Hoe werkt het huren van zonnepanelen bij Zelfstroom?

Hoe werkt het huren van zonnepanelen bij Zelfstroom?

Het huren van zonnepanelen is simpel en laagdrempelig. Je hebt de panelen binnen een paar simpele stappen op je dak liggen.

Stap 1: check of je dak geschikt is

Kunnen er op jouw dak zonnepanelen liggen? Dat ligt aan de grootte, de hellingshoek en de ligging ten opzichte van de zon. Wij snappen dat je niet ‘zomaar even het dak op gaat’ om de hellingshoek van je dak op te meten, dus daarom hebben we daar de dakcheck voor ontwikkeld. Hierin zit een slim systeem dat jouw dak met behulp van een satelliet beoordeelt op deze drie graadmeters.

Stap 2: vraag een offerte aan

Wanneer uit de dakcheck blijkt dat je dak geschikt is, vul je je overige gegevens in en plan je een belafspraak. Onze adviseurs kunnen met behulp van een online tool, gecombineerd met jouw aanvullende gegevens, een persoonlijke offerte op maat aanbieden. Met deze tool maken we een nauwkeurige berekening van de energieproductie en een schaduwanalyse, zodat we zelfs op afstand tot het best mogelijke advies kunnen komen In de offerte staan de voorwaarden, de maandelijkse huurkosten en een berekening van de verwachte besparing die je gaat doen.

Stap 3: ga een huurovereenkomst aan

Ben jij tevreden over het aanbod? Dan ga je de huurovereenkomst aan met Zelfstroom. Dat houdt in dat je Zelfstroom de opdracht geeft om de zonnepanelen te komen installeren.

Stap 4: installatie van de zonnepanelen

We plannen een laatste check in, waarbij onze vakmensen op locatie komen kijken wat zij precies nodig hebben om de zonnepanelen te installeren, en we spreken een dag af voor de installatie. Goed om te weten: je betaalt pas de eerste keer huur wanneer de zonnepanelen op je dak liggen en je stroom opwekt.

Stap 5: zorgeloos genieten van zonnestroom

Je kunt achterover leunen: alles is nu geregeld. Garanties en verzekeringen zijn inbegrepen, vanaf nu ga je alleen nog maar besparen en verduurzamen. Ben je benieuwd hoeveel? Je ziet in de app wat jij elke dag opwekt.

Doe de dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.