Wat kost zonnepanelen huren bij Zelfstroom?

Wil je zonnepanelen huren? Dan is het belangrijk om te weten wat de kosten en opbrengsten zijn. Op de vraag: ‘wat kost zonnepanelen huren?’ is helaas niet één antwoord te geven. Er zijn namelijk verschillende zaken die de maandelijkse huurprijs bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het vermogen van de panelen, het aantal zonnepanelen en de looptijd van je huurcontract. Al deze factoren samen bepalen de kosten die jij maandelijks betaalt voor het huren van zonnepanelen.

Wat kost zonnepanelen huren?

Kies je ervoor om zonnepanelen te huren? Dan zijn de enige kosten die je maakt de maandelijkse huurkosten. En dat is lekker overzichtelijk, want deze kosten blijven de gehele looptijd hetzelfde! De maandelijkse prijs die je betaalt voor de zonnepanelen is afhankelijk van het vermogen en aantal zonnepanelen op je dak.

Als voorbeeld gaan we uit van een gemiddeld dak, hier passen 10 panelen op. Wat kost 10 zonnepanelen huren per maand? Je betaalt hiervoor een huurprijs van € 64. Dit lage maandbedrag dekt alle kosten en staat de hele looptijd vast. Dat betekent: geen kosten voor onderhoud, installatie of eventuele reparaties én een maandbedrag die jarenlang hetzelfde blijft. Geen vervelende verrassingen of jaarlijkse prijsstijgingen dus!

Ben je benieuwd wat zonnepanelen huren voor jou kost én oplevert?

Je hebt een woning met eigen dak nodig

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen huren

De kosten van € 64 per maand voor 10 zonnepanelen staan dus vast. Daar tegenover staat een mooie besparing op je maandelijkse stroomkosten! 10 zonnepanelen, van 435Wp, wekken jaarlijks 4.133 kWh stroom op. Deze stroom koop je nu van de energieleverancier, maar ga je met zonnepanelen zelf opwekken. De stroom die je zelf opwekt hoef je niet meer te kopen!

Maar wat je precies gaat besparen, is afhankelijk van jouw unieke situatie. Tijdens het adviesgesprek maakt de adviseur een berekening op maat, die past bij jouw verbruik en dak! Om je een beter beeld te geven wat het verschil tussen de opbrengst en kosten van zonnepanelen huren kan zijn, hebben we een voorbeeldberekening voor de besparing gemaakt.

Als voorbeeld gaan we uit van een gemiddeld gezin van 4 personen, met een jaarlijks verbruik van 4.133 kWh. Voorheen kochten ze hun stroom voor € 124 per maand bij de energieleverancier, waar het gezin € 0,36 per kWh afrekent, (gemiddelde kWh prijs, februari 2024). Maar in de nieuwe situatie huren ze voor € 64 per maand 10 zonnepanelen, van 435Wp, bij Zelfstroom. Dat scheelt dus elke maand € 60 op je vaste lasten!

Wat kost zonnepanelen huren per maand bij Zelfstroom?

Bij Zelfstroom betaal je een vast, laag huurbedrag per maand. Dit bedrag staat de hele looptijd vast én wordt niet jaarlijks verhoogd door inflatie. Zoals gezegd zijn de kosten voor het huren van zonnepanelen afhankelijk van het aantal panelen dat je laat installeren. Op een gemiddeld dak passen zo’n 10 zonnepanelen, maar er zijn natuurlijk ook situaties waarbij er meer of juist minder zonnepanelen op het dak passen. Wat kost zonnepanelen huren dan per maand? In onderstaand overzicht zetten we de kosten en opbrengsten van zonnepanelen bij Zelfstroom op een rij.

grafiek-besparing-panelen-huren

Benieuwd wat zonnepanelen huren kost en oplevert voor jouw situatie?

Kies ervoor om zonnepanelen te huren en betaal een laag, vast bedrag per maand. Doordat de zonnepanelen stroom opwekken bespaar je flink op je energierekening en levert het huren van zonnepanelen geld op. Hoeveel je gaat besparen en hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Dat is per situatie verschillend. Benieuwd naar de precieze kosten en besparing voor jouw situatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of doe de online dakcheck.

Ontdek vandaag nog wat jij gaat besparen

Je hebt een woning met eigen dak nodig