Dit kost zonnepanelen kopen

Wat kosten zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen wil kopen loop je tegen een hoop informatie aan. Daarnaast lopen de prijzen vaak sterk uiteen. De precieze kosten worden bepaald door een aantal verschillende factoren. Zo speelt natuurlijk het aantal zonnepanelen een rol, maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen en de voorwaarden die ermee gepaard gaan. Bij Zelfstroom maken we alleen gebruik van de hoogste kwaliteit zonnepanelen en materiaal, omdat we duurzaamheid belangrijk vinden. Daarnaast bieden we een hoge mate van service en stabiliteit. Kijk hier naar onze staat van dienst.

Wat kosten 10 zonnepanelen?

Om je een richtlijn te geven van de kosten van zonnepanelen, gebruiken we een voorbeeld met 10 zonnepanelen. Dat is het aantal zonnepanelen dat op een gemiddeld dak past en voor een gezin perfect is qua opbrengsten. Voor een zonnestroomsysteem met 10 zonnepanelen betaal je onder normale omstandigheden zo’n € 6.366 inclusief btw. Met de huidige regeling mag je die btw terugvragen, waardoor je uiteindelijk slechts € 5.261 (-21% btw, + € 80 forfait) betaalt. Voor het terugvragen van de btw kun je gebruikmaken van onze btw-service.

Wat leveren 10 zonnepanelen op?

Voor de prijs van circa € 6.366 die jij betaalt voor de zonnepanelen op jouw dak, wil je natuurlijk ook dat het wat oplevert. Die 10 zonnepanelen leveren bij de juiste condities zo’n 3.895 kWh aan stroom. Voor die stroom hoef je natuurlijk niets meer te betalen, waardoor je met de huidige stroomprijs zo’n € 1.620 per jaar bespaart. Per maand bespaar je dus per direct zo’n € 135 op je energierekening door de aanschaf van die 10 zonnepanelen. Dit moet je wel zelf aangeven bij je energieleverancier. Als je energie bij Zelfstroom neemt, is dit direct geregeld. Bovendien kan door deze aanvullende energie tegen kostprijs de besparing nog meer oplopen.

Wat is de terugverdientijd van 10 zonnepanelen?

De zonnepanelen kosten dus € 5.261(exclusief btw) in de aanschaf. De besparing op je energierekening is € 1.620 per jaar. Dat betekent dat je de aanschafwaarde van de zonnepanelen in zo’n 3,5 jaar hebt terugverdiend. Tel je daar de kosten bij die je bespaart door de aanvullende energie tegen kostprijs bij ons af te nemen, dan kun je de aanschafwaarde van de zonnepanelen nog sneller . En nadat je de aanschafwaarde hebt terugverdiend, ga je pas echt winst maken.

Wat gaan die 10 zonnepanelen uiteindelijk opleveren?

Zonnepanelen gaan zo’n 30 jaar mee. En met onze vermogensgarantie kun je er van op aan dat de zonnepanelen na 25 jaar nog zo’n 80% van hun vermogen leveren. Als je daar rekening mee houdt, bespaar je met zonnepanelen alleen (dus zonder de aanvullende energie tegen kostprijs) gedurende 30 jaar zo’n € 50.240. Haal daar de aanschafprijs van € 5.261 van af en je houdt een ‘netto besparing’ over van € 44.979. Hierbij houden we rekening met een stijging van de energieprijs ieder jaar, maar laten we een eventuele afbouw van de salderingsregeling buiten beschouwing. Neem voor meer gedetailleerde informatie hierover contact op met een adviseur.

Kort samengevat: de kosten voor de aanschaf van zonnepanelen lijken op het eerste gezicht misschien hoog, maar je bespaart uiteindelijk zo veel op je energierekening dat het de investering zeker waard is.

Zonnepanelen kopen

Wat zonnepanelen precies opleveren is voor iedereen verschillend. Je moet natuurlijk wel de financiële ruimte hebben om de zonnepanelen aan te kunnen schaffen. Heb je die ruimte niet, dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om zonnepanelen te huren. Wil je weten wat het voor jou kost en oplevert als je zonnepanelen bij Zelfstroom aanschaft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.