3 min leestijd 29 - 05 - 2018

Zo spaart Arno geld dankzij zonne-energie

Klant van de maand Arno Bressers woont in Den Bosch en is sinds februari 2018 klant bij Zelfstroom. In het zonnige zuiden liggen er 15 zonnepanelen op zijn dak. In dit blog legt Arno uit hoe hij zijn spaarrekening aanvult dankzij zonne-energie. Opvallend feitje: op één huis na, heeft de hele straat zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen?

“Al een tijdje wilde ik zonnepanelen op mijn dak. Daar heb ik twee belangrijke redenen voor. Ten eerste wil ik gewoon een lagere energierekening. Omdat ik vrijwel zeker weet dat de stroomprijzen de komende jaren gaan stijgen, zijn zonnepanelen een verstandige keus. Ik maak zelf stroom en heb daarom minder stroom nodig van het net. En ten tweede gaat de gaskraan uiteindelijk gewoon dicht. De zon wordt een steeds belangrijkere energiebron. Als ik nu instap, dan is mijn huis klaar voor de toekomst.”

Waarom koos je voor Zelfstroom?

“De huurvariant is voor mij heel interessant. De relatief hoge aanschafprijs was namelijk altijd een bottle-neck. Het is ook niet niks om duizenden euro’s spaargeld te besteden aan zonnepanelen. Door te huren houd ik dat spaargeld op de bank en heb ik toch zonnepanelen op mijn dak.”

“Mijn maandelijkse kosten zijn nu lager dan bij mijn vorige energiecontract. Het verschil stort ik op mijn spaarrekening. Ik zie het als een extra spaarsysteem. Het spaargeld gebruik ik straks voor andere zaken, zoals een duurzame verbouwing. Ook kan ik de zonnepanelen tussentijds overnemen bij Zelfstroom.”

Wat vinden anderen van jouw zonnepanelen?

“Op het werk zijn zonnepanelen echt een ‘hot topic’. De eenmalige aanschafkosten zijn voor veel collega’s een uitdaging. Huren is een verfrissende optie, waar ze vaak nog niet over na hadden gedacht. Ze zijn ook benieuwd hoeveel panelen er op mijn dak passen. Na het eerste telefonische adviesgesprek bleek mijn dak geschikt voor ‘maar’ 12 panelen van 330 Wp. Maar na een herberekening en een andere omvormer kon ik tot 15 panelen van 275 Wp laten plaatsen. Zo zie je maar dat de panelen met het hoogste vermogen niet voor iedereen de meeste opbrengst leveren. Laat je dus goed adviseren!”

Ben je blij met de opbrengst?

“De afgelopen maanden beloven veel goeds. Na 1 jaar maak ik de balans op en kan ik pas echt zeggen of ik blij ben met de opbrengst. We verbruiken jaarlijks 4.200 kWh en hopelijk wordt een groot deel daarvan straks opgewekt door zonne-energie! Bij mooi, zonnig weer kijk ik wel direct hoe mijn zonnepanelen het doen. En daar werd ik in april best vrolijk van, hoor!”

Benieuwd naar wat jouw dak oplevert? In 5 minuten rekent onze adviseur vrijblijvend voor jou uit wat zonnepanelen kosten en wat de opbrengst is.

Zonnepanelen huren - zelfstroom

Heb je nog (duurzame) bespaartips?

“We willen in de toekomst nog vloerisolatie laten aanleggen in onze kruipruimte. Zo houden we de warmte in huis, besparen we energie en houden we geld over. Bovendien is de kans heel groot dat ons huis meer waard wordt doordat we de vloer isoleren.”

Wil jij ook een duurzame verbouwing van jouw huis? Bespaar geld en tijd met de handige en duurzame klustips van onze klant en architect Michael James. Meer ervaringen van onze klanten lezen? Bekijk alle klantverhalen.

Of liever een vrijblijvend advies over jouw dak? Maak een belafspraak met een van onze adviseurs. In 5 minuten weet je wat zonnepanelen kosten en wat de opbrengst is.

Benieuwd naar jouw besparing?

Offerte aanvragen
95% van de klanten beveelt ons aan 8.9 10.0 1.0
uit 432 klantbeoordelingen