Zo werkt het huren van zonnepanelen bij Zelfstroom

Zo werkt het huren van zonnepanelen bij Zelfstroom

Als je zonnepanelen huurt doen wij de investering voor je en betaal jij een maandelijks vast huurbedrag aan ons. En dat huurbedrag staat voor de gehele huurperiode (van 10 of 15 jaar) vast. Jij maakt in die huurperiode gebruik van stroom die wordt opgewekt door het zonnestroomsysteem, waardoor je bespaart op jouw energierekening. Die besparing is vaak hoger dan de huurkosten, waardoor het huren van zonnepanelen erg aantrekkelijk kan zijn. Maar hoe werkt het huren van zonnepanelen precies?

Zonnepanelen huren in 5 stappen

Hieronder lees je in 5 stappen hoe het huren van zonnepanelen bij Zelfstroom in zijn werk gaat.

Stap 1: checken of jouw dak geschikt is

Allereerst is het goed om te weten of jouw dak geschikt is voor een rendabel zonnestroomsysteem. De grootte, de hellingshoek en de ligging ten opzichte van de zon zijn hierbij belangrijke graadmeters. Wij snappen dat je niet ‘zomaar even het dak op gaat’ om de hellingshoek van je dak op te meten, dus daarom hebben we daar de dakcheck voor ontwikkeld. Een slim systeem dat jouw dak met behulp van een satelliet beoordeelt op deze drie graadmeters. Doe je de dakcheck? Dan weet je meteen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Stap 2: een offerte aanvragen

Blijkt jouw dak geschikt? Dan kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij Zelfstroom. Hiervoor vul je je overige gegevens in, waarna je een belafspraak inplant met een van onze adviseurs. Onze adviseurs kunnen met behulp van de dakcheck, gecombineerd met jouw aanvullende gegevens, een persoonlijke offerte op maat aanbieden. In deze offerte staan de voorwaarden, de maandelijkse huurkosten en een berekening van de verwachte besparing die je gaat doen.

Stap 3: een huurovereenkomst aangaan

Ben jij tevreden over de offerte en de te verwachten besparingen, dan ga je de huurovereenkomst aan met Zelfstroom. Dat houdt in dat je Zelfstroom de opdracht geeft om de zonnepanelen te komen installeren. Geen zorgen: de eerste keer dat jij huur moet betalen is pas wanneer de zonnepanelen op je dak liggen en jij al gebruik maakt van het zonnestroomsysteem.

Stap 4: de zonnepanelen worden geïnstalleerd

Nadat je met ons een huurovereenkomst bent aangegaan, spreken we een dag af om een technische check te komen doen. Onze technische vakmensen komen dan kijken wat zij precies nodig hebben om de zonnepanelen te installeren. Vervolgens spreken we een dag af voor de installatie. Goed om te weten: dit gebeurt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en door gecertificeerde monteurs. Is het geïnstalleerd, dan checken ze het en ze vertrekken pas weer als alles naar behoren werkt.

Stap 5: zorgeloos genieten van zonnestroom

Nadat alles geïnstalleerd is, kun jij zorgeloos genieten van je zonnestroomsysteem. En met zorgeloos bedoelen we dat jij je nooit zorgen hoeft te maken over garanties of verzekeringen van de zonnepanelen. Raakt er iets beschadigd of gaat er iets kapot, dan vervangen of repareren wij het voor je. En vanaf het moment dat jij de opgewekte zonnestroom gaat verbruiken, ga je pas huur betalen. Bovendien ga je maandelijks niet meer betalen, maar in vrijwel alle gevallen juist minder. En je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Dat is dus eigenlijk dubbel zorgeloos genieten.

Doe de dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.