Hoe ziet de huurovereenkomst van Zelfstroom eruit?

Hoe ziet de huurovereenkomst van Zelfstroom eruit?

Het huurcontract van Zelfstroom bestaat uit een aantal onderdelen. Zo zijn de maandelijkse huur, de huurtermijn en de eventuele mogelijkheid om de zonnepanelen over te nemen erin terug te vinden. Maar ook de aansprakelijkheid, garanties en verzekeringen komen erin voor. Het huurcontract bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. De maandelijkse huur

  Logischerwijs is het huurbedrag dat jij maandelijks verschuldigd bent aan Zelfstroom opgenomen in het huurcontract. Goed om te weten is dat de maandelijkse huur de gehele huurperiode vaststaat en niet geïndexeerd wordt. Dus geen verrassingen tijdens de huurperiode, jij blijft hetzelfde betalen voor je zelf opgewekte stroom.

 2. De potentiële besparing

  Er is een berekening gemaakt door onze adviseurs, die een inschatting laat zien van de potentiële besparing. Deze wordt opgenomen in het huurcontract, maar het is goed om te weten dat dit altijd om een indicatie gaat. De daadwerkelijke besparing kan om verschillende redenen altijd afwijken. Bijvoorbeeld wanneer je een energiecontract voor aanvullende energie met een andere leverancier hebt, die hogere tarieven hanteert dan onze offerte. Of als je daadwerkelijke verbruik afwijkt van wat je hebt doorgegeven bij het aanvragen van de offerte. Tot slot blijft je besparing natuurlijk afhankelijk van een natuurproduct: de zon. Als een jaar iets minder zonnig is dan gemiddeld, of wanneer in de loop der tijd meer schaduwvorming op je dak optreedt (door een groeiende boom bijvoorbeeld) wekken je panelen minder stroom op.

 3. Huurtermijn

  Bij Zelfstroom kun je kiezen voor een huurtermijn van 10 of 15 jaar. Bij een langere huurtermijn zal de maandelijkse huur lager uitvallen. De afgesproken huurtermijn wordt ook opgenomen in het huurcontract.

 4. Overname zonnepanelen

  Je hebt na het eerste jaar huren de mogelijkheid om de zonnepanelen tussentijds over te nemen. Dit staat in de overeenkomst ook omschreven. De prijs voor het zonnestroomsysteem op het moment dat je interesse hebt om het over te nemen is altijd op te vragen bij Zelfstroom. Wil je graag weten wat het beste bij je past? Neem contact op met onze adviseurs.

 5. Het proces van laatste controle t/m installatie

  In de overeenkomst staat omschreven hoe het proces verloopt van de laatste check bij jou thuis tot en met de installatie. Daarnaast staat hierin omschreven wat er van jou en van Zelfstroom verwacht wordt en welke rechten – zoals het herroepingsrecht – beide partijen hebben aangaande dit proces.

 6. Garanties

  Het contract legt ook uit hoe het zit met garanties. Hierover kunnen we één ding verklappen: als je zonnepanelen huurt, krijg je van Zelfstroom de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Met andere woorden: hier hoef je je geen zorgen over te maken.

 7. De algemene voorwaarden

  Verder wordt er in het huurcontract veelal verwezen naar de algemene voorwaarden. Daarin staan de voorwaarden die van kracht zijn tijdens de huurperiode. Hier komt in voor wat je bijvoorbeeld moet doen als je je systeem in wilt ruilen, wat er gebeurt als je gaat verhuizen en op welke vergoedingen je recht hebt als er iets niet goed gaat. De afspraken over de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid zijn ook vastgelegd in de algemene voorwaarden. We raden je aan om deze algemene voorwaarden altijd even goed door te lezen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Het kan namelijk altijd gebeuren dat er iets anders loopt dan gepland en dan is het fijn om te weten wat je rechten en plichten zijn.

Zonnepanelen huren

Wanneer je zonnepanelen huurt geniet je zorgeloos van je eigen stroom. Je wordt volledig ontzorgd door Zelfstroom en gaat ook nog eens direct besparen op je energierekening. Daarnaast hou je spaargeld over voor leuke dingen – je hoeft dit immers niet te investeren in zonnepanelen. i Ben je benieuwd wat het huren van zonnepanelen voor jou kan betekenen? Doe dan de dakcheck en vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze adviseurs helpen je graag.

Start met een dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig