Welke garanties krijg ik als ik zonnepanelen koop bij Zelfstroom?

Welke garanties krijg ik als ik zonnepanelen koop bij Zelfstroom?

Als je zonnepanelen koopt bij Zelfstroom, kies je voor kwaliteit van producten en installatie. Om je deze kwaliteit te garanderen, bieden we een aantal garanties. Zo hebben we de installatiegarantie, de fabrieksgarantie (ook wel productgarantie genoemd) en de vermogensgarantie. Wat deze betekenen leggen we hieronder verder voor je uit.

Installatiegarantie

De installatiegarantie is een garantie op de installatie van het zonnestroomsysteem. Dat betekent: gaat er na de installatie van het zonnestroomsysteem iets kapot, dat te herleiden is naar een fout in de installatie, dan lossen wij het kosteloos voor je op. De garantie heeft een looptijd van tien jaar. Deze looptijd is vastgesteld, omdat het tien jaar na de installatie van een zonnestroomsysteem erg onwaarschijnlijk is dat een defect nog door de installatie komt. Is de installatiegarantie verlopen, dan is de kans nog wel groot dat de productgarantie nog van kracht is. Deze is, afhankelijk van het onderdeel, vaak minimaal tien jaar.

Fabrieksgarantie (productgarantie)

Fabrieksgarantie (ook wel productgarantie genoemd) betekent dat wanneer een zonnepaneel kapot gaat (zonder toedoen van buitenaf) deze kosteloos door de producent gerepareerd of vervangen wordt. Op onze zonnepanelen en omvormers zit een productgarantie van minimaal tien jaar. Voor sommige omvormers is dat twaalf jaar en voor sommige zonnepanelen zelfs vijftien jaar. Op onze optimizers zit altijd een minimale fabrieksgarantie van vijfentwintig jaar.

Wanneer je zonnepanelen hebt gekocht, dan is het goed om te weten dat je op alle onderdelen van het zonnestroomsysteem van Zelfstroom minimaal tien jaar fabrieksgarantie hebt. Deze fabrieksgarantie biedt jou de zekerheid dat wanneer het zonnestroomsysteem in de eerst tien jaar na aanschaf niet naar behoren functioneert, zonder toedoen van buitenaf, het probleem wordt opgelost. Er zijn natuurlijk wel bepaalde voorwaarden van toepassing op de garantie. In de voorwaarden van elk product vind je terug welke soort schade binnen de garantie valt.

Vermogensgarantie

Zonnepanelen gaan door de jaren heen geleidelijk achteruit in hun prestaties. Bij de kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen van Zelfstroom is deze afname (degradatie) erg laag: slechts zo’n 1 % per jaar. Vermogensgarantie is de garantie dat jouw zonnepanelen na verloop van tijd (zolang de garantie geldt) nog met een minimaal vermogen presteren. Bij Zelfstroom geven we een vermogensgarantie op onze zonnepanelen van 90% bij tien jaar én 80% bij 25 jaar. Dat betekent dat de zonnepanelen na tien jaar dus gegarandeerd nog 90% van hun startvermogen hebben en na 25 jaar nog minimaal 80%.

Deze garantie wordt natuurlijk niet zomaar gegeven, maar is gebaseerd op duizenden test-uren in een laboratorium. Dit geeft jou de zekerheid dat de zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn en ze je nog lang van voldoende stroom voorzien.

Onder welke garantie valt mijn probleem?

Omdat er verschillende garanties van kracht zijn als je zonnepanelen koopt, is het soms niet helemaal duidelijk of je probleem wel onder de garantie valt. Heb je een storing of defect ontdekt in jouw zonnestroomsysteem, maar weet je niet zeker onder welke garantie dit valt? Neem dan contact met onze klantenservice.

Zonnepanelen huren

Als je besluit om zonnepanelen te kopen, dan krijg je daar dus bovenstaande garanties bij. Besluit je om zonnepanelen te huren, dan krijg je voor de gehele huurperiode de zogeheten garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Dat betekent dat je je al die tijd geen zorgen hoeft te maken over garanties, aangezien wij er altijd voor zorgen dat jouw zonnestroomsysteem werkt. Of je nu kiest voor het huren of kopen van zonnepanelen, het is altijd gunstig voor zowel jouw portemonnee als voor het milieu.

*Deze garanties gelden niet als het zonnestroomsysteem niet goed onderhouden is of niet goed gebruikt is, als het beschadigd is of bij schade van buitenaf (bijv. vandalisme, storm, hagel), bij normale slijtage, of als het door jou zelf aangepast, verplaatst of gedemonteerd is.

Vraag een offerte aan

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.