Wanneer betaal je bij Zelfstroom de eerste huurtermijn?

Wanneer betaal je bij Zelfstroom de eerste huurtermijn?

Als je zonnepanelen huurt bij Zelfstroom, dan hoef je geen investering te doen, maar betaal je een maandelijks huurbedrag. De eerste huurtermijn betaal je halverwege de maand die volgt na de installatie. Vervolgens betaal je aan het eind van die volgende maand de huur als voorschot van de volgende maand. Hierdoor is de kans aanwezig dat je de eerste maand na de installatie drie facturen ontvangt. Aan de hand van een voorbeeld leggen we het uit. Voor de eerste huurtermijn geldt: eerst zonnestroom opwekken, dan pas betalen.

De eerste betaling; een voorbeeld

Stel, onze specialisten komen op 12 april jouw zonnestroomsysteem installeren. Je wekt dan vanaf 12 april zonnestroom op en bespaart op je energierekening. De eerste betalingstermijn van de huur wordt halverwege de maand die erop volgt geïncasseerd, dus rond 15 mei. Op die datum krijg je dan twee facturen, namelijk:

–        Factuur 1, voor de huur van 12 april t/m 30 april.

–        Factuur 2, voor de huur van de hele maand mei.

Je hebt in die periode dan al bespaard op je energierekening, dus je gaat qua maandlasten waarschijnlijk minder betalen dan voorheen.

Betaling van de volgende huurtermijnen

Na de eerste betaling betaal je voortaan de huur van de zonnepanelen voor de maand die erop volgt. Je ontvangt dan voor bovenstaand voorbeeld ook in mei (aan het einde van de maand) nog een derde factuur. Deze is voor de huur van de maand juni. Vanaf dan ontvang je iedere maand een factuur waarmee je de huur voor volgende maand betaalt. Dus eind juni betaal je voor de maand juli, eind juli voor augustus, enzovoort.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.