Zonnepanelen leasen

De voordelen van leasen

 • Zonnepanelen zonder te investeren
 • Bespaar direct tot wel 35% op je energiekosten
 • 10 jaar leasen, daarna inleveren of overkopen
 • Flexibele verhuis- en upgradeservice of tussentijds overnemen

Bereken je besparing

€ 75
€ 800
Je bespaart:
€228 per jaar
Op basis van geschat verbruik:

Wat is zonnepanelen leasen?

Zonnepanelen leasen is bij Zelfstroom en andere zonnepanelenaanbieders hetzelfde als zonnepanelen huren. Dit is anders dan bijvoorbeeld het leasen van een auto. Zonnepanelen leasen houdt in dat je zonnepanelen op het dak van je eigen woning krijgt, zonder dat je vooraf hoeft te investeren. En toch is zonnepanelen leasen een hele goede investering! Je betaalt maandelijks een vast bedrag gedurende de looptijd van je contract. Na 10 jaar kun je de zonnepanelen overnemen. Daarna profiteer je nog 20 jaar lang van gratis, zelf opgewekte stroom. Je bespaart gegarandeerd een flink bedrag!

Hoe werkt zonnepanelen leasen?

Zelfstroom installeert een compleet zonnestroomsysteem, dat helemaal aansluit op jouw wensen. Maandelijks betaal je gedurende de looptijd van het contract (10 jaar) een vast leasebedrag, zonder extra kosten of onderhoud. Zelfstroom regelt alles.

De stroomopbrengst die de zonnepanelen op jouw dak opleveren is wél direct voor jou. Je hoeft dus veel minder stroom van je energieleverancier af te nemen. Het leasebedrag dat je betaalt voor het leasen van zonnepanelen is doorgaans lager dan het bedrag dat je nu betaalt aan je energieleverancier voor de levering van stroom. Je gaat dus direct geld besparen. En de opgewekte stroom is ook nog eens helemaal groen!

Wat gebeurt er na afloop van de leaseperiode?

Als je kiest voor zonnepanelen leasen bij Zelfstroom, ga je een huurcontract aan voor 10 jaar. Daarna kun je zelf eigenaar worden van de zonnepanelen op jouw dak, door het zonnestroomsysteem voor een klein bedrag (€50 per paneel) over te nemen. Het overnemen van het zonnestroomsysteem is niet verplicht en je krijgt ook geen boete als je de zonnepanelen niet overneemt. Zonnepanelen gaan al gauw 30 jaar mee, dus na afloop van de leaseperiode leveren de zonnepanelen op jouw dak nog 20 jaar lang duurzame energie op. Helemaal gratis!

Wat is de besparing met zonnepanelen leasen?

Een rekenvoorbeeldje voor de zonnepanelen prijs: stel, je neemt per maand voor €80 stroom en €120 gas af van je energieleverancier – in totaal dus €200. Ga je zelf stroom opwekken door zonnepanelen te leasen, dan kost je dit per maand een leasebedrag van €50. Daarnaast heb je nog een klein beetje stroom nodig (€20), en gas (€120). Dankzij het zonnepanelen leasen betaal je nu per maand €190; €10 minder dan in de oude situatie. Verspreid over de leaseperiode van 10 jaar scheelt je dat dus maar liefst €1.200! Na die 10 jaar valt het leasebedrag weg, waardoor je kosten per maand dalen naar €140. Verspreid over de gehele levensduur van je zonnestroomsysteem (30 jaar) bespaar je al snel €18.000 of zelfs nog meer!

Lees ons blog met uitgebreide uitleg over de werkelijke kosten en besparing van zonnepanelen leasen.

Flexibel blijven? Zonnepanelen leasen!

Misschien weet je nu nog niet of je 10 jaar blijft wonen in je huidige woning. Toch is het dan nog steeds de beste keuze om te kiezen voor zonnepanelen leasen of huren. Zelfstroom heeft namelijk een verhuisservice: wij verhuizen de zonnepanelen gewoon met je mee! Mocht je de zonnepanelen willen overnemen in de periode dat je contract loopt, dan kan dat ook. Vooraf krijg je in de overeenkomst al te zien voor welk bedrag dat kan, zonder boete. Zelfstroom waardeert jouw duurzame keuze en daarom vinden we ook dat duurzaamheid flexibel moet zijn. Zo dragen we samen bij aan een duurzaam Nederland!

Gratis offerte aanvragen

Zonnepanelen leasen bij Zelfstroom

Heel eenvoudig.

Zonnepanelen leasen is bij Zelfstroom heel eenvoudig. Zodra je je gegevens via ons aanvraagformulier hebt ingevuld, nemen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. We bespreken dan samen jouw wensen en situatie, zoals je dakoppervlakte en energieverbruik. De uitkomst van dit gesprek verwerken we in een aanbod op maat waarin we opbrengstberekeningen voor de komende 10 en 30 jaar laten zien.Bij Zelfstroom kun je ook gebruik maken van onze service Alles-in-1, waarbij je aanvullende groene energie tegen kostprijs kan afnemen. Dit is niet verplicht, maar het levert je nog een extra voordeel op! Als je besluit om ook klant bij Zelfstroom te worden dan zorgen wij voor de rest, zodat jij zorgeloos kunt genieten van de zon!

Zonnepanelen leasen of zonnepanelen huren

Wat is het verschil?Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee mogelijkheden voor mensen die wél gebruik willen maken van zonnepanelen, maar daar niet zelf willen investeren. Namelijk: huren of (operationeel) leasen enerzijds, en ‘financial lease’ anderzijds.

Zonnepanelen leasen (operationeel) of huren

De eerste twee vormen, huren en operationele lease, zijn praktisch gelijk en vallen daarom samen onder de noemer ‘zonnepanelen huren’. Bij het huren van zonnepanelen blijft de verhuurder eigenaar van de zonnepanelen en betaalt de huurder maandelijks een vast bedrag per maand voor een bepaalde periode. Bij Zelfstroom is dat 10 jaar. Je bent niet verplicht om de panelen aan het einde van de periode over te nemen.

Zonnepanelen financial lease

‘Financial lease’ houdt in dat je een persoonlijke lening afsluit waarmee je je zonnepanelen afbetaalt. Je bent dan direct eigenaar van de zonnepanelen, waardoor je bijvoorbeeld ook recht hebt op subsidies en btw teruggave zonnepanelen. Het gaat echter wel om een lening die bij het BKR wordt geregistreerd, wat negatieve gevolgen kan hebben op een aanvraag voor bijvoorbeeld een hypotheek of creditcard. Daarnaast worden vaak hoge rentekosten in rekening gebracht, waardoor je per saldo veel meer betaalt dan wanneer je kiest voor operationeel zonnepanelen leasen.

Zonnepanelen leasen bij Zelfstroom?

Als je kiest voor zonnepanelen leasen (huren) bij Zelfstroom, dan kies je voor de eerste vorm: operationele lease. Benieuwd welke besparing zonnepanelen in jouw situatie kunnen opleveren? Vraag dan nu een zonnepanelen offerte aan!

Gemakkelijk overstappen

Dit is wat je krijgt:

 • Compleet zonnestroomsysteem op maat
 • Vakkundige, volledige montage
 • Aanvullende groene stroom en gas tegen kostprijs
 • 10 jaar volledige productgarantie
 • Aanmelding bij je netbeheerder
 • Optioneel: opbrengstmonitoring via wifi
 • One-stop-shop: alles op 1 lage energierekening

Je voordeel berekenen?

Gratis offerte aanvragen
95% van de klanten beveelt ons aan 8.8 10.0 1.0
uit 198 klantbeoordelingen