Zonnepanelen van Zelfstroom: niet investeren, wel besparen

Zonnepanelen van Zelfstroom: niet investeren, wel besparen

Landbouwbedrijf Hulshof is een echt familiebedrijf. Anne Hulshof runt het bedrijf samen met haar vader, die het weer overnam van zijn vader. Maar hoe traditioneel ook: soms moet je met de tijd meegaan. Daarom is het bedrijf sinds december voorzien van zonnepanelen van Zelfstroom. 

Zonnepanelen van Zelfstroom: niet investeren, wel besparen

Met een jaarlijks energieverbruik van 26.000 kWh per jaar, leek het Anne de moeite om rond te kijken naar manieren om te besparen én verduurzamen. Dan kom je al snel bij zonnepanelen uit. Maar is dat wel een passende oplossing voor het landbouwbedrijf? Anne vertelt: “We hadden ons al eerder georiënteerd op het kopen van zonnepanelen bij een andere aanbieder, maar koop bleek voor ons echt geen optie. De hoeveelheid panelen die wij nodig hadden vereiste flink wat liquiditeit, en om het dan maar voor de helft te doen had geen nut. Bovendien was de betreffende partij erg gefocust op terugleveren, maar dat was voor ons niet interessant en onnodig ingewikkeld. We willen gewoon zelfvoorzienend zijn. Toen maakten we kennis met Zelfstroom en hun leaseconstructie – dat veranderde de zaak.”

Snel en persoonlijk contact

Dankzij operational lease zijn de maandlasten vergelijkbaar – en vaak lager – met de huidige energiekosten, maar is de verduurzaming enorm. Een win-win dus. “Met onze 88 panelen wekken we jaarlijks zo’n 25.000 kWh op, dat maakt ons zo goed als zelfvoorzienend.” Over Zelfstroom is Anne erg te spreken. Het is geen groot, log bedrijf waarbij je naar de receptie belt en je vervolgens van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Wanneer ik bel weet mijn vaste contactpersoon meteen wie ik ben en wat mijn situatie is – dat schakelt heel fijn!” Ook de installatie verliep vlekkeloos. “Het waren aardige jongens, die allemaal hier uit de buurt kwamen. Dat is fijn, we spreken dezelfde taal. Doordat ze uit de regio komen was het net wat makkelijker om wat af te spreken, met de rare uren die wij maken is het extra fijn dat de jongens daar flexibel in zijn en kennis van de regio hebben. De installatie is dan ook perfect gegaan, alles werkt naar behoren. 

Met de nieuwe subsidie voor de akkerbouw en het bijbehorende puntensysteem dat op stapel staat neemt de vraag naar verduurzaming en vergroening steeds verder toe. Hoewel de stap naar zonnepanelen vrij drastisch lijkt, is het met de leaseconstructie van Zelfstroom een fluitje van een cent. Na twaalf jaar leasen gaan de panelen gratis over in eigendom. Dan blijven er nog dertien jaar over om zonder kosten stroom op te wekken en flink te verdienen. Vaste energielasten heb je toch – dan kun je het maar beter groen doen. 

Zonnepanelen van Zelfstroom: niet investeren, wel besparen

Bij Zelfstroom Zakelijk lease of koop je A-merk zonnepanelen inclusief verzekering en garantie. Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Klik hier voor een gratis offerte. Of neem vrijblijvend contact op via onderstaande button.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd hoeveel jouw bedrijf kan verdienen met zonnepanelen?

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.