Wat zijn de mogelijkheden na de huurperiode?

Wat zijn de mogelijkheden na de huurperiode?

Zonnepanelen kun je bij Zelfstroom huren voor een periode van 10 of 15 jaar. Nadat de huurperiode is afgelopen halen wij de zonnepanelen kosteloos van je dak. Maar het kan natuurlijk zijn dat je de zonnepanelen veel liever houdt. Daarom bieden we je de mogelijkheid om de zonnepanelen over te nemen of om de huurperiode van de zonnepanelen te verlengen. Zonnepanelen gaan immers minstens 25 jaar mee. Hieronder zijn deze beide opties verder uitgelegd.

Zonnepanelen na de huurperiode overnemen

Als de huurperiode afgelopen is, heb je de keuze om de zonnepanelen over te nemen. Veel van onze huurders hebben hier in het verleden ook voor gekozen, aangezien het een lucratieve kans betreft. In veel gevallen is de prijs van het zonnestroomsysteem maximaal €60 per zonnepaneel. En daar zit de overige apparatuur (zoals een omvormer) bij inbegrepen. Hierdoor betaal je voor een zonnestroomsysteem met bijvoorbeeld 10 zonnepanelen slechts € 600, in plaats van zo’n € 4.000 voor nieuwe zonnepanelen. Daar komt bij dat deze overnameprijs inclusief btw is, die je na de aankoop ook nog terug kunt vragen. Je komt dan dus uit op een uiteindelijk aankoopbedrag van € 495 voor een zonnestroomsysteem waarmee je nog vele jaren veel kunt besparen op je energierekening.

Zonnepanelen gaan tegenwoordig minstens 25 jaar mee. Dat betekent dat ze na een huurperiode van 10 jaar nog ongeveer 20 jaar meegaan. Na de relatief kleine investering kun je dus nog zo’n 20 jaar genieten van je zonnestroomsysteem.

Goed om te weten: wil je de zonnepanelen tussentijds overnemen? Dat kan! De precieze overnameprijs kun je altijd opvragen via onze klantenservice of in de Zelfstroom app.

Doorhuren van de zonnepanelen

Je kunt er ook voor kiezen om het huurcontract te verlengen. Alle voordelen van het huren van zonnepanelen blijven dan van kracht. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de werking van het zonnestroomsysteem, de garantie op een werkend zonnestroomsysteem loopt namelijk gewoon door. En de kans is erg groot dat de maandelijkse huurprijs lager zal worden. De zonnepanelen zijn immers ouder dan toen je begon met huren. Wij berekenen bij Zelfstroom een nieuwe huurprijs op basis van de marktconforme prijs van de zonnepanelen. Daarna kun jij beslissen of je verder wilt gaan met huren.

Zonnepanelen huren

Het huren van zonnepanelen is aantrekkelijk vanwege de besparingen op de energierekening. Maar bij Zelfstroom maken we het nog aantrekkelijker, door ook aanvullend groene stroom en gas tegen kostprijs aan te bieden. Wil je weten wat het huren van zonnepanelen voor jou kan betekenen? Doe dan de dakcheck en vraag een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag op weg, want de zon heeft genoeg energie voor iedereen.

Start met een dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig