Zo krijg je inzicht in je energieverbruik met de Zelfstroom app

Zo krijg je inzicht in je energieverbruik

Om jou inzicht te verschaffen in je energieverbruik, hebben we de Zelfstroom app ontwikkeld. Hierin vind je al jouw gegevens terug; van de door je zonnepanelen opgewekte stroom, tot aan de stroom die jouw energieleverancier je geleverd heeft. Open de Zelfstroom app om jouw energieverbruik te bekijken. Heb je de app nog niet geïnstalleerd, bekijk dan hier hoe je deze installeert en gereedmaakt voor het eerste gebruik.

Heb je de app geïnstalleerd en is je slimme meter aangemeld, dan kun je in de app precies zien wat jouw zonnepanelen hebben opgewekt, wat je verbruikt hebt, wat je energieleverancier heeft geleverd en wat jij hebt teruggeleverd aan het openbare net.

Het basisinzicht in je energieverbruik: Jouw huis

In de afbeelding hiernaast vind je een overzicht van alle gegevens in jouw huis. In de balk bovenin kun je aangeven voor welke periode je de gegevens wil zien, dat kan voor een dag, een week, een maand of een jaar. Met de blauwe pijltjes kun je wisselen van dag, week, maand of jaar.

Het getal boven het huisje laat zien hoeveel stroom jouw zonnepanelen voor de gekozen periode hebben opgewekt.

Het getal in het huisje laat zien hoeveel stroom jij in de gekozen periode in het totaal hebt verbruikt.

Het getal links naast het huisje laat zien hoeveel stroom jij in de gekozen periode geleverd hebt gekregen van je energieleverancier.

Het getal rechts naast het huisje laat zien hoeveel stroom jij in de gekozen periode hebt teruggeleverd aan het openbare net.

Het getal direct onder het huisje laat zien hoeveel gas jij in de gekozen periode hebt verbruikt.

Het getal helemaal onderaan laat zien voor hoeveel stroom jij voor de gekozen periode nog moet betalen aan je energieleverancier.

Zo krijg je inzicht in je energieverbruik met de Zelfstroom app

Hoe kan ik zien hoeveel stroom ik van mijn zonnepanelen verbruik?

Dat kan op twee manieren. In het basismenu ‘Jouw huis’ kun je de hoeveelheid teruggeleverde stroom (het getal rechts naast het huisje) aftrekken van de hoeveelheid opgewekte stroom (het getal boven het huisje).

De tweede manier om in te zien hoeveel van de opgewekte zonnestroom jij verbruikt, is door naar de menu-optie ‘Verbruik’ te gaan. In de grafiek in de afbeelding hiernaast laat het gele balkje zien hoeveel stroom jouw zonnepanelen hebben opgewekt. Het donkergroene balkje laat zien hoeveel jij daarvan verbruikt hebt en het lichtgroene balkje laat zien hoeveel je hebt teruggeleverd aan het openbare net. Je kunt er onderaan voor kiezen om deze gegevens te vergelijken met de gegevens van vorig jaar. De gegevens van vorig jaar zullen dan in lichtblauwe balkjes worden afgebeeld.

Zo krijg je inzicht in je energieverbruik met de Zelfstroom app

Zonnepanelen van Zelfstroom

Met behulp van de zon kun je besparen op je maandelijkse kosten. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de portemonnee om zoveel mogelijk energie te besparen. Als je inzicht krijgt in je verbruik, kun je gerichter gaan besparen op je energieverbruik. Daarom krijg je, wanneer je zonnepanelen afneemt bij Zelfstroom, met behulp van de Zelfstroom app ook inzicht in jouw complete verbruik. Zo kun je nóg meer besparen. Heb je vragen over de app of over jouw verbruik in het algemeen? Neem dan contact op met de klantenservice.