Hoe werkt het kopen van zonnepanelen?

Hoe werkt het kopen van zonnepanelen?

Het enige wat je eigenlijk moet hebben om zonnepanelen te kopen is een eigen dak. Het dak moet dus geen onderdeel zijn van een vereniging van eigenaren. Bovendien moet het dak geschikt zijn voor een rendabel zonnestroomsysteem. De grootte, de hellingshoek en de ligging ten opzichte van de zon zijn hierbij belangrijke graadmeters. Om te voorkomen dat jij het dak op moet om alles op te meten, hebben wij de dakcheck ontwikkeld. Dat is een slim systeem dat jouw dak met behulp van een satelliet beoordeelt op de drie graadmeters.

Persoonlijk advies

Allemaal vragen die invloed hebben op de keuze van een passend zonnestroomsysteem. Omdat ieder dak en iedere wens verschilt, hebben we bij Zelfstroom adviseurs in dienst die jou persoonlijk van dienst zijn. Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen en ben je nieuwsgierig naar de beste oplossing voor jouw situatie, dan kun je contact leggen met een adviseur die jou kan voorzien van advies op maat.

Vakkundige installatie

De installatie van zonnepanelen heeft een grote invloed op de veiligheid, kwaliteit en een lange werking van het zonnestroomsysteem op je dak. Dit is meteen de reden dat we bij Zelfstroom uitsluitend werken met de beste materialen en gecertificeerde monteurs. Tel daar kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen bij op en je bent verzekerd van een veilig en duurzaam werkend zonnestroomsysteem.

Achteraf betalen

Bij Zelfstroom betaal je pas voor jouw zonnestroomsysteem op het moment dat het compleet geïnstalleerd en werkend op je dak ligt. We werken niet met aanbetalingen, want we vinden dat je pas voor een product hoeft te betalen op het moment dat je er gebruik van begint te maken. Wij doen dus eerst al het werk en je betaalt pas op het moment dat je zonnestroom opwekt.

Hoe werkt het precies?

Wanneer je aangeeft interesse te hebben in zonnepanelen, kijken we samen naar de mogelijkheden van jouw situatie. Op basis van jouw huidige energieverbruik in combinatie met de mogelijkheden op jouw dak, inclusief schaduwanalyse, bieden we je een zonnestroomsysteem aan wat het meest aantrekkelijk is voor jou. Hiermee bedoelen we dat je niet te veel betaalt, maar wel flink gaat besparen op je energierekening. Dat zetten we voor je uiteen in een op maat gemaakte offerte.

Ga jij akkoord met de offerte, dan plannen we eventueel nog een laatste check in, waarbij jij samen met een van onze technische specialisten bekijkt hoe het zonnestroomsysteem (ook binnenshuis) geïnstalleerd kan worden. Dat doen we, zodat onze specialisten op de dag van de installatie precies weten waar ze aan toe zijn. Die installatie duurt ook bijna nooit langer dan een dag. Wij leveren de zonnepanelen werkend op en vanaf dan maak jij gebruik van zonne-energie. En pas dan betaal je.

Samengevat:

  1. We sturen je een persoonlijke, vrijblijvende
  2. Jij gaat akkoord (of niet, dan stopt het proces natuurlijk).
  3. We maken eventueel nog een afspraak voor een technische check.
  4. We komen de zonnepanelen installeren en leveren een werkend zonnestroomsysteem.
  5. Jij wekt zonne-energie op en gebruikt zonnestroom.
  6. Je betaalt.

Zonnepanelen kopen bij Zelfstroom

Zonnepanelen zijn een goede investering voor zowel jouw eigen portemonnee als voor het milieu. Bij Zelfstroom kun je gemakkelijk een offerte aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Je kunt ook snel zelf checken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen met behulp van de dakcheck. Wil je graag overstappen op zonne-energie, maar wil je niet investeren? Bij Zelfstroom bieden we ook de optie om zonnepanelen te huren. Hierdoor kun je wel besparen op je energierekening door gebruik te maken van zonne-energie, maar hoef je niet ineens een groot deel van je spaarrekening te investeren. Sterker nog: zonnepanelen huren is in de meeste gevallen goedkoper dan wanneer je een traditioneel elektriciteitscontract afsluit bij een energiemaatschappij.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?