Opbrengst zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen

Met een goede opbrengst bij zonnepanelen huren kun je jouw energierekening flink verlagen.

Benieuwd wat zonnepanelen je opleveren?

Direct offerte aanvragen

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

Zonnepanelen opbrengst factoren

Bij het bepalen van de opbrengst in jouw situatie nemen wij al deze factoren mee: 

1. Ligging van het dak

De ligging van het dak is heel belangrijk. De beste opbrengst behaal je met een dak op het zuiden. Een dak op zuidoost en zuidwest levert doorgaans ook nog een mooie opbrengst op. Als je dak op het westen of het oosten ligt, dan zal de opbrengst iets lager liggen.

2. Hellingshoek van het dak

De optimale hoek ligt tussen de 15 en de 55 graden. Bij een schuin dak nemen de zonnepanelen automatisch de hoek van het dak aan. Bij een plat dak gebruiken we standaard steunen. Hoe kleiner de hoek, hoe meer zonnepanelen u kunt plaatsen. Bij het maken van een legplan voor een plat dak zoeken we altijd naar de opstelling waarmee je de maximale opbrengst behaalt.

3. Regio

Ten derde is de woonplaats van belang. Hoe meer je richting het westen woont, hoe hoger de opbrengst van je zonnepanelen. Dit heeft te maken met het gemiddeld aantal uren dat de zon schijnt in een bepaalde regio.

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Het vermogen van zonnepanelen is zeer bepalend voor de opbrengst van zonnepanelen. De merken en materialen die Zelfstroom levert zijn uitsluitend van de hoogste kwaliteit en worden continue getest en gemonitord zodat jouw zonnepanelen straks gegarandeerd de beste opbrengst leveren.

Voor ieder type dak heeft Zelfstroom een geschikt merk en paneel in huis om de opbrengst van zonnepanelen zo gunstig mogelijk te laten zijn.

Het vermogen van zonnepanelen druk je uit in Wattpiek (Wp), ofwel het nominaal vermogen. Daarmee wordt aangeduid hoeveel opbrengst de zonnepanelen leveren onder de standaard test condities. Vervolgens wordt de omrekenfactor kilowattuur(kWh) per Wattpiek (Wp) gebruikt om de opbrengst van zonnepanelen te berekenen.

Het vermogen en de opbrengst van zonnepanelen vind je altijd terug in je offerte of op je overeenkomst: wat het nominaal vermogen (Wp) en de verwachte opbrengst van zonnepanelen (kWh) is.

Kies je voor zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren via Zelfstroom, dan leggen wij dit in de offerte heel eenvoudig voor je uit, afgestemd op jouw woning, dak en we houden rekening met je persoonlijke wensen. Zo kom je voor jouw situatie uit op een optimale opbrengst van jouw zonnepanelen.

Wat is de gemiddelde opbrengst van zonnepanelen?

Ieder zonnepaneel heeft andere specificaties. Bovendien is geen enkel dak exact hetzelfde, want de opbrengst van zonnepanelen hangt ook af van bijvoorbeeld de hellingshoek en ligging van je dak en de regio waarin je woont. Toch kunnen we wel iets zeggen over de gemiddelde opbrengst van zonnepanelen. Een zonnepaneel van 1,6 m2 levert per jaar aan stroom ongeveer 235 kWh op. Bij een zonnestroomsysteem van 12 panelen is de stroomopbrengst van zonnepanelen in dit geval 2.820 kWh.

Wat is de opbrengst per type zonnepanelen?

De grootte en de plaatsing van zonnepanelen op jouw dak heeft veel invloed op de opbrengst van zonnepanelen. Als je dak op het zuiden ligt, is dat het meest optimaal voor de opbrengst van zonnepanelen. Maar ook een andere dakligging kan nog veel opbrengst en dus een aantrekkelijke financiële besparing opleveren. Zelfstroom levert verschillende typen zonnepanelen van 2 merken die na een strenge selectie het beste uit onze tests komen.

Hoe kan ik besparen dankzij de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen samen met een klein beetje aanvullende stroom die je nog via het net blijft afnemen, levert een flinke besparing op op je maandelijkse energierekening. Bij Zelfstroom kun je zelfs nóg meer besparen, jouw zonne-energie kun je aanvullen met 100% groene aanvullende stroom tegen kostprijs. Dit levert Zelfstroom als extra service, omdat we het enorm waarderen dat je kiest voor een duurzame stap die echt bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Wil je weten wat de opbrengst van zonnepanelen op jouw dak zou kunnen zijn? Wij maken graag een gratis offerte voor je, op basis van jouw wensen en persoonlijke situatie. Dan kiezen we het zonnestroomsysteem dat daar het beste bij aansluit en zie je direct hoeveel opbrengst zonnepanelen op jouw woning kunnen leveren!

Hogere opbrengst dan energieverbruik?

Als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen, dan zijn er momenten waarop je meer stroom opwekt dan verbruikt. Het teveel aan elektriciteit lever je dan terug aan het openbare elektriciteitsnet. Op de jaarafrekening die je van je energieleverancier ontvangt, wordt de door jou teruggeleverde energie verrekend met de stroom die je af hebt genomen van je energiemaatschappij. Dit heet ook wel salderen. Voor de stroom die je in totaal meer opwekt dan je aan energie verbruikt, ontvang je van je energieleverancier een terugleververgoeding.

We adviseren om tot 100% van je verbruik zelf op te wekken. Dit doen we omdat de terugleververgoeding lager is dan de prijs die je nu betaalt voor de geleverde stroom van je energieleverancier.

Benieuwd of jouw dak geschikt is?

doe de dakcheck