeem. Dit systeem loopt van Tier 1 tot en met Tier 3, waarbij Tier 1 de hoogste kwaliteit en zekerheid biedt en Tier 3 de minste.

Kenmerken van zonnepanelen merken in Tier 1

Als een merk in Tier 1 valt, dan betekent dit dat het bedrijf al langer bestaat en veel ervaring heeft in de ontwikkeling en productie van zonnepanelen. Bij Zelfstroom maken we alléén gebruik van merken die binnen Tier 1 vallen. Om in Tier 1 te komen, moet een zonnepanelenmerk aan een aantal eisen voldoen. Deze zijn:

 • Verticale integratie – dit houdt in dat het merk zelf zorgdraagt voor alle stappen in het productieproces, waardoor ze niet afhankelijk zijn van anderen.
 • Investeren veel in R&D (Research & Development) – dit houdt in dat ze veel bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe zonnepanelen.
 • De productie is vrijwel volledig geautomatiseerd.
 • Het bedrijf produceert al minimaal vijf jaar zonnepanelen.

Kenmerken van zonnepanelen merken in Tier 2

Merken zonnepanelen in Tier 2 zijn te herkennen aan een aantal kenmerken. Deze zijn:

 • Geen of lage investering in R&D (Research & Development) – dit houdt in dat ze vooral bezig zijn met de productie van bestaande zonnepanelen en niet zozeer met de ontwikkeling van nieuwe technieken.
 • De productie is vaak gedeeltelijk geautomatiseerd, maar is ook afhankelijk van handmatige processen.
 • Het bedrijf produceert vaak meer dan twee jaar en minder dan vijf jaar zonnepanelen.

Kenmerken van zonnepanelen merken in Tier 3

Merken zonnepanelen in Tier 3 zijn te herkennen aan een aantal kenmerken. Deze zijn:

 • Géén investering in R&D (Research & Development) – dit houdt in dat ze zich helemaal niet bezig houden met de ontwikkeling van nieuwe technieken.
 • Produceert zelf geen silicium cellen – dit houdt in dat ze zich alleen bezig houden met het in elkaar zetten van zonnepanelen, nadat ze cellen aangeleverd krijgen.
 • Maakt vooral veel gebruik van handmatige processen in het productieproces.
 • Is vaak niet langer dan twee jaar actief.

Zonnepanelen van Zelfstroom

Om de keuze voor jou te vereenvoudigen, hebben we bij Zelfstroom een voorselectie gemaakt met twee verschillende zonnepanelen van A-merk Longi Solar. Deze vallen beide in Tier 1 en staan bijzonder goed aangeschreven. Hierdoor zijn we er zeker van dat we te maken hebben met producenten van zonnepanelen die al ruime ervaring hebben, dat ze het gehele productieproces in eigen hand hebben en dat de zonnepanelen uitgebreid getest zijn.

Merken zonnepanelen

Longi Solar Full Black 425 Wp

De Longi Solar zonnepanelen staan garant voor kwaliteit & betrouwbaarheid. Deze 425 Wp panelen zijn full black en kunnen door het elegante design en professionele afwerking mooi worden geïntegreerd in ieder daktype. Dit paneel van de Phono Solar is uitgevoerd met Half Cut Cell technologie. Dit maakt dit paneel tot een top performer. De afmetingen van het zonnepaneel zijn 1722 x 1134 x 30 mm.

Details Longi Solar 425 Wp
Merken zonnepanelen

Longi Solar Black White 435 Wp

De Longi Solar zonnepanelen staan garant voor kwaliteit & betrouwbaarheid. Dit 435 Wp paneel van de Longi Solar is uitgevoerd met Half Cut Cell technologie. De witte backsheet bevordert het Wp vermogen en dus de opbrengst in kWh per jaar. De afmetingen van het zonnepaneel zijn 1722 x 1134 x 30 mm.

Details Longi Solar 435 Wp
Merken zonnepanelen

Installatie van zonnepanelen

Afhankelijk van het aantal zonnepanelen, duurt de installatie van de zonnepanelen een halve tot een hele dag. Gecertificeerde monteurs komen op een afgesproken dag bij je langs en zorgen ervoor dat ze het systeem werkend opleveren voordat ze weer weggaan. Het plaatsen van de zonnepanelen en het bijbehorende systeem gaat in grofweg drie stappen. Beginnend bij de installatie van de zonnepanelen op het dak en eindigend bij de aansluiting van het zonnestroomsysteem in de meterkast.

Meer over de installatie
Merken zonnepanelen

Doe de dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig