Opbrengst zonnepanelen

Opbrengst Zonnepanelen

De energie opbrengst van zonnepanelen

Zelf opgewekte energie met zonnepanelen is vele malen goedkoper dan grijze stroom via het net. We adviseren om tot 100% van je verbruik zelf op te wekken. De stroom die je thuis verbruikt is dan gelijk aan de stroom die je zelf opwekt. Je maakt op deze manier maximaal gebruik van de salderingsregeling.

Mocht je zeker weten dat je binnen enkele jaren wel fors meer stroom gaat verbruiken, dan kun je wel besluiten om nu al meer zonnepanelen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de komst van een elektrische auto of het plaatsen van een luchtwarmtepomp. Achteraf zonnepanelen bijplaatsen kan altijd, maar is relatief duur.

Het vermogen van zonnepanelen is zeer bepalend voor de opbrengst van zonnepanelen. De merken en materialen die Zelfstroom levert zijn uitsluitend van de hoogste kwaliteit en worden continue getest en gemonitord zodat jouw zonnepanelen straks gegarandeerd de beste opbrengst leveren. Voor ieder type dak heeft Zelfstroom een geschikt merk en paneel in huis om de opbrengst van zonnepanelen zo gunstig mogelijk te laten zijn. Het vermogen van zonnepanelen druk je uit in Wattpiek (Wp), ofwel het nominaal vermogen. Daarmee wordt aangeduid hoeveel opbrengst de zonnepanelen leveren onder de standaard test condities. Vervolgens wordt de omrekenfactor kilowattuur(kWh) per Wattpiek (Wp) gebruikt om de opbrengst van zonnepanelen te berekenen. Het vermogen en de opbrengst van zonnepanelen vind je altijd terug in je offerte of op je overeenkomst: wat het nominaal vermogen (Wp) en de verwachte opbrengst van zonnepanelen (kWh) is. Kies je voor zonnepanelen huren via Zelfstroom? Dan leggen wij dit in de offerte heel eenvoudig voor je uit, afgestemd op jouw woning en dak. Ook houden we rekening met je persoonlijke wensen. Zo kom je voor jouw situatie uit op een optimale opbrengst van jouw zonnepanelen.

Ieder zonnepaneel heeft andere specificaties. Bovendien is geen enkel dak exact hetzelfde, want de opbrengst van zonnepanelen hangt ook af van bijvoorbeeld de hellingshoek en ligging van je dak en de regio waarin je woont. Toch kunnen we wel iets zeggen over de gemiddelde opbrengst van zonnepanelen. Een zonnepaneel van 1,6 m2 levert per jaar aan stroom ongeveer 235 kWh op. Bij een zonnestroomsysteem van 12 panelen is de stroomopbrengst van zonnepanelen in dit geval 2.820 kWh.

De grootte en de plaatsing van zonnepanelen op jouw dak heeft veel invloed op de opbrengst van zonnepanelen. Als je dak op het zuiden ligt, is dat het meest optimaal voor de opbrengst van zonnepanelen. Maar ook een andere dakligging kan nog veel opbrengst en dus een aantrekkelijke financiële besparing opleveren. Zelfstroom levert verschillende typen zonnepanelen van 2 merken die na een strenge selectie het beste uit onze tests komen.

De opbrengst van zonnepanelen samen met een klein beetje aanvullende stroom die je nog via het net blijft afnemen, levert een flinke besparing op op je maandelijkse energierekening. Bij Zelfstroom kun je zelfs nóg meer besparen, want met Zelfstroom Alles-in-1 kun je de opbrengst van je zonnepanelen combineren met 100% groene aanvullende energie tegen kostprijs. Dit levert Zelfstroom als extra service, omdat we het enorm waarderen dat je kiest voor een duurzame stap die echt bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Wil je weten wat de opbrengst van zonnepanelen op jouw dak zou kunnen zijn? Wij maken graag een gratis offerte voor je, op basis van jouw wensen en persoonlijke situatie. Dan kiezen we het zonnestroomsysteem dat daar het beste bij aansluit en zie je direct hoeveel opbrengst zonnepanelen op jouw woning kunnen leveren!

Als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen, dan zijn er momenten waarop je meer stroom opwekt dan verbruikt. Het teveel aan elektriciteit lever je dan terug aan het openbare elektriciteitsnet. Op de jaarafrekening die je van je energieleverancier ontvangt, wordt de door jou teruggeleverde energie verrekend met de stroom die je af hebt genomen van je energiemaatschappij. Dit heet ook wel salderen. Voor de stroom die je in totaal meer opwekt dan je aan energie verbruikt, ontvang je van je energieleverancier een terugleververgoeding.

We adviseren om tot 100% van je verbruik zelf op te wekken. Dit doen we omdat de terugleververgoeding lager is dan de prijs die je nu betaalt voor de geleverde stroom van je energieleverancier.

Er zijn veel vragen over de houdbaarheid van de huidige salderingsregeling. Zelfstroom houdt regelgeving en besluiten hierover nauw in de gaten. De verwachting in de markt is dat er absoluut geen abrupt einde zal zijn. Tot 2020 is de regeling gegarandeerd. Daarna zal de regeling opnieuw bekeken worden, maar wel in het daglicht dat de Nederlandse overheid ook een klimaatdoelstelling heeft te realiseren. Het gebruik van zonne-energie is daarin een belangrijke sleutel.

Het voordeel van
zonnepanelen huren

  • Niet investeren, wel besparen
  • Geen zorgen over garantie en onderhoud
  • Veilige, vakkundige en betrouwbare installatie
  • Stijging van de woningwaarde

Maak zelf stroom met zonnepanelen

Het voordeel van zonne-energie is er voor iedereen, elke dag. Zonnepanelen kopen en overstappen op jezelf werkt heel eenvoudig en snel. Je kiest tegelijkertijd voor een flinke besparing op je energiekosten. Mét daarbij de meest uitgebreide standaard services en garanties voor al onze klanten. Zelfstroom is de grootste en goedkoopste leverancier van zonnepanelen in Nederland.

Extra zekerheden en services

  1. Klanten waarderen Zelfstroom met een 9,2
  2. Standaard krijg je online opbrengst monitoring
  3. Je blijft flexibel met de inruil- en verhuisservice
  4. Je kunt extra veel geld besparen met energie voor kostprijs
  5. Altijd inclusief vakkundige installatie binnen één dag
  6. De grootste aanbieder van Nederland!

Vergelijk het zelf: de prijzen van alle aanbieders op een rij:

Vergelijk verschillende aanbieders

Zo werkt Zelfstroom

Bekijk hoe eenvoudig zelf stroom maken is.

Benieuwd naar jouw besparing?

Vraag offerte aan