Zo kun je zien welke hoeveelheid energie je van je energieleverancier verbruikt

Energie van je energieleverancier

Om simpel en snel in te zien hoeveel energie jij van je energieleverancier verbruikt, open je de Zelfstroom app. Je hebt hiervoor wel een slimme meter nodig.

 

Zo kun je zien welke hoeveelheid energie je van je energieleverancier verbruikt

Heb je de app nog niet geïnstalleerd?

Bekijk dan hier hoe je deze installeert en gereedmaakt voor het eerste gebruik.

Download Zelfstroom app voor Android
Download Zelfstroom app voor Apple iOS

 

Zelfstroom app geïnstalleerd? Meld dan je slimme meter aan

We vinden het bij Zelfstroom belangrijk dat iedereen zo veel mogelijk inzicht krijgt in zijn opwek- en verbruiksgegevens. Daarom raden we altijd aan een slimme energiemeter te nemen. Deze meter wordt met een reden ‘slim’ genoemd; hij houdt namelijk exact bij wat je aan stroom opwekt en teruglevert, maar dus ook wat je verbruikt van je energieleverancier. In de Zelfstroom app kun je gemakkelijk bekijken hoeveel energie je van je energieleverancier verbruikt. Op het startscherm, (dat is de menu-optie ‘Jouw huis’) kun je onder ‘afgenomen’ (het getal links naast het huisje) meteen zien wat de door jouw energieleverancier geleverde stroom betreft. Wil je precies weten wat jouw energieleverancier aan stroom én gas geleverd heeft. Dan kies je voor de optie de optie ‘Stroom & Gas’.

Menu-optie: Verbruik

Het doel van deze menu-optie: inzicht geven in de hoeveelheid zonnestroom die jij zelf direct verbruikt én hoeveel je dus teruglevert aan het openbare net. Voor dit onderdeel is dan ook belangrijk om te weten: hoe meer opgewekte zonne-energie jij zelf verbruikt, hoe voordeliger het voor jou is. Het is dus verstandiger om de wasmachine (bijvoorbeeld) overdag aan te zetten als de zon schijnt, in plaats van ’s nachts. Je kunt in de eerste grafiek precies zien hoeveel zonnestroom je hebt opgewekt, hoeveel je van die zonnestroom zelf hebt verbruikt én hoeveel je van de zonnestroom hebt teruggeleverd.

Er is meer..

Om te kijken of je beter wordt in het verbruiken van jouw zonnestroom, kun je de huidige gegevens naast die van vorig jaar leggen. Dit doe je door de knop ‘vergelijk met vorig jaar’ om te zetten. Ook in dit menu kun je wisselen tussen de verschillende periodes van een dag tot een jaar. Kleuren er balkjes grijs, dan betekent dat dat de app niet alle informatie beschikbaar heeft die nodig zijn om de juiste gegevens te berekenen.

Daarnaast is er nog een tweede grafiek te zien in ‘Zon’. Deze laat zien hoeveel jij hebt opgewekt en hoeveel stroom jij in totaal hebt verbruikt. Dus ongeacht of die stroom vanuit jouw energieleverancier of jouw zonnepanelen kwam. Dit is om de potentie van jouw zonnestroomsysteem ten opzichte van jouw energieverbruik te laten zien.

Zo kun je zien welke hoeveelheid energie je van je energieleverancier verbruikt

Aanvullende energie tegen kostprijs bij Zelfstroom

Op het moment dat jij overweegt zonnepanelen te huren of kopen bij Zelfstroom, kun je meteen aangeven dat je ook aanvullende groene stroom en gas tegen kostprijs wil via Zelfstroom. Je ontvangt dan naast de offerte voor de zonnepanelen ook een offerte voor groene stroom en gas. Deze groene stroom en gas wordt geleverd vanuit Energyhouse, waarbij we vanuit Zelfstroom optreden als tussenpersoon. Kortom: we regelen alles voor je en doen dit tegen kostprijs omdat we het zien als extra service.

Doe de dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig