Lening voor zonnepanelen

Lening zonnepanelen

Zonnepanelen kun je op allerlei manieren financieren. Zo kun je jouw zonnepanelen bij ons kopen, maar bijvoorbeeld ook huren als de investering een struikelblok voor je is. Wil je wél eigenaar worden van de zonnepanelen, maar hiervoor geen eigen spaargeld gebruiken? Dan kan een lening voor zonnepanelen uitkomst bieden.

Wat kosten zonnepanelen?

Om te bepalen welke financieringsoptie het beste bij jouw situatie past, is het handig om te weten wat zonnepanelen kosten. Het mag duidelijk zijn dat je met zonnepanelen op lange termijn flink bespaart op je energiekosten, maar op de korte termijn kan de investering in zonnepanelen flink zijn. Wat je precies betaalt voor zonnepanelen hangt af van het aantal en type zonnepanelen dat je op jouw dak laat plaatsen.

Voor een installatie van 10 zonnepanelen investeer je bij ons op dit moment een bedrag van €5.000. Huur je ditzelfde systeem dan betaal je een maandelijks huurbedrag van ongeveer €64.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, wat dit je gaat kosten en hoeveel je hiermee kunt besparen? Doe hieronder de dakcheck en je weet het binnen enkele minuten.

Doe de dakcheck

Zonnepanelen financieren met een lening

Wil of kun je geen spaargeld investeren in zonnepanelen, dan kan het huren van zonnepanelen of een lening voor zonnepanelen uitkomst bieden. Een lening voor zonnepanelen biedt een aantal voordelen:

  1. Direct besparen zonder investering: Omdat je zonnepanelen aanschaft met een lening, bespaar je direct op je energiekosten zonder hiervoor spaargeld te investeren.
  2. Geen financiering, wel eigenaar: Ondanks dat je jouw zonnepanelen koopt met geleend geld, wordt je wel direct de eigenaar van de zonnepanelen. Dit is bij het huren van zonnepanelen niet het geval.
  3. Belastingvoordelen en subsidies: Verschillende overheden bieden belastingvoordelen en subsidies voor de installatie van zonnepanelen, waardoor de terugbetaling van je lening nog voordeliger wordt.
  4. Verhoging van je woningwaarde: Door te investeren in zonnepanelen stijgt de waarde van je woning, dit biedt een aantrekkelijke meerwaarde bij een toekomstige verkoop.
  5. Bijdragen aan een duurzame toekomst: Zonnepanelen leveren schone energie. Door over te schakelen op zonne-energie, verminder je jouw CO2 uitstoot en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Nadelen van een zonnepanelen lening

Hoewel het financieren van zonnepanelen met een lening voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen om rekening mee te houden:

  1. Rentekosten: Voor een lening betaal je altijd rentekosten op het geleende bedrag. Afhankelijk van het rentetarief, kan dit de totale kosten voor jouw zonnepanelensysteem flink verhogen.
  2. Langdurige financiële verplichting: Door jouw zonnepanelen te financieren met een lening ga je een langdurige financiële verplichting aan. Hiervoor is een stabiel inkomen en financiële stabiliteit nodig om ervoor te zorgen dat je de betalingen kunt blijven voldoen.
  3. Impact op kredietwaardigheid: Een zonnepanelen lening verhoogt je schuldenlast, waardoor het zo kan zijn dat je in de toekomst minder ruimte hebt voor andere leningen zoals een hypotheek of autolening. Wil je dit voorkomen? Dan is zonnepanelen huren een goede optie.
  4. Zelf verantwoordelijk voor het systeem: Omdat je jouw zonnepanelen koopt, ben je zelf verantwoordelijk voor de prestaties en het onderhoud van je systeem. Dit is niet zo als je zonnepanelen huurt.

Welke leningen zijn er voor zonnepanelen?

Heb je niet genoeg spaargeld beschikbaar of wil je jouw geld liever aan andere dingen besteden? Geen paniek. Er zijn verschillende leningen beschikbaar die de investering in duurzame maatregelen makkelijker maken. Welke leningen je kunt gebruiken voor zonnepanelen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Neem contact op voor extra informatie

Wil je jouw zonnepanelen kopen met een lening en heb je vragen over de verschillende mogelijkheden of ontvang je graag extra informatie? Dan staan we voor je klaar om met je mee te kijken naar de verschillende opties.

Bel direct: 085 - 20 10 160