Lancering

Zelfstroom lanceert zonnepanelen lease voor de zakelijke markt

Voor ondernemers in het midden- of kleinbedrijf is er sinds kort een aantrekkelijke en duurzame manier om op de energierekening te besparen. Zelfstroom Zakelijk biedt de mogelijkheid om zonder investering te profiteren van goedkope, schone zonne-energie.

18 - 02 - 2020

Een interessante oplossing voor ondernemers

Het midden- en kleinbedrijf ziet de energierekening de komende jaren stijgen. De overheidsheffingen lopen samen met de energietarieven steeds verder op. Daar komt bij dat ondernemers de komende jaren verplicht duurzame maatregelen moeten nemen. Voor Zelfstroom was het duidelijk dat zonne-energie voor deze ondernemers een interessante oplossing is om de energiekosten te verlagen en het bedrijf te verduurzamen.

Het vergeten segment

Tim Bakker, Manager Business Development bij Zelfstroom: “Het viel ons op dat het MKB tot nu toe het vergeten segment is als het gaat om zonne-energie. Het is onze missie om de energietransitie te versnellen door zonne-energie bereikbaar te maken voor iedereen. Nederland telde vorig jaar 1,75 miljoen MKB-bedrijven, daarmee is het echt de motor van onze economie. Bij elkaar gaat het om een fors energieverbruik.”

“Onze visie is: als we al die organisaties kunnen helpen met goedkope, schone energie, dan helpen we ook om Nederland duurzamer te maken. Een win-win situatie.”

Zelfstroom neemt drempels weg

Ondernemers willen de stap naar zonne-energie best zetten, merkt Arnoud Jullens, Directeur Zelfstroom Zakelijk bij Zelfstroom. “Maar ze ervaren teveel drempels. Ze vinden de investering fors, ze weten niet welke panelen ze moeten kiezen, zien op tegen de installatie en het onderhoud. Precies daarom komen wij met operational lease van zonnestroomsystemen. Daarmee nemen we al die drempels in één keer weg.”

“U least tegen een scherp, vast maandbedrag onze A-merk zonnepanelen. U hoeft dus niet eerst een fors bedrag te investeren, dat geld blijft beschikbaar voor uw eigen onderneming. Het leasebedrag is lager dan de huidige energietarieven. Bovendien staat het tarief 10 jaar vast, dus de besparing loopt op als de stroomprijzen verder stijgen. Reken op een totale besparing van tot wel € 9.810 over 10 jaar tijd. Na de leaseperiode kunt u de zonnepanelen overnemen en bespaart u nog meer. Tot wel 20 jaar lang, want ze gaan zo’n 30 jaar mee.”

Lancering

Voor Jullens is de business case een no-brainer:
“Eigen stroom is de goedkoopste stroom. De prijs per kilowattuur van uw zelf opgewekte energie is fors lager dan die van uw energieleverancier. En u stopt met het zinloos wegbrengen van honderden euro’s naar uw energieleverancier.”

En wat als ondernemers willen kopen? “Ook die optie biedt Zelfstroom”, zegt Jullens. “De investeringsaftrek is dan interessant. Maar: u moet het geld wel hebben liggen. En u onttrekt het aan uw primaire proces van uw bedrijf. Dat moet u kunnen en willen. Zo niet, dan is zonnepanelen leasen een heel aantrekkelijk alternatief.”

Compleet ontzorgd

Een andere wens waarop Zelfstroom inspeelt met zonnepanelen lease is gemak. Tijdens de complete looptijd heeft de ondernemer geen omkijken naar de zonnepanelen. Ze worden door de eigen monteurs vakkundig geïnstalleerd en daarna zijn ze voor de complete looptijd van 10 jaar verzekerd en gegarandeerd in topconditie. Zelfs de opbrengst wordt gemonitord.

En dan is er nog de Meegroeigarantie. Stel dat het bedrijf groeit of overstapt op elektrische auto’s, waardoor de energiebehoefte stijgt. Dan kan het bedrijf het zonnestroomsysteem uitbreiden als de aansluiting en het dakoppervlak dit toelaten. Daarmee is Zelfstroom net zo flexibel als de ondernemer.

Zonnepanelen verbeteren uw energielabel

Afgezien van de besparing en het gemak zijn er volgens Tim Bakker nog meer sterke argumenten om zonnepanelen te leasen. “Naast de portemonnee is het milieu natuurlijk een belangrijke reden om voor zonne-energie te kiezen. U levert direct een bijdrage aan de CO2-reductie.”

Al in 2023 moeten kantoorpanden van minimaal 100 m2 energielabel C hebben.

“De duurzame uitstraling voor uw organisatie is natuurlijk mooi meegenomen. Bovendien”, voegt Bakker toe, “komt er ook snel wetgeving aan die bedrijven verplicht om maatregelen te nemen. Al in 2023 moeten kantoorpanden van minimaal 100 m2 energielabel C hebben. Zonnepanelen kunnen daarbij helpen omdat ze uw label met tot wel 2 klassen verbeteren. Ook helpt een gunstig label om vastgoed te herfinancieren, wat dus ook weer in de maandlasten kan schelen.

‘Eigen stroom is de goedkoopste stroom. De prijs per kilowattuur van uw zelf opgewekte energie is fors lager dan die van uw energieleverancier’

Lancering

Daarom kiest u voor zonnepanelen leasen:

  • Zonder investering direct een lagere energierekening.
  • De besparing kan oplopen tot € 9.810 in 10 jaar.
  • Zonnepanelen verbeteren het energielabel van uw kantoorpand tot wel 2 klassen (C is verplicht vanaf 2023)
  • Meegroeiservice: Zelfstroom zorgt altijd voor voldoende energiecapaciteit, ook als uw bedrijf groeit.

Vraag vrijblijvend een offerte aan