Deze merken zonnepanelen zijn er

Welke merken zonnepanelen zijn er?

Er zijn talloze merken zonnepanelen op de markt. Eigenlijk veel te veel om op te noemen. Een groot deel van deze merken betreffen ‘eendagsvliegen’. Bedrijven die snel opgericht worden om snel geld te verdienen. Om een overzicht te krijgen in deze zee van aanbieders, is er door Bloomberg New Energy Finance een systeem in het leven geroepen wat de verschillende aanbieders op een aantal gebieden onderscheidt. Dit noemen we het Tier systeem. Dit systeem loopt van Tier 1 tot en met Tier 3, waarbij Tier 1 de hoogste kwaliteit en zekerheid biedt en Tier 3 de minste.

Kenmerken van merken zonnepanelen in Tier 1

Als een merk in Tier 1 valt, dan betekent dit dat het bedrijf al langer bestaat en veel ervaring heeft in de ontwikkeling en productie van zonnepanelen. Bij Zelfstroom maken we alléén gebruik van merken die binnen Tier 1 vallen. Om in Tier 1 te komen, moet een zonnepanelenmerk aan een aantal eisen voldoen. Deze zijn:

 

 • Verticale integratie – dit houdt in dat het merk zelf zorgdraagt voor alle stappen in het productieproces, waardoor ze niet afhankelijk zijn van anderen.
 • Investeren veel in R&D (Research & Development) – dit houdt in dat ze veel bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe zonnepanelen.
 • De productie is vrijwel volledig geautomatiseerd.
 • Het bedrijf produceert al minimaal 5 jaar zonnepanelen

Kenmerken van merken zonnepanelen in Tier 2

Merken zonnepanelen in Tier 2 zijn te herkennen aan een aantal kenmerken. Deze zijn:

 

 • Geen of lage investering in R&D (Research & Development) – dit houdt in dat ze vooral bezig zijn met de productie van bestaande zonnepanelen en niet zozeer met de ontwikkeling van nieuwe technieken.
 • De productie is vaak gedeeltelijk geautomatiseerd, maar is ook afhankelijk van handmatige processen.
 • Het bedrijf produceert vaak meer dan 2 jaar en minder dan 5 jaar zonnepanelen.

Kenmerken van merken zonnepanelen in Tier 3

Merken zonnepanelen in Tier 3 zijn te herkennen aan een aantal kenmerken. Deze zijn:

 

 • Géén investering in R&D (Research & Development) – dit houdt in dat ze zich helemaal niet bezig houden met de ontwikkeling van nieuwe technieken.
 • Produceert zelf geen silicium cellen – dit houdt in dat ze zich alleen bezig houden met het in elkaar zetten van zonnepanelen, nadat ze cellen aangeleverd krijgen.
 • Maakt vooral veel gebruik van handmatige processen in het productieproces.
 • Is vaak niet langer dan 2 jaar actief.

Merken zonnepanelen van Zelfstroom

Om de keuze voor jou te vereenvoudigen, hebben we bij Zelfstroom een voorselectie gemaakt van twee A-merken zonnepanelen. Die merken zijn: Longi Solar en Phono Solar. Deze vallen allemaal in Tier 1 en staan bijzonder goed aangeschreven. Hierdoor zijn we er zeker van dat we te maken hebben met producenten van zonnepanelen die al ruime ervaring hebben, dat ze het gehele productieproces in eigen hand hebben en dat de zonnepanelen uitgebreid getest zijn.

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.