Zo ziet de huurovereenkomst van Zelfstroom eruit

Zo ziet de huurovereenkomst van Zelfstroom eruit

Het huurcontract van Zelfstroom bestaat uit een aantal onderdelen. Zo zijn de maandelijkse huur, de huurtermijn en de eventuele mogelijkheid om de zonnepanelen over te nemen terug te vinden in het huurcontract. Maar ook de aansprakelijkheid, garanties en verzekeringen komen erin voor. Hieronder een overzicht van de onderdelen waaruit het huurcontract bestaat.

 1. De maandelijkse huur

  Logischerwijs is ook het huurbedrag dat jij maandelijks verschuldigd bent aan Zelfstroom opgenomen in het huurcontract. Goed om te weten is dat de maandelijkse huur de gehele huurperiode vaststaat en niet geïndexeerd wordt. Dus geen verrassingen tijdens de huurperiode, ook niet als bijvoorbeeld de energieprijzen stijgen.

 2. De potentiële besparing

  Er is een berekening gemaakt door onze adviseurs, die een inschatting laat zien van de potentiële besparing. Deze wordt opgenomen in het huurcontract, maar het is goed om te weten dat dit altijd om een indicatie gaat. De daadwerkelijke besparing kan om verschillende redenen altijd afwijken.

 3. Huurtermijn

  Bij Zelfstroom kun je kiezen voor een huurtermijn van 10 of 15 jaar. Bij een langere huurtermijn zal de maandelijkse huur automatisch lager uitvallen. De afgesproken huurtermijn wordt ook opgenomen in het huurcontract.

 4. Overname zonnepanelen

  Je hebt altijd de mogelijkheid om de zonnepanelen tussentijds over te nemen. Dit staat in de overeenkomst ook omschreven. De prijs voor het zonnestroomsysteem op het moment dat je interesse hebt om het over te nemen is altijd op te vragen bij Zelfstroom.

 5. Het proces van laatste controle t/m montage

  In de overeenkomst staat omschreven hoe het proces verloopt van de laatste check bij jou thuis tot en met de montage. Daarnaast staat hierin omschreven wat er van jou en van Zelfstroom verwacht wordt en welke rechten – zoals het herroepingsrecht – beide partijen hebben aangaande dit proces.

 6. Garanties

  Ook staat er in het contract hoe het zit omtrent garanties. Hierover kunnen we één ding verklappen: als je zonnepanelen huurt, krijg je van Zelfstroom de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Oftewel, hier hoef je je geen zorgen over te maken.

 7. De algemene voorwaarden

  Verder wordt er in het huurcontract veelal verwezen naar de algemene voorwaarden. Daarin staan de voorwaarden die van kracht zijn tijdens de huurperiode. Hier komt in voor wat je bijvoorbeeld moet doen als je je systeem in wilt ruilen, wat er gebeurt als je gaat verhuizen en op welke vergoedingen je recht hebt als er iets niet goed gaat. De afspraken over de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid zijn ook vastgelegd in de algemene voorwaarden. We raden je aan om deze algemene voorwaarden altijd even goed door te lezen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Het kan namelijk altijd gebeuren dat er iets anders loopt dan gepland en dan is het fijn om te weten wat je rechten en plichten zijn.

Zonnepanelen huren

Het huren van zonnepanelen is toegankelijker dan kopen, om de simpele reden dat je geen grote investering hoeft te doen. Het is goed voor je spaarrekening én goed voor het milieu. Bovendien regelen wij alles voor je, dus kun je echt zorgeloos genieten van zonne-energie. Ben je benieuwd wat het huren van zonnepanelen voor jou kan betekenen? Doe dan de dakcheck en vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze adviseurs helpen je graag.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.