Zonnepanelen leasen: simpel en lucratief

Zonnepanelen leasen: simpel en lucratief

Ook voor middelgrote bedrijven is Zelfstroom de ideale partner

Marc Gerritsen wilde graag zonnepanelen op het dak van zijn melkveebedrijf in Chaam. Met een gemiddeld jaarverbruik van 42.000 kWh was het energieverbruik van het bedrijf flink. “Elke keer dat ik de maandelijkse energierekening tegen het licht hield, dacht ik: dat moet ook anders kunnen.” Zelfstroom bood de oplossing.

 

Zonnepanelen leasen: simpel en lucratief

De maatschap in Chaam heeft zijn oorsprong in Zundert, waar het familiebedrijf van Marc’s ouders te vinden was. In 1978 deed zich een mooie kans voor uitbreiding voor, daar moest echter wel 20 kilometer voor worden verhuisd. Zo geschiedde. Naast de reeds bestaande ligboxenstal werd een huis en een schuur gebouwd, en tot op heden is Marc er nog steeds in zijn nopjes. 

Flexibele oplossing

De melkveehouder hechtte altijd al veel waarde aan duurzaamheid, maar begon pas zonnepanelen te overwegen toen hij steeds meer huizen om zich heen zag die panelen op hun dak kregen. Ook vanuit de melkfabriek kreeg hij steeds meer te horen over zonnepanelen. Dan ga je er toch over nadenken”, vertelt Marc. “Wat kost het ons, wat zijn de opties? Kunnen we het zelf, moeten we het laten doen? Dat soort vragen gingen er door mijn hoofd.” Marc ging met een aantal bedrijven in gesprek, maar die gaven aan dat ofwel hun dakoppervlak te klein was, ofwel te groot – en dus niet interessant om maar half te doenOns dak is zo groot dat als we het vol zouden leggen, we een flink deel van de stroom konden terugleverenEr kunnen er in principe ruim 400 panelen op. Maar dat was voor ons niet interessant, en een veel te grote investering. Hij vervolgt: “Toen kwamen we op een gegeven moment met Zelfstroom in contact. Ook bij hen gaven we aan: we zijn groter dan een particulier, maar te klein voor een grootschalig bedrijfsproject. Gelukkig bleek dat bij Zelfstroom geen probleem!” 

Zonnepanelen leasen: simpel en lucratief

Volledig zelfvoorzienend

Marc was meteen enthousiast. Sinds augustus is het dak van de stal voorzien van 130 zonnepanelen. Hij maakt zelf stroom uit duurzaamheidsoverwegingen, maar ook vanwege de kosten. “Elke keer dat ik de maandelijkse energierekening tegen het licht hield, dacht ik: dat moet ook anders kunnen. Onze dakconstructie was goed, het dak ligt recht op het zuiden en de helling is ideaal. Er waren totaal geen obstakels, dus zonnepanelen bleken voor ons echt een uitkomst.” De zonnepanelen liggen op een stal die in 2009 volledig vernieuwd isOmdat het dak relatief nieuw is, hoefde er niks aan gedaan te worden. 

Met een gemiddeld jaarverbruik van 42.000 kWh is het bedrijf met de 130 panelen volledig zelfvoorzienendWij melken traditioneel, de grootverbruikers zijn dus de melktank, –koeling en de melkmachine. Dan hebben we nog de stalverlichting en het verbruik in huis natuurlijk.

Zonnepanelen leasen: simpel en lucratief

Niet investeren, meteen besparen

Dat Zelfstroom zonnepanelenlease aanbod was voor Marc een aangename verrassing. Ik had nog nooit van deze mogelijkheid gehoord – wél van dakverhuur, maar dat is voor ons niet lucratief. Investeren in eigen panelen was ook niet echt een optie, aangezien de gouden tijden van de melkveehouderij verleden tijd zijn.” De leaseconstructie blijkt voor Marc nu al rendabel. We besparen nu al zo’n 100 euro per maand, dus dat is wel veel – zeker aangezien het niets heeft gekost. Zelfstroom kwam voor ons dus echt op het juiste moment. Na twaalf jaar leasen gaan de panelen gratis over in eigendom. Dan blijven er nog dertien jaar over om zonder kosten stroom op te wekken en flink te verdienen. 

Marc kijkt tevreden terug op het hele traject: “Toen we eenmaal met Zelfstroom hadden gesproken hebben we niet verder gekeken; het voelde gelijk goed. Dan hoef je niet verder te zoeken, vind ikIk zou het ook echt aan iedereen aanraden: het werkt heel simpel, kost niks en de zon schijnt tóch. 

Bij Zelfstroom Zakelijk lease of koop je A-merk zonnepanelen inclusief verzekering en garantie. Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Klik hier voor een gratis offerte. Of neem vrijblijvend contact op via onderstaande button.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd hoeveel jouw bedrijf kan verdienen met zonnepanelen?

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.